x
NEW IANOS E-SHOP
Δείτε το νέο site του ΙΑΝΟΥ
 

ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ

Συγγραφέας: ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

Εκδότης: ΒΑΝΙΑΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΛΟΓΟ
Περίληψη - Η γλωσσική καλλιέργεια αρχίζει από την οικογένεια και συνεχίζεται μέσα στην ευρύτερη πολιτιστική και γλωσσική κοινότητα. Πρέπει να το καταλάβουμε γονείς και πολιτεία ότι η γλωσσική καλλιέργεια συνυφαίνεται με την ψυχική και την πνευματική καλλιέργεια. Η γλώσσα δεν αναπτύσσεται ανεξάρτητα από την σκέψη. Γι' αυτό, αν η πολιτεία επιθυμεί να βοηθήσει τα παιδι......

Αρχική Τιμή: 15.98 €

Τιμή IANOS: 14.38 (Κέρδος: 1.60 €)

Υπό την προϋπόθεση διαθεσιμότητας στον εκδότη. Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

Συγγραφέας, Συντελεστής
ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Ο Χρίστος Τσολάκης (Φωτεινά Πιερίας, 30 Ιανουαρίου 1935 - Θεσσαλονίκη, 30 Ιουλίου 2012) ήταν ένας από τους κορυφαίους Έλληνες φιλόλογους και παιδαγωγούς. Ο Χρίστος Τσολάκης γεννήθηκε στα Φωτεινά Πιερίας. Γιος του Λουκά και της Σοφίας είχε άλλα δυο αδέλφια. Ολοκλήρωσε τις Γυμνασιακές του σπουδές στην Κατερίνη το 1952. Αποφοίτησε το 1957 από τη Φιλοσοφική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έχοντας καθηγητές τους Εμμανουήλ Κριαρά, Απόστολο Βακαλόπουλο, Νικόλαο Ανδριώτη, Ιωάννη Κακριδή και Λίνο Πολίτη. Συνέχισε με μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο του Λουντ, στη Σουηδία. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Λουντ Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Στη συνέχεια, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, υπηρέτησε τη γενική εκπαίδευση από τα καθήκοντα του καθηγητή, του σχολικού συμβούλου, ενώ μετείχε στις επιτροπές που ασχολήθηκαν με την εισαγωγή και την καλλιέργεια της δημοτικής γλώσσας στην εκπαίδευση και στο δημόσιο βίο. Υπήρξε επικεφαλής των συγγραφικών ομάδων που με τη συνεργασία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου συνέταξαν τα βιβλία "Νεοελληνική γλώσσα" για το γυμνάσιο και "Έκφραση - Έκθεση" για το λύκειο. Μελέτησε ιδιαίτερα θέματα γλώσσας, διδασκαλίας της γλώσσας και επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Έδωσε πλήθος διαλέξεων εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ τιμήθηκε πολλές φορές από Ελληνικά και διεθνή Πανεπιστήμια. Υπήρξε ομότιμος καθηγητής της Νεοελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ίδρυσε το Μουσείο Εκπαίδευσης και Παιδείας στη Βέροια. Απεβίωσε το 2012.

Περίληψη

Η γλωσσική καλλιέργεια αρχίζει από την οικογένεια και συνεχίζεται μέσα στην ευρύτερη πολιτιστική και γλωσσική κοινότητα. Πρέπει να το καταλάβουμε γονείς και πολιτεία ότι η γλωσσική καλλιέργεια συνυφαίνεται με την ψυχική και την πνευματική καλλιέργεια. Η γλώσσα δεν αναπτύσσεται ανεξάρτητα από την σκέψη. Γι' αυτό, αν η πολιτεία επιθυμεί να βοηθήσει τα παιδιά της να αναπτυχθούν γλωσσικά - και μάλιστα τα παιδιά των χαμηλότερων κοινωνικών τάξεων, δεδομένου ότι εκείνα κυρίως παρουσιάζουν εκφραστικές αδυναμίες, όταν με την είσοδο τους στο σχολείο αλλάζουν γλωσσικό κώδικα - δεν έχει παρά να οργανώσει καλύτερα την προσχολική αγωγή. Θα ήταν πολύ ωφέλιμο π.χ. για τα παιδιά των χαμηλότερων ιδιαίτερα κοινωνικών τάξεων να βρίσκονται από τα τρία και τα τέσσερα χρόνια τους κάποιες ώρες της ημέρας σε κέντρα του παιδιού, όπου θα γεύονται τα αγαθά του πολιτισμού και θα δέχονται μαζί με την πολιτιστική και γλωσσική αγωγή από υποψιασμένες δασκάλες και νηπιαγωγούς. Έτσι, χωρίς ανάγνωση και γραφή, χωρίς δηλαδή το σχολικό τρόπο που έχει καταντήσει απωθητικός, παρά με τραγούδι, παραμύθι και παιχνίδι, μέσα σε περιβάλλον που θα κατοπτρίζει και θα πλουτίζει τις συνθήκες του σπιτιού, τα παιδιά θα ασκούνται στη γλώσσα. Το ιδεώδες, βέβαια, θα ήταν να ασκούνται στη γλώσσα στα ίδια κέντρα και οι γονείς των παιδιών.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0086001
 • ISBN:
  960-288-031-7
 • ISBN2:
  9602880317
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΒΑΝΙΑΣ
 • Συγγραφέας:
  ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
 • Συντελεστής:
  ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  1995
 • Σελίδες:
  421
 • Διαστάσεις:
  17x24
 • Βάρος:
  0.7300 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία