x
NEW IANOS E-SHOP
Δείτε το νέο site του ΙΑΝΟΥ
 

ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΘΕΣΜΩΝ

Συγγραφέας: ΔΡΕΤΤΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ

Εκδότης: ΙΔΙΩΤΙΚΗ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - [...] Τα άρθρα παρατίθενται στο βιβλίο αυτό με τη μορφή Κεφαλαίων κατά τη χρονολογική σειρά δημοσίευσής τους. Στο τέλος του καθενός Κεφαλαίου κατά τη χρονολογική σειρά δημοσίευσής τους. Στο τέλος του καθενός Κεφαλαίου αναγράφεται η εφημερίδα και η ημερομηνία της δημοσίευσης του άρθρου, ώστε ο αναγνώστης να γνωρίζει κάτω από ποιες συνθήκες γράφτηκε. Οι περισσό......

Αρχική Τιμή: 12.00 €

Τιμή IANOS: 10.80 (Κέρδος: 1.20 €)

Υπό την προϋπόθεση διαθεσιμότητας στον εκδότη. Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΔΡΕΤΤΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ

Συγγραφέας
ΔΡΕΤΤΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ
Ο Μανόλης Δρεττάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1934. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ) (1953-1957) και στο London School of Economics (1963-1970), όπου εκπόνισε και τη διδακτορική του διατριβή. Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών του εργαζόταν σε Τράπεζες στην Ελλάδα (1954-1961) και στην Αγγλία (1961-1964) καθώς και στην Ελληνική Υπηρεσία του B.B.C. (1964-1970). Εξελέγη και δίδαξε, ως Υφηγητής της Οικονομετρίας, στο Παν/μιο του Λήντς στην Αγγλία (1970- 1974), και ως Καθηγητής Οικονομετρίας στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών της Αθήνας (1974-1984). Από το 1977 μέχρι το 1990 εξελέγη βουλευτής σε έξι συναπτές εκλογικές αναμετρήσεις είτε ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ είτε ως ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής, συνεργαζόμενος με τον χώρο της Αριστεράς. Διετέλεσε Υπουργός Οικονομικών της χώρας κατά τη διετία 1981-1982 και Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής για τη Ζ΄ Περίοδο (1990-1993). Από το 1993, που αποχώρησε από την ενεργό πολιτική δράση, ασχολείται αποκλειστικά με την αρθρογραφία και τη συγγραφή βιβλίων.

Περίληψη

[...] Τα άρθρα παρατίθενται στο βιβλίο αυτό με τη μορφή Κεφαλαίων κατά τη χρονολογική σειρά δημοσίευσής τους. Στο τέλος του καθενός Κεφαλαίου κατά τη χρονολογική σειρά δημοσίευσής τους. Στο τέλος του καθενός Κεφαλαίου αναγράφεται η εφημερίδα και η ημερομηνία της δημοσίευσης του άρθρου, ώστε ο αναγνώστης να γνωρίζει κάτω από ποιες συνθήκες γράφτηκε. Οι περισσότεροι τίτλοι των άρθρων είναι εκείνοι που τους έδωσε η εφημερίδα στην οποία δημοσιεύτηκαν. Από τα 46 άρθρα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο αυτό, τα 21 δημοσιεύτηκαν κύρια στο ημερήσιο φύλλο της "Ελευθεροτυπίας", 6 στο κυριακάτικο φύλλο της "Καθημερινής", 6 στα "Νέα", 5 στη "Χριστιανική", 3 στο κυριακάτικο φύλλο της "Αυγής", 3 στην "Πρώτη" (που διέκοψε την έκδοσή της) και 2 στο "Ριζοσπάστη". Μερικά από τα άρθρα είναι γενικότερου χαρακτήρα ενώ άλλα είναι περισσότερο εξειδικευμένα. Παρόλο που σε ορισμένα από αυτά υπάρχουν κοινά σημεία, εν τούτοις στο καθένα υπάρχουν και καινούρια στοιχεία που προέκυψαν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο στην οποία γράφτηκαν. Συγκρίνοντας ο αναγνώστης τα όσα αναφέρονται στα Κεφάλαια και στον Επίλογο του βιβλίου αυτού με τη σημερινή καθημερινή πολιτική πραγματικότητα θα διαπιστώσει ότι, δυστυχώς, τόσο η έκπτωση αρχών όσο και η απαξίωση θεσμών από την πλευρά των δύο κομμάτων εξουσίας συνεχίζεται, με αποτέλεσμα την ενίσχυση, αντί την πάταξη, παρόμοιων τάσεων που υπήρχαν και υπάρχουν στο εκλογικό σώμα. Παρόλο που ο Τόπος έχει σήμερα πολλά άλλα άλυτα σημαντικά πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και οικολογικά προβλήματα, εν τούτοις η έκπτωση αξιών και η απαξίωση θεσμών που εκτίθενται στο βιβλίο αυτό είναι, κατά τη γνώμη μου, εκείνα που έχουν τις σοβαρότερες επιπτώσεις στο παρόν και στο μέλλον του Τόπου. Είναι η βαριά κληρονομιά που άφησαν και αφήνουν αυτοί που είχαν και έχουν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0158403
 • ISBN:
  960-630-899-5
 • ISBN2:
  9606308995
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΙΔΙΩΤΙΚΗ
 • Συγγραφέας:
  ΔΡΕΤΤΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2005
 • Σελίδες:
  213
 • Διαστάσεις:
  17x20
 • Βάρος:
  0.5100 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία