40 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Συγγραφέας: ΔΕΒΕΛΑΣΚΑΣ ΣΤ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Εκδότης: ΖΗΤΗ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - - 40 επιλεγμένα κείμενα - Αισχίνης, Ανδοκίδης, Αντιφών, Δημοσθένης, Θουκυδίδης, Ισαίος, Ισοκράτης, Λυκούργος, Λυσίας, Ξενοφών, Πλάτων, Πλούταρχος, Υπερείδης - Απλή και αναλυτική περιγραφή βασικών συντακτικών φαινομένων με παραδείγματα - Κείμενα - Εισαγωγικά σημειώματα - Μετάφραση - Σχόλια: Γραμματικά, ερμηνευτικά, ετυμολογικά - Χωρισμός - χαρακτηρι......

Αρχική Τιμή: 18.02 €

Τιμή IANOS: 16.22 (Κέρδος: 1.80 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΔΕΒΕΛΑΣΚΑΣ ΣΤ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Συγγραφέας
ΔΕΒΕΛΑΣΚΑΣ ΣΤ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Ο Θανάσης Δεβελάσκας γεννήθηκε στα Άνω Πορόια Σερρών. Σπούδασε κλασική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, δίδαξε σχεδόν σε όλα τα κεντρικά Λύκεια της Θεσσαλονίκης και για είκοσι (20) χρόνια υπήρξε βαθμολογητής στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Πρωτόλειο έργο του η Ανθολογία Αρχαίας Αττικής Πεζογραφίας.

Περίληψη

- 40 επιλεγμένα κείμενα - Αισχίνης, Ανδοκίδης, Αντιφών, Δημοσθένης, Θουκυδίδης, Ισαίος, Ισοκράτης, Λυκούργος, Λυσίας, Ξενοφών, Πλάτων, Πλούταρχος, Υπερείδης - Απλή και αναλυτική περιγραφή βασικών συντακτικών φαινομένων με παραδείγματα - Κείμενα - Εισαγωγικά σημειώματα - Μετάφραση - Σχόλια: Γραμματικά, ερμηνευτικά, ετυμολογικά - Χωρισμός - χαρακτηρισμός και αναλυτική σύνταξη όλων των προτάσεων των κειμένων - Βασικές για τη θεματογραφία επισημάνσεις στη Γραμματική - Κατάλογος των πιο εύχρηστων ανώμαλων ονομάτων και ρημάτων H μελέτη της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας δεν είναι εύκολο εγχείρημα. Η απλή γνώση της γραμματικής και του συντακτικού δεν εξασφαλίζει τη δυνατότητα ερμηνείας αρχαίων κειμένων, αλλά χρειάζεται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο η τριβή και η εξοικείωση με τη γλώσσα. Απάντηση στη δυσκολία αυτή επιχειρεί να δώσει το ανά χείρας βιβλίο, προϊόν μακροχρόνιας διδακτικής εμπειρίας μέσα στις σχολικές αίθουσες, καθώς αποτελεί εφαρμογή της αρχής της λειτουργικότητας και της αναλυτικής μεθόδου και αξιοποιεί μεθοδικά το συντακτικό ως εργαλείο μετάφρασης. Συγκεκριμένα τα 40 θέματά του είναι επιλεγμένα με βάση τις ενότητες του συντακτικού και σε κάθε ενότητα προηγείται η απλή και αναλυτική περιγραφή ενός συντακτικού φαινομένου με παραδείγματα. Η σύνδεση με τον αρχαίο πολιτισμό επιχειρείται με ένα σύντομο εισαγωγικό σημείωμα και ακολουθεί η σημασιολογική και συντακτική επεξεργασία του κειμένου. Με αυτή τη διάταξη της ύλης το βιβλίο απευθύνεται στους υποψήφιους των Α.Ε.Ι., στους φοιτητές των φιλοσοφικών σχολών και στους καθηγητές της Δ.Ε. που προβληματίζονται, δοκιμάζουν και πειραματίζονται συνεχώς για να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα στη διδασκαλία τους.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0441294
 • ISBN:
  978-960-456-507-8
 • ISBN2:
  9789604565078
 • Εκδότης:
  ΖΗΤΗ
 • Συγγραφέας:
  ΔΕΒΕΛΑΣΚΑΣ ΣΤ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2018
 • Σελίδες:
  344
 • Διαστάσεις:
  17x24
 • Βάρος:
  0.6700 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία