x
NEW IANOS E-SHOP
Δείτε το νέο site του ΙΑΝΟΥ
x
Αγαπητοί μας πελάτες
Σας ενημερώνουμε ότι ο προβλεπόμενος χρόνος παράδοσης πλέον είναι 5-7 μέρες.
Λόγω του μεγάλου όγκου παραγγελιών καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μειωθεί ο χρόνος εκτέλεσης της παραγγελίας.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.
 

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Συγγραφέας: ΚΑΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΤΣΑΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Εκδότης: ΔΙΣΙΓΜΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Οι απόπειρες γραφικής αναπαράστασης του φυσικού και ανθρώπινου περιβάλλοντος έχουν μακρά ιστορία και ταυτίζονται ίσως, με τα πρώτα βήματα του ανθρώπινου πολιτισμού. Η ιστορία της χαρτογραφίας αποδίδει την εξέλιξη των ανθρώπινων δυνατοτήτων σχετικά με τα ζητήματα αντίληψης και καταγραφής στοιχείων, γεγονότων και φαινομένων περί τη γήινη επιφάνεια σε τοπι......

Αρχική Τιμή: 42.00 €

Τιμή Web: 31.50 (Κέρδος: 10.50 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΚΑΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Συγγραφέας
ΚΑΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο Κάτσιος Ιωάννης είναι Διπλ. Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γεωγραφία και τη Χωροταξία (Univ. Paris IV-Sorbone), τη Θεματική Χαρτογραφία και τη Γραφική Σημειολογία ('Ecole Pratique des Hautes 'Etudes). Είναι διδάκτωρ Περιφερειακής Επιστήμης του Τμ. Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα και μελέτες Χωροταξίας, Πολεοδομίας, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Κτηματολογίου κ.ά., με αντίστοιχες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Έχει διατελέσει διευθυντής του Τομέα GIS του ΕΠΙ Αστικού Περιβάλλοντος και Ανθρώπινου Δυναμικού του Παντείου Πανεπιστημίου, στο οποίο έχει διδάξει Γεωγραφική Ανάλυση σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Διδάσκει από το 1996 Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών και Θεματική Χαρτογραφία στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Τοπογραφίας & Γεωπληροφορικής του ΤΕΙ Αθηνών. Ως επισκέπτης καθηγητής, διδάσκει Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως μελετητής Τοπογραφικών, Πολεοδομικών και Ρυμοτομικών Μελετών, καθώς και ως σύμβουλος εταιριών στην ανάπτυξη συστημάτων Γεωπληροφορικής.

ΤΣΑΤΣΑΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Συγγραφέας
ΤΣΑΤΣΑΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Ο Τσάτσαρης Ανδρέας είναι Διπλωματούχος Aγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ. Η διδακτορική του διατριβή, εστιάζεται στις Εφαρμογές της Γεωπληροφορικής στην Ιατρική Γεωγραφία και τη Χωρική Επιδημιολογία. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του συνεργαζομένου με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας Κέντρου Έρευνας και Κατάρτισης για τη Διασπορά των Ζωονόσων στη Μεσόγειο (Πανεπιστήμιο Κρήτης), και του ΠΕΔΥ σε θέματα Βάσεων Γεωγραφικών Δεδομένων για τη διασπορά λοιμωδών νόσων. Είναι επίσης εγκεκριμένος από το Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού επιστημονικός συνεργάτης της ΛΘ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για ζητήματα Γεωπληροφορικής στην Αρχαιολογία. Από το 1992 διδάσκει Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών και Θεματική Χαρτογραφία στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Τοπογραφίας & Γεωπληροφορικής του ΤΕΙ Αθηνών. Από το 1999 διδάσκει Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών ως επισκέπτης καθηγητής στο Εθνικό Κέντρο και τη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Ως επισκέπτης καθηγητής επίσης διδάσκει Χωρική Επιδημιολογία σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει συμμετάσχει σε εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα με δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια και διεθνείς αναφορές στο έργο του.

Περίληψη

Οι απόπειρες γραφικής αναπαράστασης του φυσικού και ανθρώπινου περιβάλλοντος έχουν μακρά ιστορία και ταυτίζονται ίσως, με τα πρώτα βήματα του ανθρώπινου πολιτισμού. Η ιστορία της χαρτογραφίας αποδίδει την εξέλιξη των ανθρώπινων δυνατοτήτων σχετικά με τα ζητήματα αντίληψης και καταγραφής στοιχείων, γεγονότων και φαινομένων περί τη γήινη επιφάνεια σε τοπικές ή ευρύτερες κλίμακες. Ο εκτεταμένος ρόλος του χάρτη οδήγησε σε νέες προκλήσεις για τη χαρτογραφία και η κυριότερη από αυτές είναι η θεματική χαρτογραφική απεικόνιση.

Ο θεματικός χάρτης είναι παραδοσιακά ένα επικοινωνιακό μέσο και ταυτόχρονα ένα εργαλείο ανάλυσης και ερμηνείας του γεωγραφικού και κοινωνικο-οικονομικού χώρου. Με τη σύγχρονη ψηφιακή έκφανση του και την υποστήριξη που παρέχουν τα γεωγραφικά πληροφοριακά συστήματα, εμπεδώνεται ως ένα μεθοδολογικό μέσο υποβοήθησης των διαδικασιών λήψης χωρικών αποφάσεων, του σχεδιασμού και της χάραξης πολιτικών σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Αντικείμενο του θεματικού χάρτη είναι η μετάδοση μέσω μίας ολοκληρωμένης γραφικής σύνθεσης, του κατάλληλου "χωρικού μηνύματος" προς τον αναγνώστη - αναλυτή του χώρου. Ενός μηνύματος κατάλληλου προς το επίπεδο και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις ενός εξειδικευμένου (ή μη) αναγνώστη ανάλογα με τις ανάγκες του, χωρίς βασικές ελλείψεις ή περιττό πληροφοριακό "θόρυβο". Για το σκοπό αυτό δεν αρκεί η απλή διαχειριστική δυνατότητα που προσφέρουν τα εξαιρετικά εργαλεία της πληροφορικής τα οποία, οδηγούν συνηθέστατα σε στοιχειώδη χαρτογραφικά λάθη όταν η θεωρητική τεκμηρίωση των γραφικών επιλογών απουσιάζει από τη χαρτογραφική απόπειρα.(...)

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0341671
 • ISBN:
  978-960-9495-44-8
 • ISBN2:
  9789609495448
 • Εκδότης:
  ΔΙΣΙΓΜΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
 • Συγγραφέας:
  ΚΑΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΤΣΑΤΣΑΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
 • Συντελεστής:
  ΜΑΡΓΙΟΛΑ ΕΙΡΗΝΗ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2015
 • Σελίδες:
  387
 • Διαστάσεις:
  17x24
 • Βάρος:
  0.9500 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία