ΑΝΔΡΕΑΣ Π ΚΑΜΠΑΣ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

Συγγραφέας: ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ.Ε - ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ.Ζ

Εκδότης: ΠΑΤΑΚΗΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Χωρίς εκείνον η ιστορία του ελληνικού κρασιού δεν θα ήταν ίδια. Κι ενώ τα ιστορικά στοιχεία για τη ζωή του Ανδρέα Καμπά, του "πατριάρχη" της Μεσογαίας, είναι λίγα, οι μαρτυρίες των ανθρώπων που εμπνεύστηκαν από το ανήσυχο πνεύμα του και το μεγαλόπνοο όραμά του, έδωσαν πλούσιο υλικό, ώστε να επιχειρηθεί, στο πρώτο μέρος αυτού του βιβλίου, μια "σκι......

Αρχική Τιμή: 14.93 €

Τιμή Web: 10.10 (Κέρδος: 4.83 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ.Ε - ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ.Ζ

Συγγραφέας
ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ.Ε - ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ.Ζ
1) Η Εμμανουέλα Νικολαίδου είναι δημοσιογράφος. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της ως μεταφράστρια λογοτεχνικών βιβλίων και συντάκτρια στα έντυπα της Γραμμής, ενώ από το 1990 εργάζεται στον περιοδικό Τύπο και στις εκδόσεις γενικότερα, σε επιτελικές κυρίως θέσεις. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, διευθύντρια σύνταξης στο περιοδικό "Marie Claire" του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, αρχισυντάκτρια του NPQ) των εκδόσεων Τερζόπουλου, διευθύντρια έκδοσης στα περιοδικά: "Ζωή με το Παιδί" της ΤCT Media Group, "Είναι" και "Sante" των Αττικών Εκδόσεων, "Gentleman" της Ναυτεμπορικής, καθώς και σύμβουλος στις εκδόσεις "Ισόρροπον", "Ελευθερουδάκης" κ.ά. Παράλληλα έχει διδάξει σε εργαστήριο επαγγελματικής δημοσιογραφίας και έχει αρθρογραφήσει σε πολλά περιοδικά, ενώ εξακολουθεί να γράφει στο γυναικείο "Votre Beaute". Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων σχετικών με οικογενειακές και ιστορικές βιογραφίες, όπως: "Άνθρωποι, Βιβλία, μία Ιστορία", (έκδοση που αναφέρεται στην ιστορία του Οίκου Ελευθερουδάκη) 2005], "Βαγγέλης Παπακηρύκος -13.236 Ημέρες: Το Πέρασμα ενός Νικητή", [Ισόρροπον, 2007], "Συνταγές με... Ιστορία" (συγγραφή βιογραφικού μέρους του βιβλίου της Μαρίκας Μητσοτάκη) [Α. Α. Λιβάνης, 2011] και "Ανδρέας Π. Καμπάς - Ο "Πατριάρχης" της Μεσογαίας και η Τέχνη του Κρασιού" [Ελευθερουδάκης, 2012]. 2) Η Ζέτα Παπαγεωργοπούλου είναι Φιλόλογος. Εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Από το 1988 έως το 1995 συμμετείχε σε ευρεία εθνογραφική έρευνα με θέμα “Παραδοσιακή αμπελουργία και οινοποίηση στη Νάουσα, στη Γουμένισσα και στον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου”, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την Εταιρεία Μπουτάρη αρχικά και το Ίδρυμα ¨Φαντή Μπουτάρη” στη συνέχεια. Συνεργάστηκε με τους “Δρόμους του Κρασιού της Μακεδονίας”. Ασχολείται με την αμπελοοινική παράδοση του βορειοελλαδικού χώρου.

Περίληψη

Χωρίς εκείνον η ιστορία του ελληνικού κρασιού δεν θα ήταν ίδια. Κι ενώ τα ιστορικά στοιχεία για τη ζωή του Ανδρέα Καμπά, του "πατριάρχη" της Μεσογαίας, είναι λίγα, οι μαρτυρίες των ανθρώπων που εμπνεύστηκαν από το ανήσυχο πνεύμα του και το μεγαλόπνοο όραμά του, έδωσαν πλούσιο υλικό, ώστε να επιχειρηθεί, στο πρώτο μέρος αυτού του βιβλίου, μια "σκιαγράφηση" της πορείας και του έργου του, που άφησε ανεξίτηλη σφραγίδα στην ελληνική οινική πραγματικότητα. Στο δεύτερο μέρος, με βάση τη μελέτη αρχειακού υλικού, περιγράφεται η περίπτωση του εργοστασίου της εταιρείας στον αρκαδικό αμπελώνα, εκεί όπου ένας ευσυνείδητος υπάλληλος σήκωσε στους ώμους του την ευθύνη μιας βαριάς κληρονομιάς και κατάφερε να διατηρήσει στο ακέραιο την ποιότητα Καμπά. Στην ύπαρξη του οινοποιείου αυτού οφείλεται ουσιαστικά η αναγνώριση ενός από τους πιο ξακουστούς ελληνικούς οίνους ονομασίας προέλευσης ανωτέρας ποιότητας, του οίνου "Μαντινεία".

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0326398
 • ISBN:
  978-960-2001-653
 • ISBN2:
  9789602001653
 • Εκδότης:
  ΠΑΤΑΚΗΣ
 • Συγγραφέας:
  ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ.Ε - ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ.Ζ
 • Συντελεστής:
  ΒΙΔΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2014
 • Σελίδες:
  206
 • Διαστάσεις:
  17x24
 • Βάρος:
  0.6100 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία