ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ

Writer: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΑΦΝΗ

Published by: ΟΣΤΡΙΑ

Be the first to review this product

Summary - Το καλοκαίρι του 1962 που έγινε η μαζική φυγή των Ελλήνων από την Αίγυπτο, κυρίως από την Αλεξάνδρεια, μια χήρα με την δεκαπεντάχρονη κόρη της φθάνουν στην Αθήνα. Μια μονοκατοικία στο κέντρο γίνεται πανσιόν για να δώσει διέξοδο στην επιβίωση τους. Στεγάζει νέους και νέες από την Ικαρία, την Κρήτη και την Αλεξάνδρεια που φεύγουν από τον τόπο και τους γονεί......

Retail Price: €15.90

IANOS Price: 14.31 (Discount amount: €1.59)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΑΦΝΗ

writer
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΑΦΝΗ
Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου την εποχή της παρακμής του ξένου στοιχείου. Εκεί έμαθε ν΄ αγαπάει την πεζογραφία, την ποίηση, τη ψυχολογία, τη φιλοσοφία τη μουσική και τον χορό. Είναι η απουσία της που την ώθησε να γίνει αεροσυνοδός κι αργότερα να δουλέψει σε άλλους κλάδους αεροπορικών εταιρειών και να ταξιδεύει ασταμάτητα αναζητώντας κάτι δικό της. Συγχρόνως σπούδασε ισπανική φιλολογία και μετέφρασε γνωστούς Έλληνες ποιητές για ισπανικά φιλολογικά περιοδικά όπως επίσης Ισπανούς για ελληνικά αντιστοίχως. Το πρώτο της βιβλίο “Αντίο Αλεξάνδρεια” το εξέδωσαν οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια, τέσσερις φορές και ύστερα επανεκδόθηκε από τις εκδόσεις Κέδρος, μεταφράστηκε στα ισπανικά και το εξέδωσε στην Ισπανία ο εκδοτικός οίκος Destino. Ακολούθησε το “Μάρσα Ματρούχ κι άλλες παράξενες ιστορίες” από τις εκδόσεις Καστανιώτης κι έπειτα το “Θιβέτ η πύλη της γης” από τις εκδόσεις Κέδρος. Στο Λεξικό Νεοελληνικής Λογοτεχνίας των εκδόσεων Πατάκης αναφέρεται καθώς και το έργο της στην σελ. 61. Το 2018 οι Εκδόσεις Όστρια εξέδωσαν το βιβλίο της «Αλεξάνδρεια - πορεία μιας ζωής» το οποίο είναι η συνέχεια του “Αντίο Αλεξάνδρεια”, αλλά διαβάζεται και μόνο του. Το 2019, το βιβλίο της “Θιβέτ η πύλη της γης” επανεκδόθηκε από τις Εκδόσεις Όστρια, ενώ για πρώτη φορά μεταφράστηκε και στην αγγλική γλώσσα με τίτλο “Gate of the earth”.

Summary

Το καλοκαίρι του 1962 που έγινε η μαζική φυγή των Ελλήνων από την Αίγυπτο, κυρίως από την Αλεξάνδρεια, μια χήρα με την δεκαπεντάχρονη κόρη της φθάνουν στην Αθήνα. Μια μονοκατοικία στο κέντρο γίνεται πανσιόν για να δώσει διέξοδο στην επιβίωση τους. Στεγάζει νέους και νέες από την Ικαρία, την Κρήτη και την Αλεξάνδρεια που φεύγουν από τον τόπο και τους γονείς τους για να σπουδάσουν ή να δουλέψουν στην Αθήνα. Αυτοί οι έφηβοι με τις τόσο διαφορετικές καταβολές και νοοτροπίες προσπαθούν να συμβιώσουν και να βρουν τον δρόμο τους. Η Ελλάδα, στις αρχές της δεκαετίας του 60, κυριαρχείται από πολιτική αστάθεια και οικονομικό πρόβλημα μετά από ένα παγκόσμιο πόλεμο και ένα εμφύλιο σπαραγμό και η νεολαία της πασχίζει να μορφωθεί και να σταδιοδρομήσει. Ελπίδες για ένα αβέβαιο μέλλον, προσπάθειες, απογοητεύσεις, άγχη, έρωτες και πολλά ανθρώπινα συναισθήματα γεννιούνται στην πανσιόν. Η νεανική αυτή ιστορία γράφεται με τον τρόπο που είδε και έζησε τα γεγονότα η δεκαπεντάχρονη κόρη και σκιαγραφεί την τότε εικόνα της Αθήνας, της Αλεξάνδρειας, της Ικαρίας, της Κρήτης και της Λήμνου καθώς και την γενική νοοτροπία της εποχής.

Product Details

 • SKU:
  0453625
 • ISBN:
  978-960-604-391-8
 • ISBN2:
  9789606043918
 • Publisher:
  ΟΣΤΡΙΑ
 • Writer:
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΑΦΝΗ
 • Release Year:
  2018
 • Pages:
  272
 • Dimensions:
  14x21
 • Weight:
  0.4300 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews

: Verschiedene - Have Yourself A Merry Little Christmas