x
NEW IANOS E-SHOP
Δείτε το νέο site του ΙΑΝΟΥ
 

e-book Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ Γ ΓΥΜΝ (pdf)

Συγγραφέας: ΠΑΣΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Εκδότης: ΠΑΤΑΚΗΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Στο πρώτο μέρος του βιβλίου παρουσιάζονται τα βήματα που πρέπει να ακολουθεί ένας μαθητής, προκειμένου να οργανώνει το υλικό του, να καταστρώνει το διάγραμμα του κειμένου του και να φτάνει στη συγγραφή του κειμένου.Στο δεύτερο μέρος αναλύονται οι θεματικές ενότητες του σχολικού βιβλίου της Νεοελληνικής Γλώσσας Γ΄ Γυμνασίου, ώστε να βοηθιέται ο μαθητή......
Τιμή IANOS: 6.00

Αμεσα διαθέσιμο

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΠΑΣΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Συγγραφέας
ΠΑΣΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο Πασσάς Ιωάννης του Δημητρίου ήταν Έλληνας δημοσιογράφος, εκδότης και διευθυντής της Εγκυκλοπαιδείας του Ηλίου. Κυκλοφορούν σύνολο τρεις εκδόσεις : πρώτη έκδ.(1948-1954), δευτέρα έκδ. (1958-1962), τρίτη έκδ. (1979-1982). Ο Πασσάς γεννήθηκε το 1899 στην Αμαλιάδα της Ηλείας. Ο πατήρ του κατήγετο απο τα Μαγούλιανα της Γορτυνίας και η μήτηρ του απο τα Καλάβρυτα, οικογενείας Κανελλοπούλου. Από νεαράς ηλικίας, 14 μόλις ετών, υπήρξεν επαρχιακός ανταποκριτής της περιοχής του, της εφημερίδος « ΝΕΑ ΕΛΛΑΣ » του Κουτούπη, με αποτέλεσμα να παρασυρθή εις την δημοσιογραφίαν, εις την οποίαν πραγματικά εισήλθεν το 1919 ως ρεπόρτερ εις την εφημερίδα των Αθηνών « Εμπρός » όπου επ' ολίγον ειργάσθη διότι, επιστρατευθείς, απεστάλη εις την Μακεδονία.Ακολούθως αποστρατευθείς το 1922 και μέχρι του 1928 ειργάσθη ως συντάκτης ή Αρχισυντάκτης εις τας εφημερίδας των Αθηνών «Αμάλθεια», «Νέα Ημέρα», «Σκρίπ», «Ελεύθερος τύπος», «Αθηναϊκή». Ως προϊστάμενος της συντάξεως του «Σκρίπ» επέτυχεν να παραστή αυτός μόνον κατά την αναχώρησιν εκ της ακτής Ξαβερίου το 1923 του Βασιλέως Γεωργίου του Β’ από την Ελλάδα, περιγράψας την ιδίαν ημέραν τα διαδραματισθέντα κατά την αναχώρησιν του Βασιλέως εις το «Σκρίπ», το οποίον επώλησεν την ημέραν εκείνην τον απίστευτον αριθμό των 75.000 φύλλων. Αργότερον (1924) ως συντάκτης του «Ελευθέρου Τύπου» εδημοσίευσεν την περίφημον καμπάνια «Το Κατηγορώ» του Στρατηγού Αναστασίου Παπούλα, ο οποίος ως γνωστόν υπήρξεν Αρχιστράτηγος κατά την Μικρασιατικήν εκστρατείαν και τα άρθρα της οποίας κατετάραξαν τον πολιτικόν κόσμον της εποχής, διότι δι’ αυτών απεκαλύφθη ολόκληρος η δραματική περιπέτεια της Μικρασιατικής καταστροφής. (« Το Κατηγορώ» ήτο απάντησης εις ανακριβείας που είχεν δημοσιεύσει εις την εφημερίδα «Πολιτείαν» ο τότε υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου υποστράτηγος Ξενοφών Στρατηγός). Επιστρατευθείς από το 1919 όπως ανεφέρθη ανωτέρω συνειργάσθη το 1920 εις την εφημερίδα «Φώς» της Θεσσαλονίκης και το 1921–1922 εις τον «Κόσμον» της Σμύρνης. Την Μικρασιατικήν εκστρατείαν παρηκολούθησεν λαβών ειδικήν άδειαν προς τούτο ως πολεμικός απεσταλμένος αρχικώς του «Κόσμου» της Σμύρνης και, που ήτο απεσταλμένος της «Νέας Ημέρας» εις το Μικρασιατικόν Μέτωπον, ανέλαβεν και την ανταπόκρισιν της «Νέας Ημέρας» των Αθηνών.

Περίληψη

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου παρουσιάζονται τα βήματα που πρέπει να ακολουθεί ένας μαθητής, προκειμένου να οργανώνει το υλικό του, να καταστρώνει το διάγραμμα του κειμένου του και να φτάνει στη συγγραφή του κειμένου.Στο δεύτερο μέρος αναλύονται οι θεματικές ενότητες του σχολικού βιβλίου της Νεοελληνικής Γλώσσας Γ΄ Γυμνασίου, ώστε να βοηθιέται ο μαθητής στην ανάλυση των θεμάτων και στην τεκμηρίωση των σκέψεών του.Η παρουσίαση της θεωρίας συνδυάζεται με έναν μεγάλο αριθμό ασκήσεων, θεμάτων για ανάπτυξη καθώς και δοκιμασιών αξιολόγησης.Στο τρίτο μέρος του βιβλίου υπάρχουν οι αναλυτικές απαντήσεις στις ασκήσεις, στα προτεινόμενα θέματα και στις δοκιμασίες αξιολόγησης, οι οποίες θα βοηθήσουν τον μαθητή, αφενός, να ελέξγει την πρόοδο του και, αφετέρου, να συστηματοποιήσει τη μεθοδολογία απάντησης όλων των τύπων ασκήσεων που μπορεί να συναντήσει στο μάθημα αυτή τη χρονιά.

Πληροφορίες προϊόντος

 • Σειρά:
  ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 • SKU:
  0271173
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΠΑΤΑΚΗΣ
 • Συγγραφέας:
  ΠΑΣΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 • Συντελεστής:
  ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2007
 • Σελίδες:
  230
 • Βάρος:
  0.0000 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία