ΕΔΩΔΙΜΑ ΑΠΟΙΚΙΑΚΑ

Συγγραφέας: ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εκδότης: ΕΡΜΗΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Το βιβλίο περιλαμβάνει αθησαύριστα πρώιμα κείμενα ενός νεαρού δημοσιογράφου που δεν αμελούσε τη θητεία του στη φιλολογία. Επίσης όψιμα κείμενα ενός ώριμου φιλολόγου που δεν αμελεί τη θητεία του στη δημοσιογραφία. Ανάμεσα στις δύο αυτές ενότητες των Εδωδίμων, παρεντίθενται τα αποικιακά: οι μεταφράσεις ποιημάτων και αποσπασμάτων που δημοσίευε επί μια πεντηκονταετί......

Αρχική Τιμή: 21.20 €

Τιμή IANOS: 19.08 (Κέρδος: 2.12 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συγγραφέας
ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Σαββίδης Γιώργος Π.O Γιώργος Πάνου Σαββίδης (1929-1995) ήταν μελετητής, επιμελητής εκδόσεων και καθηγητής νεοελληνικής φιλολογίας. Ξεκίνησε τις σπουδές του στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Aθηνών, αλλά τις συνέχισε στο King`s College του Cambridge και στο Aριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου αναγορεύτηκε διδάκτορας φιλολογίας το 1966, με τη διατριβή "Oι καβαφικές εκδόσεις (1891-1932)". Έκτακτος αυτοτελής καθηγητής Nεότερης Eλληνικής Φιλολογίας στο Aριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από το 1966, παραιτήθηκε για λόγους ακαδημαϊκής και ηθικής τάξης το 1971 και επανήλθε το 1974, ως τακτικός καθηγητής, για άλλα εννέα χρόνια (εθελουσία έξοδος). Διετέλεσε μόνιμος επισκέπτης καθηγητής της Έδρας Nεοελληνικών Σπουδών Γιώργου Σεφέρη, στο Harvard University, από το 1977 έως το 1984, όταν παραιτήθηκε οικειοθελώς και αποχώρησε. Tα επιστημονικά του δημοσιεύματα ξεκίνησαν από το 1951, ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με πολλά έντυπα (κυρίως τις εφημερίδες "Tο Bήμα" και "Tα Nέα"). Επιμελήθηκε με υποδειγματικό τρόπο εκδόσεις ποιημάτων του Σεφέρη, του Kαβάφη, του Kαρυωτάκη, του Σικελιανού, του Bαλαωρίτη, του Καισάριου Δαπόντε και άλλων. Πέθανε στον Λόγγο στις 11 Ιουνίου του 1995, σε ηλικία 66 ετών. (πηγή: Σπουδαστήριο Νέου Ελληνισμού)

Περίληψη

Το βιβλίο περιλαμβάνει αθησαύριστα πρώιμα κείμενα ενός νεαρού δημοσιογράφου που δεν αμελούσε τη θητεία του στη φιλολογία. Επίσης όψιμα κείμενα ενός ώριμου φιλολόγου που δεν αμελεί τη θητεία του στη δημοσιογραφία. Ανάμεσα στις δύο αυτές ενότητες των Εδωδίμων, παρεντίθενται τα αποικιακά: οι μεταφράσεις ποιημάτων και αποσπασμάτων που δημοσίευε επί μια πεντηκονταετία, καθώς και οι τέσσερις ανέκδοτες μεταφράσεις που βρέθηκαν στο αρχείο του. Σε επίμετρο παρατίθεται η υστάτη, ημιτελής βιβλιοκρισία του, και τρεις αθησαύριστες συνεντεύξεις του Γ. Π. Σαββίδη.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0046639
 • ISBN:
  960-320-111-1
 • ISBN2:
  9603201111
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΕΡΜΗΣ
 • Συγγραφέας:
  ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2000
 • Σελίδες:
  365
 • Διαστάσεις:
  15x23
 • Βάρος:
  0.5500 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία