ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΕΝΤΟΜΩΝ

Συγγραφέας: ΚΟΛΛΙΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

Εκδότης: ΠΑΤΑΚΗΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Πλησιάζοντας τώρα στην άκρη του νερού, σκέφτηκα να βγάλω τα παπούτσια µου. Και τότε το είδα. Στην αρχή νόµισα πως το έκανε ο αέρας. Ότι µετακινούσε κόκκους άµµου χτίζοντας ένα γλυπτό εν κινήσει. Ένα πολύ χαµηλό κι εφήµερο γλυπτό, σχεδόν στην επιφάνεια της άµµου, που απλωνόταν γρήγορα. Γη και αέρας συνοµιλούσαν σε µια γλώσσα ακατάληπτη, κι όµως αντιληπτή. ......

Αρχική Τιμή: 16.60 €

Τιμή IANOS: 14.94 (Κέρδος: 1.66 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΚΟΛΛΙΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

Συγγραφέας
ΚΟΛΛΙΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
Η Δήμητρα Κολλιάκου γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Σπούδασε κλασική φιλολογία και θεωρητική γλωσσολογία στην Αθήνα και στο Eδιμβούργο, και είναι επίκουρος καθηγήτρια γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο του Newcastle. Το πρώτο της μυθιστόρημα ("Το Mαγείο", Eστία 1999) τιμήθηκε με το Bραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα Jim Wilson, που απένειμε για μοναδική φορά το 2000 το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου. Το δεύτερο μυθιστόρημά της ("Θερμοκρασία δωματίου", Πατάκης 2006), τιμήθηκε με το βραβείο The Athens Prize for Literature του περιοδικού (δ)έκατα, το 2007. Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε συλλογές.

Περίληψη

Πλησιάζοντας τώρα στην άκρη του νερού, σκέφτηκα να βγάλω τα παπούτσια µου. Και τότε το είδα. Στην αρχή νόµισα πως το έκανε ο αέρας. Ότι µετακινούσε κόκκους άµµου χτίζοντας ένα γλυπτό εν κινήσει. Ένα πολύ χαµηλό κι εφήµερο γλυπτό, σχεδόν στην επιφάνεια της άµµου, που απλωνόταν γρήγορα. Γη και αέρας συνοµιλούσαν σε µια γλώσσα ακατάληπτη, κι όµως αντιληπτή. Σκύβοντας να δω καλύτερα στο εσπερινό φως, διαπίστωσα πως ήταν έντοµα. Πολύ ψιλά, σε µια ανοιχτόχρωµη απόχρωση της άµµου που τα έκανε ακόµη πιο δυσδιάκριτα. Ήταν παντού, κι όλα µαζί ανέβαιναν προς τα µέσα. Κινούνταν εκτελώντας µικρά άλµατα – ένα σάλτο κάθε φορά, πράγµα που δηµιουργούσε την εντύπωση ότι σηκώνεται άµµος µε τον αέρα. Σε λίγο άρχισα να τα βλέπω όπου έπεφτε το µάτι µου. Από πού έβγαιναν; Ήταν µια µεταγλωττισµένη πληµµυρίδα. Τα 24 γράµµατα, και πίσω από κάθε γράµµα ένα έντοµο και οι άνθρωποι µε τους οποίους διασταυρώθηκε. Ένα αλφαβητάρι εντοµολογικό, εµπνευσµένο από την Ευρώπη που γοητεύει, την Ευρώπη που απογοητεύει. Κάθε γράµµα κι ένας αυτοτελής µικρόκοσµος, µαζί και τµήµα ενός όλου.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0433112
 • ISBN:
  978-960-16-7861-0
 • ISBN2:
  9789601678610
 • Εκδότης:
  ΠΑΤΑΚΗΣ
 • Συγγραφέας:
  ΚΟΛΛΙΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
 • Συντελεστής:
  ΚΥΘΡΕΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2018
 • Σελίδες:
  416
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.5400 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία