x
NEW IANOS E-SHOP
Δείτε το νέο site του ΙΑΝΟΥ
x
Αγαπητοί μας πελάτες
Σας ενημερώνουμε ότι ο προβλεπόμενος χρόνος παράδοσης πλέον είναι 5-7 μέρες.
Λόγω του μεγάλου όγκου παραγγελιών καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μειωθεί ο χρόνος εκτέλεσης της παραγγελίας.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.
#μένουμε_σπίτι
 

ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Συγγραφέας: ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ Γ. ΓΙΑΝΝΗΣ

Εκδότης: ΙΔΑΙΑ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Το κείμενο τούτο έχει σκοπό να ρίξει κάποιο φως επάνω στο σπουδαίο θέμα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής δημιουργίας (ΣΕΜ), ενός σπουδαίου κεφαλαίου της σύγχρονης ελληνικής πνευματικής και πολιτιστικής παρουσίας, και παράλληλα και ενός σπουδαίου κεφαλαίου της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ακόμη σύγχρονης μουσικής δημιουργίας. (. . .) Πριν περιγράψου......
Τιμή IANOS: 26.13

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ Γ. ΓΙΑΝΝΗΣ

Συγγραφέας
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ Γ. ΓΙΑΝΝΗΣ
Ο Γιάννης Γ. Παπαϊωάννου (1915-2000) υπήρξε μεταξύ άλλων μουσικολόγος, πιανίστας, μουσικοδιδάσκαλος και αρχιτέκτονας-πολεοδόμος. Παράλληλα, αρχιτέκτων-μηχανικός ΕΜΠ (απόφοιτος του 1935, με μετεκπαίδευση στην Αγγλία 1945-46). Διετέλεσε γεν. επιθεωρητής Οικισμού, προϊστάμενος Υπηρεσίας Προγρ/τος Ανόρθωσης (Υπ. Συντονισμού), προϊστάμενος Γραφείου Ανοικοδόμησης Ιονίων Νήσων, κ.λπ. Επίσης, αντιπρόσωπος της Ελλάδος σε Διεθνή Συνέδρια στέγασης, ανόρθωσης και ανάπτυξης, οικοδομικών υλικών, κ.λπ. (ΟΗΕ, ΟΕΟΣ, κ.λπ.). Στο διάστημα 1959-64 ήταν στο Αθηναϊκό Κέντρο Οικιστικής και το 1975, καθηγητής οικιστικής στο Παν/μιο Waterloo (Καναδάς). Συνιδρυτής (με τον Γκύντερ Μπέκερ) και σύμβουλος του Εργαστηρίου Σύγχρονης Μουσικής του Ινστιτούτου "Γκαίτε" Αθηνών, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Σύγχρονης Μουσικής και του ΚΣΥΜΕ του Γ. Ξενάκη. Δίδαξε ιστορία της μουσικής στο "Αθήναιον" (1952-67) και στο Pierce College (1967-69). Ως πιανίστας, έδωσε πολλές παγκόσμιες α΄ εκτελέσεις άγνωστων έργων Beethoven και Mozart και συνολικές παρουσιάσεις (με σχόλια και εκτέλεση) μεγάλων κλασικών σειρών (πλήρεις σονάτες Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert και πολλές άλλες σειρές "Απάντων"). Οργανωτής πολλών συναυλιών, φεστιβάλ (ιδίως σύγχρονης μουσικής) και άλλων εκδηλώσεων. Ήταν από τους πρώτους που διέγνωσαν την ξεχωριστή μουσική προσωπικότητα του Νίκου Σκαλκώτα, τον οποίο πρωτογνώρισε το 1928, όταν ο Σκαλκώτας επισκέφθηκε την Αθήνα σε ένα διάλειμμα της παραμονής του στο Βερολίνο, και στη συνέχεια είχε διαρκή επικοινωνία μαζί του όταν ο συνθέτης εγκαταστάθηκε οριστικά στην Αθήνα (1933). Έγραψε μονογραφίες και κριτικά σημειώματα για συνθέτες όπως οι Νίκος Σκαλκώτας, Γιάννης Χρήστου, Γιάννης Α. Παπαϊωάννου, κ.ά. ΄Εχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει δώσει πάμπολλες διαλέξεις και είναι συνεργάτης 3 μεγάλων διεθνών μουσικών εγκυκλοπαιδειών. Οργάνωσε ποικίλες σειρές εκπομπών, μουσικολογικού και μουσικού περιεχομένου, στη Ραδιοφωνία.

Περίληψη

Το κείμενο τούτο έχει σκοπό να ρίξει κάποιο φως επάνω στο σπουδαίο θέμα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής δημιουργίας (ΣΕΜ), ενός σπουδαίου κεφαλαίου της σύγχρονης ελληνικής πνευματικής και πολιτιστικής παρουσίας, και παράλληλα και ενός σπουδαίου κεφαλαίου της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ακόμη σύγχρονης μουσικής δημιουργίας. (. . .) Πριν περιγράψουμε το θέμα αυτό καθεαυτό, θα ξεκινήσουμε από τις προϋποθέσεις που περιγράφουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο εξελίχθηκε η ελληνική μουσική και έφτασε στην περίοδο της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0206393
 • ISBN:
  978-960-98265-0-1
 • ISBN2:
  9789609826501
 • Εκδότης:
  ΙΔΑΙΑ
 • Συγγραφέας:
  ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ Γ. ΓΙΑΝΝΗΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2008
 • Σελίδες:
  295
 • Διαστάσεις:
  17x24
 • Βάρος:
  0.2060 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία
: Nina Simone - Nina Simone 17