ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Writer: ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΜΟΝΗ

Published by: ΕΦΕΣΟΣ

Be the first to review this product

Summary - Ο Μέγας Αλέξανδρος παραμένει ο πιο συναρπαστικός κατακτητής και αποτελεί μεγάλη χαρά για μένα να προλογίσω ένα ακόμα βιβλίο που αναφέρεται στα επιτεύγματά του. Η γοητεία του συνίσταται τόσο στην επική διάσταση αυτών που κατόρθωσε, δηλαδή στην κατάκτηση της παλιάς περσικής αυτοκρατορίας, η οποία επέζησε στην Ασία για περισσότερο από δύο αιώνες, όσο και στην......

Retail Price: €90.00

IANOS Price: 81.00 (Discount amount: €9.00)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΜΟΝΗ

writer
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΜΟΝΗ
Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακές σπουδές στην Ecole Pratique des Hautes Etudes στο Παρίσι και διδακτορική διατριβή στην Σορβόννη. Συνεργάτης στην Unesco για τα νησιωτικά οικοσυστήματα και αργότερα μέλος της Εθνικής Επιτροπής της Unesco. Υπήρξε μορφωτικός σύμβουλος της Ελλάδας στο γενικό προξενείο της Νέας Υόρκης. Σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών για μορφωτικά θέματα και, στη συνέχεια, Σύμβουλος στην Προεδρία της Δημοκρατίας για πολιτιστικά θέματα. Έχει οργανώσει και συντονίσει πολλές εκθέσεις ανά τον κόσμο. Επιμελήθηκε και παρουσίασε στην Αθήνα τη Συλλογή των έργων τέχνης του Υπουργείου Εξωτερικών. Έχει δώσει διαλέξεις στα Πανεπιστήμια Harvard, MIT, Dallas, San Francisco, στα Ινστιτούτα Καλών Τεχνών της Βοστόνης και του Σικάγου, στα πανεπιστήμια του Μέξικο Σίτι και του Τόκιο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Summary

Ο Μέγας Αλέξανδρος παραμένει ο πιο συναρπαστικός κατακτητής και αποτελεί μεγάλη χαρά για μένα να προλογίσω ένα ακόμα βιβλίο που αναφέρεται στα επιτεύγματά του. Η γοητεία του συνίσταται τόσο στην επική διάσταση αυτών που κατόρθωσε, δηλαδή στην κατάκτηση της παλιάς περσικής αυτοκρατορίας, η οποία επέζησε στην Ασία για περισσότερο από δύο αιώνες, όσο και στην προέλαση και διείσδυσή του στον κόσμο της Ινδίας, ενός τόπου άγνωστου μέχρι τότε στους Έλληνες. Από την άλλη πάλι, η γοητεία του οφείλεται στην ακραία νεότητά του. Σε ηλικία είκοσι πέντε ετών ήταν αναμφισβήτητα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ήθελε να είναι γνωστός ως ο εκλεκτός γιος του Δία, συνδεδεμένος με ειδική σχέση με το μαντείο του θεού στη μακρινή Λιβύη, το οποίο και είχε επικυρώσει τη θεϊκή του καταγωγή.

Product Details

 • SKU:
  0421742
 • ISBN:
  978-960-8326-37-8
 • ISBN2:
  9789608326378
 • Publisher:
  ΕΦΕΣΟΣ
 • Writer:
  ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΜΟΝΗ
 • Curator:
  ΤΣΑΓΚΟΓΙΩΡΓΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΑΝΝΑ
 • Release Year:
  2002
 • Pages:
  366
 • Dimensions:
  25x31
 • Weight:
  2.6300 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews