ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συγγραφέας: ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ε.Μ.

Εκδότης: ΕΝΑΛΙΟΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
Περίληψη - Είναι η δημοκρατία το καλύτερο πολίτευμα; -Ποιο πολίτευμα είναι δημοκρατία; -Γιατί γεννήθηκε η δημοκρατία στην αρχαία Ελλάδα και όχι αλλού; -Ποια η σχέση δημοκρατίας, οικονομίας και δικαιωμάτων ιδιοκτησίας; -Πώς λειτουργούσε η Αθηναϊκή δημοκρατία; -Γιατί υπερίσχυσαν οι ευρωπαϊκοί δημοκρατικοί νάνοι εναντίον των ασιατικών αυτοκρατορικών γιγάντων; -Ποιέ......

Αρχική Τιμή: 23.32 €

Τιμή IANOS: 20.99 (Κέρδος: 2.33 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΝΙΚΟΣ

Συγγραφέας, Μεταφραστής
ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΝΙΚΟΣ
Ο Νίκος Κ. Κυριαζής σπούδασε Οικονομικά και εκπόνησε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο της Βόνης. Εργάστηκε ως επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια Trier και Harvard, ως ειδικός για τα νομισματικά στη Γενική Διεύθυνση Μελετών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ως σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και του Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, και ως γενικός γραμματέας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Είναι καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Παν. Θεσσαλίας. Έχει δημοσιεύσει 14 μυθιστορήματα (τρία και σε μετάφραση στις ΗΠΑ ως Nicholas Snow), μία ποιητική συλλογή, τρία βιβλία στρατηγικής και δύο οικονομικά, πολλά επιστημονικά άρθρα σε διεθνή ακαδημαϊκά journals και περισσότερα από 300 άρθρα στον ελληνικό καθημερινό και περιοδικό Τύπο (ανάμεσά τους 60 στο περιοδικό "Ιστορία"). Μυθιστορήματά του, μεταξύ άλλων: "Αρτάβαζος ο Πέρσης", "Νικομήδης ο Αθηναίος", "Ο ξένος μου ο Θεμιστοκλής", "Ο αετός της φωτιάς", "Ο ιππότης και ο Χρυσοκέφαλος", "Μαρία των Γλάρων", "Ο Διάβολος στις πέντε ακριβώς", "Ο ελευθερωτής", "Καταραμένος θησαυρός", "Η ασπίδα των Θερμοπυλών" και "Μαραθώνας και ελευθερία". Το 2005 τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας με το ανώτατο παράσημο της Γαλλίας, του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής, για τη συνεισφορά του στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση. Τo μυθιστόρημά του "Η ασπίδα των Θερμοπυλών" (Ιωλκός, 2008) συμπεριλήφθηκε στα πέντε καλύτερα μυθιστορήματα για το 2008 και ήταν υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο. Είναι καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Περίληψη

Είναι η δημοκρατία το καλύτερο πολίτευμα; -Ποιο πολίτευμα είναι δημοκρατία; -Γιατί γεννήθηκε η δημοκρατία στην αρχαία Ελλάδα και όχι αλλού; -Ποια η σχέση δημοκρατίας, οικονομίας και δικαιωμάτων ιδιοκτησίας; -Πώς λειτουργούσε η Αθηναϊκή δημοκρατία; -Γιατί υπερίσχυσαν οι ευρωπαϊκοί δημοκρατικοί νάνοι εναντίον των ασιατικών αυτοκρατορικών γιγάντων; -Ποιές είναι οι ομοιότητες των Ελβετών του Μεσαίωνα με τους αρχαίους Έλληνες; -Τι μπορεί να διδαχθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση από τις αρχαίες ελληνικές ομοσπονδίες; -Τι σχέση έχουν τα μπαχαρικά με τη δημιουργία νέων θεσμών και την χρηματοοικονομική επανάσταση του 17ου αιώνα; -Πώς κατόρθωσαν οι Ολλανδοί να ταπεινώσουν την πανίσχυρη Ισπανική αυτοκρατορία; -Γιατί νίκησε η Μ. Βρετανία τον Ναπολέοντα; -Πώς εμπνεύστηκαν οι Αμερικανοί Πατέρες του συντάγματος από τις ελληνικές ομοσπονδίες; -Γιατί κατατάσσεται η Ελλάδα ως η λιγότερο δημοκρατική χώρα της ΟΝΕ; Το "Δημοκρατία και Οικονομία" απευθύνεται στο ευρύ κοινό αν και είναι βασισμένο σε πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά, συλλογικούς τόμους και συνέδρια. Μια εντελώς πρωτότυπη διεπιστημονική ανάλυση που συνδυάζει τα νέα θεσμικά οικονομικά, τις πολιτικές επιστήμες, την ιστορία και τη θεωρία της συμπεριφοράς.

Πληροφορίες προϊόντος

 • Σειρά:
  ΙΣΤΟΡΙΑ
 • SKU:
  0357364
 • ISBN:
  978-960-536-537-0
 • ISBN2:
  9789605365370
 • Εκδότης:
  ΕΝΑΛΙΟΣ
 • Συγγραφέας:
  ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ε.Μ.
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2015
 • Σελίδες:
  558
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.6100 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία
: Duke Ellington - I let a song go out of my heart