x
NEW IANOS E-SHOP
Δείτε το νέο site του ΙΑΝΟΥ
x
Αγαπητοί μας πελάτες
Σας ενημερώνουμε ότι ο προβλεπόμενος χρόνος παράδοσης πλέον είναι 7-9 μέρες.
Λόγω του μεγάλου όγκου παραγγελιών καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μειωθεί ο χρόνος εκτέλεσης της παραγγελίας.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.
#μένουμε_σπίτι
 

ΑΡΧΑΙΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ

Συγγραφέας: ΔΟΥΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Εκδότης: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΙΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Πολλές λέξεις του Ομήρου έλκουν, απ' ευθείας την καταγωγή τους από τις γραμμικές γραφές Α και Β, όπως κούρος, σκαπτός, ιέρεια, τρίπους, μέλι, θυγάτηρ, μισθός, λουτροχόος, φάσγανον, χαλκός, βασιλεύς, ποιμήν, αλοιφή, τυρός κ.ά. Αυτό και μόνο το γεγονός μας υποχρεώνει να ερευνήσουμε και ν' αναθεωρήσουμε τις "εκ δόγματος" πεποιθήσεις μας σχετικά με την επο......

Αρχική Τιμή: 8.52 €

Τιμή IANOS: 7.67 (Κέρδος: 0.85 €)

Υπό την προϋπόθεση διαθεσιμότητας στον εκδότη. Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΔΟΥΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Συγγραφέας
ΔΟΥΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Ο Κώστας Δούκας γεννήθηκε στην ΑΒήνα το 1937. Είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, και έχει τιμηθή με το βραβείο του ιδρύματος Μπότση. Είναι απόφοιτος και διπλωματούχος Μεταφραστικού του Γαλλικού Ινστιτοότοο Αθηνών. Έχει ασχοληθεί εμπεριστατωμένα με την αρχαιοελληνική και ιδιαίτερα με την ομηρική γραμματεία και έχει συγγράψει πολλά βιβλία, με τα οποία έχει προάγει την ιστορική έρευνα, ιδίως όσον αφορά στην εποχή κατά την οποία έζησε και έγραψε ο Όμηρος, τον οποίο ταυτίζει με τον πρωτοήρωα των επών Οδυσσέα, στηριζόμενος σε στοιχεία, που προκύπτουν από την Ιλιάδα και την Οδύσσεια. Από τα πιο σημαντιχά έργα του είναι η μετάφρασις της Ιλιάδος και της Οδύσσειας με μεγίστη προσέγγισι στις ρίζες και τις λέξεις του Ομήρου, που κυκλοφορεί σε επανειλημμένες εκδόσεις από τους εκδοτικούς οίκους "Γεωργιάδης" και "Ιδεοθέατρον", καταδεικνύοντας έτσι ότι η σύγχρονη καθομιλουμένη των Ελλήνων χρησιμοποιεί και εκφέρει με τον ίδιο τρόπο άνω του 80% των ομηρικών λέξεων αυτούσιων για να εκφρασθεί. Με το τελευταίο του βιβλίο "Η γένεσις του λόγου", ο συγγραφέας αναζητεί με διεισδυτικότητα και πειστική επιχειρηματολογία την αρχή δημιουργίας της Ελληνικής γλώσσας στα βάθη των αιώνων και αποκρυπτογραφεί για πρώτη φορά αρκετές πινακίδες της Γραμμικής Β με βάσι το συλλαβάριο του Μ. Βέντρις. Από τα κείμενα που αποκαλύπτονται, προκύπτει ο μηχανισμός που ωδήγησε τους Μυκηναίους, τους Μινωίτες.τους Πυλίους κ.ά. στην επινόησι της ΓΓΒ, καταρρίπτεται ο μύθος ότι η Γραμμική Β εχρησιμοποιείτο μόνο για καταλογογραφήσεις και επιβεβαιώνεται ότι οι πανάρχαιοι Έλληνες μιλούσαν με τον ίδιο τρόπο που μιλούν οι σύγχρονοι απόγονοί τους.

Περίληψη

Πολλές λέξεις του Ομήρου έλκουν, απ' ευθείας την καταγωγή τους από τις γραμμικές γραφές Α και Β, όπως κούρος, σκαπτός, ιέρεια, τρίπους, μέλι, θυγάτηρ, μισθός, λουτροχόος, φάσγανον, χαλκός, βασιλεύς, ποιμήν, αλοιφή, τυρός κ.ά. Αυτό και μόνο το γεγονός μας υποχρεώνει να ερευνήσουμε και ν' αναθεωρήσουμε τις "εκ δόγματος" πεποιθήσεις μας σχετικά με την εποχή κατά την οποία έζησε και έγραψε ο Όμηρος. Ο 7ος-8ος αιώνας, όπου τον έχουν κατατάξει οι αλλόθροοι αρχαιογνώστες, είναι χρονολογία εντελώς συμβατική και αυθαίρετη. Αυτό προκύπτει και από τις μαρτυρίες αρχαίων συγγραφέων και ποιητών, τις οποίες για πρώτη φορά φέρει στο φως της δημοσιότητας το βιβλίο αυτό. Και έπεται συνέχεια. Ήδη οι Έλληνες και ξένοι ειδικοί αναθεωρούν υποχρεωτικά προς τα πίσω τις χρονολογίες των γραμμικών γραφών. Η περίφημη επιγραφή του Δισπηλιού Καστοριάς (7.500 ετών π.Χ.) και μία νέα ανακάλυψι γραμμικής γραφής που βρέθηκε στον ίδιο χώρο και αναλύεται λεπτομερώς με αποκλειστικές φωτογραφίες στο βιβλίο αυτό, δίνουν μέγα βάθος στην χρονολογία της γραφής των Ελλήνων. Τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα επιτρέπουν την πιο αποτελεσματική ανίχνευσι των αρχαιολογικών χώρων. Η ανεύρεσι νέων μνημείων γραφής και σημείων αναφοράς θεωρείται βεβαία. Η φλόγα των Ελλήνων ερευνητών και τα εντυπωσιακά συμπεράσματα αρχίζουν ν' αφυπνίζουν και τους αρχαιολόγους από την ραστώνη της βραδυκινήτου αποκαλύψεως των αρχαίων γραφών. Η τεκμηρίωσι της παλαιότητας του Ομήρου είναι μόνον η αρχή. Η εποχή κατά την οποία θ' αποκαλυφθή το βάθος της ελληνικής ιστορίας, μέγα μέρος της οποίας έχει εξουδετερωθή δια της μυθολογίας, δεν βρίσκεται μακρυά.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0086009
 • ISBN:
  960-7199-65-0
 • ISBN2:
  9607199650
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΙΣ
 • Συγγραφέας:
  ΔΟΥΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  1996
 • Σελίδες:
  181
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.3300 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία