ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ 1943-1944

Συγγραφέας: ΧΑΜΜΟΝΤ ΝΙΚΟΛΑΣ

Εκδότης: ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - (. . .) Ο N. Hammond περιγράφει με λεπτομέρειες τη δημιουργία υπό την καθοδήγησή του και ανάπτυξη της Συμμ. Στρατ. Αποστολής στη Βόρεια Ελλάδα. Η περιγραφή του φωτίζει και τις θέσεις των διαφόρων Οργανώσεων Αντιστάσεως, τις αντιθέσεις που αναπτύχθηκαν μεταξύ τους και τις ενδοελληνικές συγκρούσεις. Ιδιαίτερα εξιστορεί τις απόψεις των Συνδέσ......

Αρχική Τιμή: 14.84 €

Τιμή Web: 10.00 (Κέρδος: 4.84 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΧΑΜΜΟΝΤ ΝΙΚΟΛΑΣ

Συγγραφέας
ΧΑΜΜΟΝΤ ΝΙΚΟΛΑΣ
Υπήρξε ένας από τους κλασικούς ιστορικούς της αρχαίας Ελλάδος στον 20ό αιώνα. Ηταν ο πρώτος που ταύτισε τη Βεργίνα με τις Αιγές για να δικαιωθεί λίγα χρόνια αργότερα από τα ανασκαφικά ευρήματα του Μανόλη Ανδρόνικου. Ο Αγγλος καθηγητής, Νίκολας Χάμοντ, ο «σοφός ιστορικός», όπως τον αποκαλούσε η επιστημονική κοινότητα, πέθανε το περασμένο Σάββατο από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 93 ετών, πλήρης ημερών και έργου για την αρχαία Μακεδονία, στην οποία αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ερευνητικής και συγγραφικής του δραστηριότητας, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της ιστορίας του ελληνικού χώρου. Θεμελιώδες έργο του η «Ιστορία της Μακεδονίας» που εξέδωσε σε τρεις τόμους (1972-1987), ενώ ξεχωρίζουν η «Epirus» (1967), o «Μέγας Αλέξανδρος, ένας ιδιοφυής» (Εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία), «Το Μακεδονικό Kράτος» (The Macedonian State), «Atlas of the Greek an Roman World in Antiquity», «Α History of Greece to 332 Β.C.». Ο Νίκολας Χάμοντ δεν ήταν απλώς φίλος της Ελλάδας, αλλά γνώστης αυτής κι αυτό φαίνεται όχι μόνο μέσα από το πλούσιο συγγραφικό του έργο αλλά και από την εμπειρία του τόπου», εξηγεί η καθηγήτρια Αρχαιολογίας του ΑΠΘ κ. Στέλλα Δρούγου. «Kανένας Ελληνας ή ξένος ιστορικός δεν έχει περπατήσει όσο εκείνος τα βουνά και στις πεδιάδες, από τον Αμβρακικό ώς το Ελμπασάν κι από το Ιόνιο ώς το Νέστο, τα τελευταία 60 χρόνια», σημείωνε εξάλλου η έφορος αρχαιοτήτων της Μακεδονίας Ιουλία Βοκοτοπούλου στον τόμο «Ιστορική τοπιογραφία αρχαίας Μακεδονίας και Ηπείρου» που είχε εκδοθεί απο τα πρακτικά ενος ομότιτλου συνεδρίου τον Μάιο του 1993 στον Πεντάλοφο Kοζάνης. Ο Νίκολας Χάμοντ που γεννήθηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα (1907), δίδαξε στο Kλερ Kόλετζ του Kέιμπριτζ (1930-1954), στο Kλίφτον Kόλετζ (1954-1960) και στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ (1962-1973). Οι δεσμοί του με την Ελλάδα ξεκίνησαν το 1943, όταν ως αντιστασιακός συνταγματάρχης Εγκς, έπεσε με το αλεξίπτωτο στη Μακεδονία. Το 1996, έγινε μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ το 1997 η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών εξέδωσε προς τιμήν του τόμο με τίτλο «Αφιέρωμα στον NG.L Hammond» με πορίσματα της έρευνάς του που προέκυψαν μέσα από 37 ανακοινώσεις επιστημόνων και ερευνητών για θέματα ιστορικά, αρχαιολογικά και τοπογραφικά της Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Περίληψη

(. . .) Ο N. Hammond περιγράφει με λεπτομέρειες τη δημιουργία υπό την καθοδήγησή του και ανάπτυξη της Συμμ. Στρατ. Αποστολής στη Βόρεια Ελλάδα. Η περιγραφή του φωτίζει και τις θέσεις των διαφόρων Οργανώσεων Αντιστάσεως, τις αντιθέσεις που αναπτύχθηκαν μεταξύ τους και τις ενδοελληνικές συγκρούσεις. Ιδιαίτερα εξιστορεί τις απόψεις των Συνδέσμων Βρετανών Αξιωματικών και τις θέσεις του τότε Γεν. Στρατηγ. Μέσης Ανατολής και των διαφόρων υπηρεσιών του Καΐρου για τα Ελληνικά πράγματα. (. . .)

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0049457
 • ISBN:
  960-02-0904-9
 • ISBN2:
  9600209049
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
 • Συγγραφέας:
  ΧΑΜΜΟΝΤ ΝΙΚΟΛΑΣ
 • Μεταφραστής:
  ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  1990
 • Σελίδες:
  356
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.6500 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία