x
NEW IANOS E-SHOP
Δείτε το νέο site του ΙΑΝΟΥ
 

DE PROFUNDIS ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΙ ΕΡΩΤΕΣ

Συγγραφέας: ΧΑΛΚΙΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Εκδότης: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

Περίληψη - Στο «καταφύγιο», κοντά στο τριζοβόληµα της φωτιάς, στον ήχο της βροχής και στης άνοιξης τις αύρες, ανδρώθηκε η φιλία του Μητροπολίτη Νικόλαου µε τον άθεο µηχανικό Κορνήλιο Βερόνη, µια καθαρή συναναστροφή, απαλλαγµένη από µικρότητες και φθηνές παραστάσεις αποκριάτικου βίου. Σε πλούσιο αφηγηµατικό χρόνο, µε εικονοπλασία επενδεδυµένη µε βάθος πνευµ......

Αρχική Τιμή: 18.00 €

Τιμή IANOS: 16.20 (Κέρδος: 1.80 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΧΑΛΚΙΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Συγγραφέας
ΧΑΛΚΙΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Ο Στέλιος Χαλκίτης γεννήθηκε στην Κάλυµνο όπου ζει, εργάζεται και συγγράφει. Κατά τη διάρκεια των εγκύκλιων σπουδών του, αλλά και αργότερα, σε µια προσπάθεια να βρει απαντήσεις στις υπαρξιακές του ανησυχίες, ταξίδεψε σε Ινδίες, Θιβέτ, Ιµαλάια, Άγ. Όρος κ.λπ. Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε σε ελληνικές εφηµερίδες για πολιτικά, φιλοσοφικά και κοινωνικά θέµατα, υποστηρίζοντας µε θέρµη τα ανθρώπινα δικαιώµατα, την ισότητα των γυναικών και την ισότητα εν γένει, όπως και την ανάγκη αναθεώρησης πάσης φύσεως βεβαιοτήτων. Συχνά προσκαλείται σε πνευµατικά ιδρύµατα, φιλοσοφικά συµπόσια ή άλλες εκδηλώσεις όπου δίνει διαλέξεις φιλοσοφικού ή ψυχολογικού χαρακτήρα που τυγχάνουν µεγάλης αποδοχής από το ευρύ κοινό και µέλη της πανεπιστηµιακής κοινότητας. Έχουν εκδοθεί τρία βιβλία του, το Μάργκινους Μόριους, 2012, εκδόσεις Ζήτη, Ο Λούσηρος, 2013, εκδόσεις Ζήτη και ANTE TRACTATUM Φιλοσοφικές Σηµειώσεις, 2015, εκδόσεις Ρώµη, µε το πρώτο από αυτά να έχει κάνει ήδη δεύτερη έκδοση στην Ελλάδα (2015) και αγγλική έκδοση στη Μεγάλη Βρετανία, Marginus Morius, Vanguard Press, 2014. Το ANTE TRACTATUM Φιλοσοφικές Σηµειώσεις διδάσκεται στο Τµήµα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. και το De Profundis, Αναµάρτητοι Έρωτες είναι το τέταρτο βιβλίο του και επίκειται η έκδοση ενός θεατρικού έργου. Επίσης, σε αναµονή βρίσκονται ένα ακόµα µυθιστόρηµα, µια φιλοσοφική πραγµατεία και δυο φιλοσοφικά δοκίµια. Ο συγγραφέας Στέλιος Χαλκίτης είναι Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και Μέλος της Συντακτικής Επιστηµονικής Επιτροπής του περιοδικού Φιλοσοφίας και Λογοτεχνίας Substantia Philosophica.

Περίληψη

Στο «καταφύγιο», κοντά στο τριζοβόληµα της φωτιάς, στον ήχο της βροχής και στης άνοιξης τις αύρες, ανδρώθηκε η φιλία του Μητροπολίτη Νικόλαου µε τον άθεο µηχανικό Κορνήλιο Βερόνη, µια καθαρή συναναστροφή, απαλλαγµένη από µικρότητες και φθηνές παραστάσεις αποκριάτικου βίου. Σε πλούσιο αφηγηµατικό χρόνο, µε εικονοπλασία επενδεδυµένη µε βάθος πνευµατικό, µια δικαστής κάνει βουτιά στα άδυτα του συναισθήµατος, εµπλέκοντας στον παράξενο έρωτα τον κραταιό Μητροπολίτη ο οποίος καταφεύγει –κατά την ανατρεπτική τους συµπόρευση– στις άγνωστες συµπαντικές στιγµές του Ιησού και της Μαγδαληνής που αναδύονται µέσα από τα µυστικά Τετράδια του γερο-Πιτσιρίκου. Τετράδιο τέταρτο, σελίδα τριάντα µία: Είχαν αποµακρυνθεί… «Γιατί, Κύριέ µου, αφήνεις να Σε σταυρώσουν;» ψιθύρισε µε απόγνωση. «Τυπώνω Μαρία στο σώµα µου αυτά που δεν λέγονται». «Και τι θα κερδίσεις, Βασιλιά µου;» «Πολλές φορές Μαρία, δεν έχει σηµασία πόσα κέρδισες, αλλά πόσα δεν έχασες. Κι εγώ ετοιµάστηκα για να τα δώσω όλα. Στύβω τις πέτρες και µατώνω»… Η Άσπεργκερ αδελφή του Μητροπολίτη, αµείλικτα προκλητική, δηλώνει παρούσα και πλέκει στον κόσµο της το όνειρο µε την πραγµατικότητα, µε απεγνωσµένη γενναιότητα και µε πολεµική διάθεση ενάντια στην ανθρώπινη αλλοτρίωση. Και ο συγγραφικός προβολέας ανάβει, για να φωτίσει την Ψυχανάλυση παράλληλα και τη ζωή των άλλων ολοζώντανων χαρακτήρων, που υπόσχονται να µιλήσουν σε συλλεκτικές στιγµές, να ανατρέψουν βεβαιότητες, να υποτάξουν τις εκατονταρχίες του ψεύδους και να αφήσουν τη βροχή να συνοδεύει το παράπονό τους.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0391878
 • ISBN:
  978-618-5231-33-0
 • ISBN2:
  9786185231330
 • Εκδότης:
  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ
 • Συγγραφέας:
  ΧΑΛΚΙΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2017
 • Σελίδες:
  444
 • Διαστάσεις:
  12x18
 • Βάρος:
  0.5900 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Αναμάρτητοι είναι οι έρωτες της ψυχήςReview by Σεβαστή-Άννα Κωνσταντοπούλου
Φτάνοντας στην τελευταία σελίδα αναρωτήθηκα τι με συγκλόνισε περισσότερο. Η αγάπη μιας γυναίκας που αποφασίζει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί εκτός γάμου και διακινδυνεύοντας -εκ του ασφαλούς βέβαια- την "κοινωνική" θέση και τη δουλειά της ή οι δύο κυρίαρχες αντρικές μορφές, Ο Κορνήλιος και ο Νικόλαος. Και έκλεισα το βιβλίο με τις δύο αυτές δυνατές αντρικές μορφές να βασανίζουν το μυαλό μου. Δύο άντρες που οι ζωές τους καθορίστηκαν από δύο γυναίκες.
Τη μάνα τους και την αγάπη της ψυχής τους. Δύο άντρες που αγάπησαν σπαρακτικά μέσα από τα εσώψυχά τους μην γνωρίζοντας που θα οδηγηθούν. Δύο άντρες που ο καθένας απαρνήθηκε τον εύκολο δρόμο της ήδη δρομολογημένης ζωής του για να διαλέξει τον δύσκολο δρόμο της αγάπης δίχως όρια. Όρια κοινωνικά, ηθικά, φυσικά, σωματικά. Ο Στέλιος Χαλκίτης στο βιβλίο αυτό κατά την άποψή μου μας δίνει τον ορισμό του ΆΝΤΡΑ.
Του Άντρα με σεβασμό στην γυναικεία κατάθεση ψυχής και σώματος, του Άντρα με τα ειλικρινή κρυστάλλινα αισθήματα, τη δύναμη ψυχής, του Άντρα που πολεμά τα πάντα για να προσφέρει στην αγάπη της ζωής του τον κόσμο ολόκληρο.
Ενός Άντρα με ψυχικές αξίες και τη δική του εκδοχή της Ηθικής ενάντια στα "Ηθικά Κοινωνικά Πρότυπα"" ..... O Στέλιος Χαλκίτης μας παρουσίασε στο βιβλίο αυτό το πιο δυσεύρετο αντρικό πρότυπο..
Σε όσους φίλους χάρισα το βιβλίο τους μήνες αυτούς, ήμουν αποδέκτης αρχικά της έκπληξης τους για τον ξεχωριστό τρόπο γραφής του συγγραφέα και στη συνέχεια του θαυμασμού τους για τον τρόπο χειρισμού της ελληνικής γλώσσας και της γλωσσοπλαστικής του ικανότητας, καθώς και των εννοιών και μηνυμάτων (κοινωνικών,φιλοσοφικών,ψυχολογικών,ηθικών) που σοφά κρύβει ανάμεσα στις γραμμές του βιβλίου του προκαλώντας σε να σκεφτείς για να τα ανακαλύψεις.
(Αναρτήθηκε στις 29/5/2017)
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!Review by ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΜΕ ΟΡΜΗ, ΕΝΤΟΝΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΛΥΡΙΣΜΟ, ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ «DE PROFUNDIS – ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΙ ΕΡΩΤΕΣ» ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ, ΘΑ ΤΟΝ ΤΑΞΙΔΕΥΣΕΙ, ΘΑ ΤΟΝ ΣΑΓΗΝΕΥΣΕΙ, ΘΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΔΥΣΒΑΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ, ΘΑ ΤΟΥ ΘΕΣΕΙ ΓΡΙΦΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΕΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ. Η ΓΟΝΙΜΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ Κ. ΧΑΛΚΙΤΗ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΦΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕ ΣΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΝΕΥΣΤΙ.


(Αναρτήθηκε στις 4/2/2017)
Βαθμολογία
: Kim Robertson - Sonatina