x
NEW IANOS E-SHOP
Δείτε το νέο site του ΙΑΝΟΥ
 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - ΕΝΝΟΙΕΣ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΔΡΩΝΤΕΣ ΔΟΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
Περίληψη - Σκοπός του βιβλίου είναι η κατανόηση του τρόπου παραγωγής πολιτικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Εξετάζει τις κύριες θεωρητικές προσεγγίσεις της παγκόσμιας πολιτικής μέσα από μια σύγχρονη και κριτική ματιά, και αναλύει όλες τις κατηγορίες δρώντων της παγκόσμιας πολιτικής και τη συνεργατική αλληλόδρασή τους. Ειδικότερα, επιδιώκει την απομάκρυνση από απλουστευτικές και μονο-π......

Αρχική Τιμή: 25.00 €

Τιμή Web: 17.50 (Κέρδος: 7.50 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Συγγραφέας
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
Ο Φίλιππος Προέδρου γεννήθηκε στην Καβάλα το 1981. Σπούδασε Δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Α.Π.Θ. (1998-2002), έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Warwick στη Μ. Βρετανία (MA in International Relations) (2003) και ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης στην Κομοτηνή (2009) με θέμα τις ενεργειακές σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας. Εργάζεται ως λέκτορας διεθνών σχέσεων στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (IHU) από το 2014, στο Αμερικανικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης (ACT) από το 2012 και στο DEI College, Registered Centre of the University of London for the London School of Economics and Political Science Programs από το 2009. Από το 2009 συνεργάζεται επίσης ως εξωτερικός συνεργάτης με το περιοδικό Εικονογραφημένη Ιστορία. Έχει διατελέσει λέκτορας διεθνών σχέσεων στο City College, International Faculty of the University of Sheffield (2008-2013), επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο VUZF της Σόφιας στη Βουλγαρία (2011-2013), και υπεύθυνος έρευνας για θέματα Πολιτικής και Διακυβέρνησης στο Ερευνητικό Κέντρο Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEERC) (2010). Κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η ενεργειακή πολιτική, η παγκόσμια διακυβέρνηση, η δημόσια διπλωματία και τα οικολογικά οικονομικά. Πέρα από κείμενα σε συλλογικούς τόμους στην Ελλάδα, έχει δημοσιεύσει σε πλήθος ακαδημαϊκών περιοδικών, όπως τα European Security (2007), Journal of Contemporary European Studies (2010), Studia Diplomatica – The Brussels Journal of International Relations (2010), Journal of Southeast European and Black Sea Studies (2010), Diplomacy and Statecraft (2012), και Cyprus Review (2013). Είναι συγγραφέας δύο ακόμη βιβλίων, το πρώτο με τίτλο Ο εκδημοκρατισμός της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Μία εισαγωγή στην κοσμοπολιτική δημοκρατία, μαζί με το Χρήστο Φραγκονικολόπουλο (Εκδόσεις Σιδέρη, Αθήνα, 2010) και το δεύτερο με τίτλο EU energy security in the gas sector: Evolving dynamics, policy dilemmas and prospects (Ashgate, London 2012).

Περίληψη

Σκοπός του βιβλίου είναι η κατανόηση του τρόπου παραγωγής πολιτικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Εξετάζει τις κύριες θεωρητικές προσεγγίσεις της παγκόσμιας πολιτικής μέσα από μια σύγχρονη και κριτική ματιά, και αναλύει όλες τις κατηγορίες δρώντων της παγκόσμιας πολιτικής και τη συνεργατική αλληλόδρασή τους. Ειδικότερα, επιδιώκει την απομάκρυνση από απλουστευτικές και μονο-παραγοντικές θεωρήσεις και την κατάδειξη της πολυπλοκότητας των διαδικασιών και των δομών της παγκόσμιας πολιτικής μέσα από την αύξηση των κατηγοριών των διεθνών δρώντων, καθώς και των πολλαπλών οδών μέσω των οποίων αυτοί συν-διαμορφώνουν το παγκόσμιο σκηνικό. Επιχειρεί, στο ίδιο πλαίσιο, να καταδείξει και τη μετάβαση από τη διεθνή στην παγκόσμια πολιτική και να πλαισιώσει τα παραδοσιακά ζητήματα που άπτονται του εθνικού συμφέροντος με την ανάδειξή της αν παροχής παγκόσμιων δημόσιων αγαθών.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0431880
 • ISBN:
  978-960-458-776-6
 • ISBN2:
  9789604587766
 • Εκδότης:
  ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
 • Συγγραφέας:
  ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΦΡΑΓΚΟΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Α. ΧΡΗΣΤΟΣ
 • Συντελεστής:
  ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2018
 • Σελίδες:
  466
 • Διαστάσεις:
  17x24
 • Βάρος:
  0.7800 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία