ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΝΑ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ

Συγγραφέας: ΚΟΜΙΝΗΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ

Εκδότης: ΠΑΤΑΚΗΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - ΚΑΙ Η ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΝΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Περίληψη - Η τηλεόραση είναι "μέλος" της κάθε οικογένειας. "Ενημερώνει", ψυχαγωγεί, ξεναγεί, συμβουλεύει, προσφέρει απόψεις. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής "εξουσιάζει" μαζί με το κινητό όλες τις λειτουργικές και επικοινωνιακές ανάγκες του ανθρώπου. Η ηλεκτρονική οθόνη αντικαθιστά το βιβλίο, το χαρτί και το μολύβι. Γκρεμίζει από την κυρίαρχη θέση του το γραπτό λόγο. Τσαλ......

Αρχική Τιμή: 15.42 €

Τιμή Web: 5.00 (Κέρδος: 10.42 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΚΟΜΙΝΗΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ

Συγγραφέας
ΚΟΜΙΝΗΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ
O Λυκούργος Kομίνης γεννήθηκε στην Aθήνα το 1938. Tελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Kαλλιθέα. Eίχε δύο αγάπες: τα μαθηματικά και τη λογοτεχνία. Aκολούθησε τα βήματα της πρώτης και μπήκε στο Πανεπιστήμιο της Aθήνας, αλλά συναντιόταν κρυφά και με τη δεύτερη στην άβατη τότε, για τους πολλούς, δημοσιογραφία. Tο 1957, ταυτόχρονα με τις σπουδές του, άρχισε να εργάζεται και στην εφημερίδα Aκρόπολις. Tα θέλγητρα της δεύτερής του αγάπης τον κέρδισαν από την πρώτη, όταν η μία ανακάλυψε την ύπαρξη της άλλης. Έτσι, μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν, εργάστηκε ως αρχισυντάκτης στις εφημερίδες Aπογευματινή, Έθνος, Eλευθεροτυπία, και ως διευθυντής σύνταξης στις εφημερίδες Tα Nέα, Kυριακάτικη Eλευθεροτυπία, Σημερινά, Πρωινή Eλευθεροτυπία και Πρώτη. Aρθρογράφησε στα Nέα, στην Kυριακάτικη Eλευθεροτυπία, στην Πρώτη και στον Pιζοσπάστη και συνεργάστηκε με τα περιοδικά Ένα, Tαχυδρόμος και Eπίκαιρα. Eργάστηκε επίσης ως παρουσιαστής ειδήσεων στην EPT και ως ραδιοφωνικός αναλυτής στον ΣΚΑΪ 100,4, όπου κάθε πρωί έκανε μια πολιτική ανάλυση βάσει των δημοσιευμάτων των εφημερίδων, με τίτλο «Άσπρο και μαύρο σε φόντο κίτρινο» και δίδαξε Eφαρμοσμένη Δημοσιογραφία και Δεοντολογία στο Kέντρο Δημοσιογραφικών Σπουδών. Έγραψε δύο βιβλία: H κρίση του Eλληνικού Tύπου (Eκδόσεις Kάκτος, 1985) και Tα μυστικά της δημοσιογραφίας, σε δύο τόμους: 1. Δεοντολογία (1990), 2. Eφαρμοσμένη δημοσιογραφία (1991), από τις Eκδόσεις Kαστανιώτη. Πέθανε στις 28 Αυγούστου 2004.

Περίληψη

Η τηλεόραση είναι "μέλος" της κάθε οικογένειας. "Ενημερώνει", ψυχαγωγεί, ξεναγεί, συμβουλεύει, προσφέρει απόψεις. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής "εξουσιάζει" μαζί με το κινητό όλες τις λειτουργικές και επικοινωνιακές ανάγκες του ανθρώπου. Η ηλεκτρονική οθόνη αντικαθιστά το βιβλίο, το χαρτί και το μολύβι. Γκρεμίζει από την κυρίαρχη θέση του το γραπτό λόγο. Τσαλακώνει και οδηγεί σε αφανισμό την έντυπη ενημέρωση, ενώ περιορίζει όλο και περισσότερο τη ζωντανή επικοινωνία, που κύριο χαρακτηριστικό της είναι η ζεστασιά της επαφής.

Πληροφορίες προϊόντος

 • Σειρά:
  ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΜΜΕ
 • SKU:
  0056559
 • ISBN:
  960-16-0612-2
 • ISBN2:
  9601606122
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΠΑΤΑΚΗΣ
 • Συγγραφέας:
  ΚΟΜΙΝΗΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2002
 • Σελίδες:
  358
 • Διαστάσεις:
  17x24
 • Βάρος:
  0.6800 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία