x
NEW IANOS E-SHOP
Δείτε το νέο site του ΙΑΝΟΥ
 

ΑΣΤΙΚΟΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Συγγραφέας: ΚΑΡΙΩΤΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΛΙΛΑ

Εκδότης: ΔΙΣΙΓΜΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Αντικείμενο του παρόντος τόμου είναι η πόλη. Τι ορίζεται ως πόλη; Ποιοί είναι οι παράγοντες που καθορίζουν τη διαδικασία αστικοποίησης; Γιατί δημιουργούνται οι πόλεις, τι ανάγκες εκπληρώνουν, τι πλεονεκτήματα παρέχουν; Υπάρχει "βέλτιστο" μέγεθος πόλης. Γιατί αναπτύσσονται πόλεις σε κάποια σημεία και όχι σε άλλα; Ποιά είναι η ιστορική εξέλιξη της πόλης; Π......

Αρχική Τιμή: 30.00 €

Τιμή Web: 22.50 (Κέρδος: 7.50 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΚΑΡΙΩΤΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΛΙΛΑ

Συγγραφέας
ΚΑΡΙΩΤΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΛΙΛΑ
1) Η Καριώτου Γλυκερία είναι Διπλωματούχος αρχιτέκτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ειδίκευση Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού Πόλεων και Κτιρίων από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) και τακτικό μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας (πρώην ΤΕΙ Σερρών). 2) H Λίλα Θεοδωρίδου-Σωτηρίου είναι διπλωματούχος αρχιτέκτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στην Bartlett School of Architecture and Planning στο University College of London (MSc) και διδάκτωρ του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας του Τ.Ε.Ι. Σερρών, με πολυετή αυτοδύναμη διδασκαλία και συμβολή στη διαμόρφωση της ύλης των μαθημάτων αρχιτεκτονικής και πολεοδομίας. Σε διάφορες αιρετές διοικητικές θέσεις του Ιδρύματος επί 20 χρόνια. Έχει εμπειρία στο σχεδιασμό, υλοποίηση και διαχείριση έργων. Σχεδίασε, επέβλεψε την κατασκευή και συντόνισε τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος. Πήρε μέρος σε πολλά συνέδρια και δημοσίευσε πάνω από 35 άρθρα για την αρχιτεκτονική, την πολεοδομία και την τοπική ιστορία. Μέλος επιστημονικών φορέων της ειδικότητάς της, μέλος οργανωτικών επιτροπών συνεδρίων και αρχιτεκτονικών διαγωνισμών. Ενδιαφέρεται για τη σχεδιαστική και ιστορική τεκμηρίωση κτιρίων και συνόλων του βορειοελλαδικού χώρου. To 2008 επιμελήθηκε, σε συνεργασία με την καθηγήτρια πολεοδομίας του Α.Π.Θ. κ. Αλ. Καραδήμου-Γερόλυμπου, τον συλλογικό τόμο Σέρρες 1900-1940: Χώρος και Ιστορία.

Περίληψη

Αντικείμενο του παρόντος τόμου είναι η πόλη. Τι ορίζεται ως πόλη; Ποιοί είναι οι παράγοντες που καθορίζουν τη διαδικασία αστικοποίησης; Γιατί δημιουργούνται οι πόλεις, τι ανάγκες εκπληρώνουν, τι πλεονεκτήματα παρέχουν; Υπάρχει "βέλτιστο" μέγεθος πόλης. Γιατί αναπτύσσονται πόλεις σε κάποια σημεία και όχι σε άλλα; Ποιά είναι η ιστορική εξέλιξη της πόλης; Ποιές είναι οι συνθήκες για την ανάπτυξη των διαφόρων τύπων πόλεων: της προβιομηχανικής, της βιομηχανικής, της μεταβιομηχανικής πόλης, της πόλης στις υπανάπτυκτες χώρες; Στόχος του συγγράμματος είναι να καλύψει ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που σχετίζονται με την ανάπτυξη του αστικού φαινομένου και να διερευνήσει τις βασικές παραμέτρους που επιδρούν στο μετασχηματισμό των πόλεων, εστιάζοντας και στα στοιχεία εκείνα που απαντώνται στην ελληνική πόλη. Η διαδικασία αστικοποίησης αλλά και η οργάνωση του αστικού χώρου αποτελούν επομένως τους δύο διακριτούς μεθοδολογικούς άξονες προσέγγισης του παρόντος τόμου. Η προσέγγιση αυτή αποτυπώνεται και στη δομή του βιβλίου σε δύο μέρη.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0326873
 • ISBN:
  978-960-99048-8-9
 • ISBN2:
  9789609904889
 • Εκδότης:
  ΔΙΣΙΓΜΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
 • Συγγραφέας:
  ΚΑΡΙΩΤΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΛΙΛΑ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2010
 • Σελίδες:
  264
 • Διαστάσεις:
  17x24
 • Βάρος:
  0.5200 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία