ΑΓΑΠΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Writer: ΜΠΡΑΟΥ ΝΙΚ

Published by: ΚΑΛΕΝΤΗΣ

Be the first to review this product

Subtitle - ΑΝΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Summary - Όλοι γνωρίζουμε την αρχή της ευλυγισίας: το κατάρτι ενός πλοίου λυγίζει, γι' αυτό και δεν σπάει. Μετά από μια καταιγίδα, το ευλύγιστο καλάμι επανέρχεται στη θέση του, ενώ το ισχυρό δέντρο κείτεται ξεριζωμένο στο έδαφος. Αυτή η αρχή διέπει και τους ανθρώπους. Εκείνοι που είναι ικανοί να αντιδρούν με ευελιξία στους κανόνες και στις προσδοκίες των άλλων ε......

Retail Price: €13.94

Web Price: 9.80 (Discount amount: €4.14)

Upon availability in the publisher. Shipping within 2-5 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΜΠΡΑΟΥ ΝΙΚ

writer
ΜΠΡΑΟΥ ΝΙΚ
Ο ΝΙΚ ΜΠΡΑΟΥ (Niek Brouw) γεννήθηκε στη Χάγη το 1943. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Λέιντεν. Από το 1971 έως το 1977 πραγματοποίησε προηγμένες έρευνες στους τομείς της Κυτταρικής Βιολογίας και της Πειραματικής Ιστολογίας. O Δρ Μπράου διαθέτει σημαντικό έργο όσον αφορά την έρευνα, την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία της σωματικής και συναισθηματικής ανισορροπίας, με βάση την τρέχουσα συμπεριφορά, τη φυσική-σωματική δομή και το ιστορικό των ασθενών. Το έργο του έχει πολύ μεγάλη απήχηση στην Ολλανδία, καθώς έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στην επίλυση μιας ευρείας ποικιλίας χρόνιων και δυσεπίλυτων σωματικών και συναισθηματικών ανισορροπιών. Διδάσκει τη θεραπευτική του προσέγγιση σε ομάδες ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας σημαντική βοήθεια στην προσωπική ανάπτυξη και στην εξέλιξη του ατόμου. Το βιβλίο του Αγάπη, επιθετικότητα, κατάθλιψη έχει μεταφραστεί επίσης στα αγγλικά, στα γερμανικά και στα πολωνικά.

Summary

Όλοι γνωρίζουμε την αρχή της ευλυγισίας: το κατάρτι ενός πλοίου λυγίζει, γι' αυτό και δεν σπάει. Μετά από μια καταιγίδα, το ευλύγιστο καλάμι επανέρχεται στη θέση του, ενώ το ισχυρό δέντρο κείτεται ξεριζωμένο στο έδαφος. Αυτή η αρχή διέπει και τους ανθρώπους. Εκείνοι που είναι ικανοί να αντιδρούν με ευελιξία στους κανόνες και στις προσδοκίες των άλλων είναι καλύτερα εξοπλισμένοι στις συχνές θύελλες της κοινωνίας μας. Πολλοί άνθρωποι έχουν περιέλθει σε ακαμψία λόγω των κανόνων της κοινωνίας. Δεν ζουν πλέον σε επαφή με τον εσωτερικό τους κόσμο, με βάση τα συναισθήματά τους, αλλά σύμφωνα με τη θέση τους στην κοινωνία και τους κανόνες της, οπότε καθορίζονται αντίστοιχα από μοντέλα κοινωνικών προσδοκιών που τους επιβάλλουν οι άλλοι ή ο εαυτός τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνουν άκαμπτοι και τελικά να αποξενωθούν από τον εαυτό τους. Δεν έχουν κινητικότητα πλέον, δεν λυγίζουν απέναντι σε αυτό που τους συμβαίνει. Αντιστέκονται ώσπου κάποια στιγμή ραγίζουν ή σπάνε. Οι σκέψεις αυτές οδήγησαν τον Δρ Μπράου σε μια νέα προσέγγιση της ανθρώπινης ύπαρξης, της ασθένειας και της υγείας της, της λειτουργικότητας και της δυσλειτουργικότητάς της. Ήταν το αφετηριακό σημείο ενός θεμελιώδους τρόπου σκέψης που αποτελεί τη βάση της θεραπευτικής του, η οποία, εκκινώντας ένα πολύ ευρύτερο πεδίο, προχωρά πέρα από τον κόσμο της παραδοσιακής ιατρικής που βασίζεται μόνο στη γνώση. Ο Νικ Μπράου, ως άνθρωπος, γιατρός και παρατηρητής του περιβάλλοντος, επέλεξε μία διαφορετική και δημιουργική προσέγγιση: έναν συνδυασμό γνώσης και συναισθημάτων.

Product Details

 • SKU:
  0333809
 • ISBN:
  978-960-219-314-3
 • ISBN2:
  9789602193143
 • Publisher:
  ΚΑΛΕΝΤΗΣ
 • Writer:
  ΜΠΡΑΟΥ ΝΙΚ
 • Translator:
  ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ
 • Curator:
  ΚΕΡΑΣΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
 • Release Year:
  2014
 • Pages:
  250
 • Dimensions:
  14x21
 • Weight:
  0.3200 kg
 • Country:
  ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Reviews