57 ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ

Συγγραφέας: ΠΑΠΑΤΟΛΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

Εκδότης: ΛΙΒΑΝΗΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Ο γενικός τίτλος μεγάλος αλλά και απόλυτα αντιπροσωπευτικός για όλα τα παραμύθια, αφού, όπως το ανθρώπινο σώμα, σύμφωνα με την ηλικία του, αντιδρούσε και θα αντιδρά πάντα πανομοιότυπα, έτσι και τα παιδιά, ανά τους αιώνες, θα παίρνουν από τα παραμύθια εκείνα τα διδακτικά νοήματα που δε θα είναι απλώς χρωματιστά πυροτεχνήματα, αλλά θα έχουν και κάτι θεμελια......

Αρχική Τιμή: 9.95 €

Τιμή IANOS: 8.96 (Κέρδος: 0.99 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΠΑΠΑΤΟΛΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

Συγγραφέας
ΠΑΠΑΤΟΛΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
Ο συγγραφέας Αριστείδης Παπατόλης γεννήθηκε το 1944 στον Πολύγυρο Ιωαννίνων. Σήμερα ζει στα Άνω Ιλίσια. Είναι παντρεμένος με τη Μαριάνθη Βλαχοπούλου και έχει τρία παιδιά. Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Έχει γράψει μέχρι σήμερα έντεκα βιβλία, τέσσερα παραμύθια και 190 ως επί το πλείστον σατιρικά ποιήματα. Τα έξι από τα βιβλία του έχουν εκδοθεί και κυκλοφορούν ήδη από τις εκδόσεις μας. Για Ένα Μικρό Ψεματάκι, Στα Παραπλανητικά Δίχτυα, Ομονοίας και Πειραιώς Γωνία, Το Χάδι της Συμέλας, Θέση Γραφείου, Χωρίς Υπερβολή. Επίσης από τις εκδόσεις μας κυκλοφορούν τρία παραμύθια του, με τίτλοΤα Παραμύθια του Παππού. Τώρα καταθέτει το ένατο βιβλίο του, με τίτλο Μετάσταση. Η ιστορία αυτού του βιβλίου είναι δοσμένη σε 804 έμμετρα τετράστιχα.

Περίληψη

Ο γενικός τίτλος μεγάλος αλλά και απόλυτα αντιπροσωπευτικός για όλα τα παραμύθια, αφού, όπως το ανθρώπινο σώμα, σύμφωνα με την ηλικία του, αντιδρούσε και θα αντιδρά πάντα πανομοιότυπα, έτσι και τα παιδιά, ανά τους αιώνες, θα παίρνουν από τα παραμύθια εκείνα τα διδακτικά νοήματα που δε θα είναι απλώς χρωματιστά πυροτεχνήματα, αλλά θα έχουν και κάτι θεμελιακό για τον εσωτερικό τους κόσμο. Επαφίεται όμως και στο γονέα, με υπομονή, να ψάχνεται, να διαβάζει, να εξηγεί και να μην υποτιμά την αντίληψη του παιδιού του. Εδώ στα παραμύθια, για να δοθούν όλα μαζί σε ένα βιβλίο, έμειναν απέξω οι πολλές εικονογραφήσεις. Ο δε συγγραφέας σε κανένα από τα παραμύθια του δεν επέτρεψε να εισχωρήσουν δράκοι, μάγοι και τέρατα που σαν βλαβερά απόβλητα ραντίζουν με κατάλοιπα τις ψυχούλες των παιδιών μας. Mια φορά και έναν καιρό στη λιµνοθάλασσα της Κυµατούσας ζούσε η νεαρή σκορπίνα η Βοτσαλίτσα. Ήταν πολύ έξυπνη, διέθετε ωραίο σώµα για σκορπίνα, αλλά είχε πολύ άσχηµο πρόσωπο. Γι’ αυτό, ενώ όλες οι συνοµήλικές της είχαν παντρευτεί, αυτήν κανένας ωραίος σκορπίνος δεν την είχε ζητήσει σε γάµο. Έβλεπαν το πρόσωπό της και έλεγαν: «Έχει καλό σώµα. Αν δεν ήταν τόσο άσχηµη στο πρόσωπο, θα την παντρευόµουν, ας παντρευτεί επιτέλους έναν όµοιό της». Η Βοτσαλίτσα όµως ήθελε να παντρευτεί έναν ωραίο, νέο σκορπίνο και να τον διαλέξει και µόνη της και τότε να κάνει τα παιδιά της µαζί του. Δε θα µπορούσε να βάλει για όλη της τη ζωή έναν άσχηµο σκορπίνο δίπλα της και αφού ήταν έξυπνη, σκέφτηκε και είπε στους γονείς της, που την ασχήµια στο πρόσωπό της την είχαν και κείνοι µαράζι: «Θα µετακοµίσουµε σε άλλη παραλία και εκεί θα βρω ωραίο σκορπίνο και θα παντρευτώ». «Πώς θα γίνει αυτό;» τη ρώτησαν. «Θα σε δουν αλλιώς εκεί;» «Θα σας το πω µεσοπέλαγα», τους είπε η Βοτσαλίτσα.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0332191
 • ISBN:
  978-960-14-2859-8
 • ISBN2:
  9789601428598
 • Εκδότης:
  ΛΙΒΑΝΗΣ
 • Συγγραφέας:
  ΠΑΠΑΤΟΛΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2014
 • Σελίδες:
  219
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.4500 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία