ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

Συγγραφέας: ΛΟΚ ΤΖΩΝ

Εκδότης: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Το έργο του John Locke "Δύο πραγματείες περί κυβερνήσεως" αποτελεί όχι μόνο τη βασική έκθεση της πολιτικής θεωρίας του Άγγλου φιλοσόφου, αλλά και ένα από τα κλασικά κείμενα της ευρωπαϊκής πολιτικής παράδοσης. Σε αυτό θεμελιώνεται η πολιτική ιδεολογία που έγινε γνωστή με το όνομα φιλελευθερισμός και η οποία εδώ και αιώνες επιδρά αποφασιστικά στη διαμό......

Αρχική Τιμή: 20.00 €

Τιμή Web: 15.00 (Κέρδος: 5.00 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΛΟΚ ΤΖΩΝ

Συγγραφέας
ΛΟΚ ΤΖΩΝ
Ο John Locke (1632-1704) θεωρείται ένας από τους σημαίνοντες στοχαστές του Διαφωτισμού και πατέρας του Κλασικού Φιλελευθερισμού. Κύριος εκπρόσωπος του αγγλικού φιλοσοφικού κινήματος του εμπειρισμού, μαζί με τον Ντέιβιντ Χιουμ και τον Τζωρτζ Μπέρκλεϊ, επεξεργάστηκε μια φιλοσοφία ανθρωποκεντρική, και υπήρξε μείζων υπέρμαχος της ριζικής ελευθερίας, της ανεξιθρησκείας, θεωρητικός του νεωτερικού ατομικισμού και ιδρυτής της επιστημολογίας. Η πολιτική του φιλοσοφία επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την Αμερικανική Επανάσταση, το Σύνταγμα των ΗΠΑ, την Γαλλική Επανάσταση και το πρώτο Σύνταγμα της Γαλλίας. Σημαντικά έργα του είναι, μεταξύ πολλών άλλων τα “Περί ανεκτικότητας”, “Δοκίμιο για την ανθρώπινη νόηση”, όπως και η “Δύο πραγματείες περί διακυβέρνησης”

Περίληψη

Το έργο του John Locke "Δύο πραγματείες περί κυβερνήσεως" αποτελεί όχι μόνο τη βασική έκθεση της πολιτικής θεωρίας του Άγγλου φιλοσόφου, αλλά και ένα από τα κλασικά κείμενα της ευρωπαϊκής πολιτικής παράδοσης. Σε αυτό θεμελιώνεται η πολιτική ιδεολογία που έγινε γνωστή με το όνομα φιλελευθερισμός και η οποία εδώ και αιώνες επιδρά αποφασιστικά στη διαμόρφωση των δυτικών κοινωνιών. Ο Locke, αφού αναίρεσε στην "Πρώτη Πραγματεία" την επιχειρηματολογία του Sir Robert Filmer υπέρ της ελέω Θεού απολυταρχίας, στη Δεύτερη Πραγματεία προχωρεί στην ανάπτυξη μιας διαφορετικής, και τολμηρής στις συνεπαγωγές της, θεωρίας της πολιτικής νομιμότητας, του χαρακτήρα της κοινωνίας και της οργάνωσης της πολιτείας. Στο έργο αυτό επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει τις βασικές έννοιες της πολιτικής θεωρίας -όπως την έννοια της φυσικής κατάστασης των ανθρώπων, της ιδιοκτησίας, του κοινωνικού συμβολαίου, του χαρακτήρα της πολιτείας και των θεσμών που την απαρτίζουν, καθώς και τις σχέσεις των εξουσιών μεταξύ τους- με κανονιστικό αίτημα την αξία της ελευθερίας και την περιφρούρηση των δικαιωμάτων του ατόμου. Εισάγει πρώτος την ιδέα της εξουσίας ως καταπιστεύματος, τη διάκριση των εξουσιών και την ιδέα της επανάστασης στις περιπτώσεις που οι φορείς της εξουσίας παραβιάζουν το καταπίστευμα και καταπατούν τη διάκριση των εξουσιών. Η ελληνική έκδοση συνοδεύεται από εκτενή εισαγωγική μελέτη και σχόλια, καθώς και από βιβλιογραφικές αναφορές που θα βοηθήσουν τον αναγνώστη να εμβαθύνει στη μελέτη τόσο του έργου αυτού όσο και της φιλελεύθερης πολιτικής παράδοσης γενικότερα.

Πληροφορίες προϊόντος

 • Ξενόγλωσσος Τίτλος:
  SECOND TREATISE OF GOVERNMENT
 • SKU:
  0432872
 • ISBN:
  978-960-524-510-8
 • ISBN2:
  9789605245108
 • Εκδότης:
  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ
 • Συγγραφέας:
  ΛΟΚ ΤΖΩΝ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2018
 • Σελίδες:
  308
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.4900 kg
 • Χώρα:
  ΑΓΓΛΙΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία
: S. Carey - In The Stream