ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συγγραφέας: ΚΟΝΔΥΛΗ ΕΛΕΝΗ

Εκδότης: ΠΕΔΙΟ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Το βιβλίο αυτό, το οποίο έχει γνωρίσει πολλαπλές εκδόσεις, εισάγει τον αναγνώστη στο µεγάλο κεφάλαιο του αραβικού πολιτισµού. Προσδιορίζει ποιοι ακριβώς είναι οι Άραβες και ποιος ο γεωγραφικός τους χώρος, καταγράφει την ιστορική παρουσία και πορεία τους στον κόσµο, περιγράφει τη θρησκευτική, πολιτική και κοινωνική τους ζωή. Ο πολιτισµός τους παρουσιάζεται µε επ......

Αρχική Τιμή: 24.90 €

Τιμή Web: 18.60 (Κέρδος: 6.30 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΚΟΝΔΥΛΗ ΕΛΕΝΗ

Συγγραφέας
ΚΟΝΔΥΛΗ ΕΛΕΝΗ
Η Ελένη Κονδύλη γεννήθηκε στην Αθήνα και µεγάλωσε στο Βέλγιο. Αρχικά σπούδασε ροµανική φιλολογία και στη συνέχεια βυζαντινή και κλασική αραβική φιλολογία και ιστορία. Είναι διδάκτωρ αραβικής λογοτεχνίας του Πανεπιστηµίου Λουβέν. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στο εξωτερικό, στο Κέντρο Αραβικής Φιλοσοφίας, στο Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών, στο Εθνικό Κέντρο Επιστηµονικής Έρευνας του Βελγίου και αλλού. ∆ιακρίθηκε τρεις φορές διεθνώς για τη συµβολή της στα αραβικά γράµµατα. Είναι καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών, όπου διδάσκει µαθήµατα της ειδικότητάς της γύρω από τον αραβικό κόσµο, και τις σχέσεις του αραβικού πολιτισµού και λογοτεχνίας µε τον ελληνικό και γαλλικό κόσµο. Σχετικά βιβλία της στα ελληνικά: Εισαγωγή στη Λογοτεχνία των Αράβων (2001), Άδωνης: Οι αναλογίες και οι αρχές [µετάφραση, εισαγωγή, λεξιλόγιο, σχόλια] (2003).

Περίληψη

Το βιβλίο αυτό, το οποίο έχει γνωρίσει πολλαπλές εκδόσεις, εισάγει τον αναγνώστη στο µεγάλο κεφάλαιο του αραβικού πολιτισµού. Προσδιορίζει ποιοι ακριβώς είναι οι Άραβες και ποιος ο γεωγραφικός τους χώρος, καταγράφει την ιστορική παρουσία και πορεία τους στον κόσµο, περιγράφει τη θρησκευτική, πολιτική και κοινωνική τους ζωή. Ο πολιτισµός τους παρουσιάζεται µε επίγνωση του πλούτου του στους διάφορους τοµείς του: φιλοσοφία, λογοτεχνία, ανάπτυξη των επιστηµών, αρχιτεκτονική, τέχνες και «τέχνη της ζωής», διαπροσωπικές σχέσεις, σχέσεις του αραβικού πολιτισµού µε τους γείτονες λαούς. Συνδυάζοντας την επιστηµονική προσέγγιση µε λόγο οικείο και απλό, το βιβλίο µυεί –µε αναλυτικό τρόπο και µε σεβασµό– τον αναγνώστη στον ακόµη σχετικά άγνωστο, και συχνά παραγνωρισµένο, κόσµο των Αράβων. Ο αραβικός πολιτισμός είναι μια δύναμη μέσα στην ιστορία, ανέπτυξε τη γνώση σε πολλές πτυχές του ανθρωπισμού, συμπορευτής σε πολλά σημεία με τον ελληνικό. Ποιος άλλος πολιτισμός πήρε την ελληνική σκέψη και την πήγε τόσο μακριά ώστε να γίνει και ο ίδιος κλασικός; (...) Πορευόμαστε μαζί και μας ενώνουν σκέψεις, κοινά κομμάτια ιστορίας. Πράξεις - σύμβολα, μύθοι και σοφίες που τα μοιράζονται οι καρδιές μας για να μένουν ελεύθερες (...) Αυτές οι σκέψεις εμπνέουν ένα τόσο μεγαλεπήβολο εγχείρημα όσο η παρουσίαση του αραβικού πολιτισμού.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0389957
 • ISBN:
  978-960-546-763-0
 • ISBN2:
  9789605467630
 • Εκδότης:
  ΠΕΔΙΟ
 • Συγγραφέας:
  ΚΟΝΔΥΛΗ ΕΛΕΝΗ
 • Συντελεστής:
  ΠΑΛΗΟΣΠΥΡΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2016
 • Σελίδες:
  528
 • Διαστάσεις:
  17x24
 • Βάρος:
  0.8700 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία