Η ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΑΚΑ, ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΗΣ
Περίληψη - Ξεκίνησα το βιβλίο ετούτο με σκοπό να μιλήσω για τη Νέα Ελληνική Κουζίνα, την τάση που επικρατεί πλέον στο έντεχνο φαγητό που σερβίρεται σε πολλά εστιατόρια της χώρας μας. Στην πορεία όμως βρέθηκα να περιπλανιέμαι στους περίπλοκους, κι ενίοτε γλιστερούς, δρόμους της ταυτότητάς μας και της ελληνικότητας του φαγητού που τρώμε. Αναγκάστηκα να σκάψω στα βάθη τού μουσακά για ν' ανακαλύψω την αρχαιολογία......

Αρχική Τιμή: 13,00 €

Τιμή IANOS: 11,70 € (Κέρδος: 1,30 €)

Αμεσα διαθέσιμο

ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ

Συγγραφέας
ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ
Ο Επίκουρος είναι κριτικός εστιατορίων και συγγραφέας. Η καριέρα του Επίκουρου ως κριτικού εστιατορίων ξεκίνησε το 1992 στην οικονομική εφημερίδα Κέρδος. O Επίκουρος συνεργάζεται με τα περιοδικά Bazaar και ΒΗΜΑGourmet ενώ έχει συνεργαστεί και με τα περιοδικά Status, WineExperience, Cogito, Ευ Ζην, Αγορά, Next κ.α.

Περίληψη

Ξεκίνησα το βιβλίο ετούτο με σκοπό να μιλήσω για τη Νέα Ελληνική Κουζίνα, την τάση που επικρατεί πλέον στο έντεχνο φαγητό που σερβίρεται σε πολλά εστιατόρια της χώρας μας. Στην πορεία όμως βρέθηκα να περιπλανιέμαι στους περίπλοκους, κι ενίοτε γλιστερούς, δρόμους της ταυτότητάς μας και της ελληνικότητας του φαγητού που τρώμε. Αναγκάστηκα να σκάψω στα βάθη τού μουσακά για ν' ανακαλύψω την αρχαιολογία της ελληνικής γεύσης, ν' αρμενίσω πάνω στο κεχριμπαρένιο ελαιόλαδο ψάχνοντας για την ουσία της, να ψάξω ανάμεσα στα φύλλα του μπακλαβά μην και βρω την καταγωγή τής κουζίνας μας και, τέλος, να λουστώ στη λάμψη της άσπιλης λευκότητας του αρχαίου μαρμάρου της φέτας μην και βρω την αιώνια ελληνικότητα. Αφού λοιπόν περιπλανήθηκα στους δρόμους της ελληνικότητας, αφού παραπάτησα πάνω στην κρεμώδη προγονολατρία του Τσελεμεντέ και αφού κάθισα πάνω στην οξώπετρα του Ελύτη, τρώγοντας ένα σύκο παρέα με τον Ζουράρι, βούτηξα στη θάλασσα των βιωμάτων, των στερεοτύπων, των ιδεολογιών, των ιδεοληψιών και της διαισθητικής εικόνας που έχουμε για το φαγητό μας. Όταν βγήκα, αισθάνθηκα ότι ήμουν έτοιμος να "μαγειρέψω" την αίσθηση που έχουμε στην εποχή μας για την ελληνικότητα της κουζίνας μας. Και όταν πλέον φτιάχτηκε το φαγητό με όλη του την ελληνική γεύση, ήμουν έτοιμος να μιλήσω για τις αρχές, τις πηγές και την πορεία της Νέας Ελληνικής Κουζίνας.

Πληροφορίες προϊόντος

  • SKU:
    0281903
  • ISBN:
    978-960-9527-62-0
  • ISBN2:
    9789609527620
  • Γλώσσα:
    Ελληνικά
  • Εκδότης:
    ΙΚΑΡΟΣ
  • Συγγραφέας:
    ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ
  • Έτος κυκλοφορίας:
    2012
  • Σελίδες:
    253
  • Διαστάσεις:
    14x21
  • Βάρος:
    0.4200 kg
  • Χώρα:
    ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία
: Άγνωστο