ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΘΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ

Συγγραφέας: ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ

Εκδότης: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - το βιβλίο παρουσιάζονται είκοσι πέντε ελληνικά έθνη που διαμορφώθηκαν στον ελλαδικό χώρο ανάμεσα στην άφιξη των Πρωτοελλήνων (πριν από το 1900 π.Χ.) και στο τέλος της Εποχής του Χαλκού (περ. 1100 π.Χ.) και μαρτυρούνται πρώτη φορά από τον Όμηρο στον «Κατάλογο των πλοίων» της Ιλιάδας: Άβαντες, Αθαμάνες, Αινιάνες, Αιολείς, Αιτωλοί, Αρκάδες, Αχαιοί......

Αρχική Τιμή: 50.00 €

Τιμή Web: 35.00 (Κέρδος: 15.00 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ

Συγγραφέας
ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ
Ο Μιχάλης Σακελλαρίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα όπου και τελείωσε το Λύκειο το 1984. Ακολούθησαν οι σπουδές του στη Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Εργάστηκε σε φροντιστήρια ως εκπαιδευτικός μέχρι και το 1992. Αργότερα, και αφού ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, εργάστηκε στο δημόσιο ως αναπληρωτής καθηγητής σε σχολεία της επαρχίας. Μετά από δεκάχρονη πορεία ως συμβασιούχος, διορίστηκε μόνιμα στη δημόσια εκπαίδευση και σήμερα υπηρετεί σε Λύκειο της Αττικής.Το βιβλίο "Στη ρωγμή του τίποτα" είναι η πρώτη του ολοκληρωμένη συγγραφική προσπάθεια, ενώ από το 2008 αρθρογραφεί στο προσωπικό του ιστολόγιο http://www.facebook.com/michael.sakellariou.

Περίληψη

το βιβλίο παρουσιάζονται είκοσι πέντε ελληνικά έθνη που διαμορφώθηκαν στον ελλαδικό χώρο ανάμεσα στην άφιξη των Πρωτοελλήνων (πριν από το 1900 π.Χ.) και στο τέλος της Εποχής του Χαλκού (περ. 1100 π.Χ.) και μαρτυρούνται πρώτη φορά από τον Όμηρο στον «Κατάλογο των πλοίων» της Ιλιάδας: Άβαντες, Αθαμάνες, Αινιάνες, Αιολείς, Αιτωλοί, Αρκάδες, Αχαιοί, Βοιωτοί, Γραικοί, Δόλοπες, Δωριείς, Έλληνες, Επειοί, Θεσσαλοί, Ίωνες, Κεφαλλήνες, Λαπίθες, Λοκροί, Μάγνητες, Μινύες, Μυρμιδόνες, Περαιβοί, Φθίοι, Φλεγύες και Φωκείς. Τα είκοσι πέντε αυτά έθνη μελετώνται εδώ ως αυτοτελείς οντότητες αλλά και ως μέρος μιας ευρύτερης οντότητας, αυτής που κατά την ιστορική εποχή ανταποκρίνεται στο όνομα Έλληνες και που στα ομηρικά έπη αναφέρεται με τρία εναλλασσόμενα ονόματα: Αχαιοί, Δαναοί, Αργείοι.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0425039
 • ISBN:
  978-960-524-498-9
 • ISBN2:
  9789605244989
 • Εκδότης:
  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ
 • Συγγραφέας:
  ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2018
 • Σελίδες:
  1050
 • Διαστάσεις:
  17x25
 • Βάρος:
  1.9000 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία
: Thelonious Monk - Ask Me Now (alternate take)