e-book ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ (epub)

Συγγραφέας: ΜΠΛΕΡ ΤΟΝΥ

Εκδότης: ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Το "Ένα ταξίδι" είναι η μαρτυρία του Τόνι Μπλερ από την πρωθυπουργική του θητεία και πέρα από αυτήν. Εδώ περιγράφει για πρώτη φορά το ρόλο του στη διαμόρφωση της πρόσφατης Ιστορίας, από όσα ακολούθησαν το θάνατο της Πριγκίπισσας Νταϊάνας μέχρι τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Αποκαλύπτει τις αποφάσεις που ήταν αναγκαίες για να ανασυντάξει ......
Τιμή IANOS: 21.99

Αμεσα διαθέσιμο

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΜΠΛΕΡ ΤΟΝΥ

Συγγραφέας
ΜΠΛΕΡ ΤΟΝΥ
Ο ΤΟΝΙ ΜΠΛΕΡ γεννήθηκε στο Εδιµβούργο το 1953. Έγινε ηγέτης του Εργατικού Κόµµατος το 1994, ενώ διετέλεσε πρωθυπουργός του Ηνωµένου Βασιλείου από τον Μάιο του 1997 µέχρι τον Ιούνιο του 2007. Από τότε που έφυγε από την Ντάουνινγκ Στριτ, ο Τόνι Μπλερ έχει διατελέσει εκπρόσωπος του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή και έχει συνεργαστεί µε τους Παλαιστίνιους εκ µέρους των ΗΠΑ, των Ηνωµένων Εθνών, της Ρωσίας και της Ε.Ε. για την εξεύρεση κοινών τόπων συνεννόησης για τη διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή. Τον Μάιο του 2008 δηµιούργησε το Ίδρυµα Πίστης, το οποίο προωθεί το σεβασµό και την κατανόηση µεταξύ των κυριότερων θρησκειών και επιχειρεί να αξιοποιήσει την πίστη ως κινητήρια δύναµη για την επικράτηση του καλού στον σύγχρονο κόσµο. Καθώς ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός που έφερε το θέµα της κλιµατικής αλλαγής στην κορυφή της διεθνούς πολιτικής ατζέντας στη σύνοδο των G8 το 2005, ο Τόνι Μπλερ συνεργάζεται µε ηγέτες από όλο τον κόσµο για την εξασφάλιση της συναίνεσης και της οµοφωνίας στο πλαίσιο µιας διεθνούς πολιτικής για το περιβάλλον. Αναγνωρίζοντας το χρέος του στη Βορειοανατολική Αγγλία, ίδρυσε στο Νιούκασλ το Ίδρυµα Αθλητισµού για να προσφέρει µια επιπλέον δ��νατότητα στους νέους να ασχοληθούν µε τον αθλητισµό. Είναι παντρεµένος µε την Τσέρι Μπουθ και έχουν τέσσερα παιδιά.

Περίληψη

Το "Ένα ταξίδι" είναι η μαρτυρία του Τόνι Μπλερ από την πρωθυπουργική του θητεία και πέρα από αυτήν. Εδώ περιγράφει για πρώτη φορά το ρόλο του στη διαμόρφωση της πρόσφατης Ιστορίας, από όσα ακολούθησαν το θάνατο της Πριγκίπισσας Νταϊάνας μέχρι τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Αποκαλύπτει τις αποφάσεις που ήταν αναγκαίες για να ανασυντάξει το κόμμα του, τις σχέσεις του με άλλα πολιτικά πρόσωπα όπως ο Γκόρντον Μπράουν και ο Πίτερ Μάντελσον, τις εργώδεις διαπραγματεύσεις για την ειρήνη στη Βόρειο Ιρλανδία, τους αγώνες για την παιδεία και την υγεία, την εφαρμογή των μεγαλύτερων μεταρρυθμίσεων στις δημόσιες υπηρεσίες μετά το 1945 και τις σχέσεις του με τους ηγέτες της διεθνούς πολιτικής σκηνής. Επίσης, αναπτύσσει την πεποίθησή του για παρεμβάσεις με ηθικό υπόβαθρο, πεποίθηση που οδήγησε σε αποφάσεις όπως αυτή για τον πόλεμο στο Κόσοβο, τη Σιέρα Λεόνε, το Αφγανιστάν και στο Ιράκ. Το ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ είναι ένα βιβλίο για τη φύση της πολιτικής εξουσίας και τη διαχείρισή της. Με ειλικρίνεια, χωρίς φόβο και συχνά με σαρκαστικές λεπτομέρειες, ο Τόνι Μπλερ σκιαγραφεί τις καλές και τις κακές στιγμές της καριέρας του και μας επιτρέπει να παρατηρήσουμε και τον άνθρωπο πίσω από τον πολιτικό και τον διπλωμάτη. Διερευνά τις προκλήσεις της ηγεσίας και εξηγεί γιατί πήγε ενάντια στην κοινή γνώμη θέλοντας να υποστηρίξει αυτό στο οποίο πίστευε. Επίσης, κοιτάζει προς το μέλλον και τους νέους συσχετισμούς δυνάμεων, τις οικονομικές εξελίξεις και τον καινούριο ρόλο της Βρετανίας κάνοντας λόγο για τα ζωτικά ζητήματα και τις ιδιομορφίες του κόσμου μας στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Λίγοι Βρετανοί πρωθυπουργοί έχουν καθορίσει την πορεία του έθνους τόσο έντονα όσο ο Τόνι Μπλερ και τα επιτεύγματα και η κληρονομιά του θα μας απασχολούν για πολλά χρόνια ακόμα. Ανάμεσα στις αμέτρητες σελίδες που έχουν γραφεί γι' αυτόν, το συγκεκριμένο βιβλίο είναι μοναδικό: Είναι το δικό του ταξίδι με δικά του λόγια.

Πληροφορίες προϊόντος

 • Ξενόγλωσσος Τίτλος:
  A JOURNEY
 • SKU:
  0273064
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΨΥΧΟΓΙΟΣ
 • Συγγραφέας:
  ΜΠΛΕΡ ΤΟΝΥ
 • Μεταφραστής:
  ΚΑΨΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΣΥΛΟΓΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
 • Συντελεστής:
  ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2011
 • Σελίδες:
  946
 • Βάρος:
  0.0000 kg
 • Χώρα:
  ΑΓΓΛΙΑ