ΑΜΥΝΑ ΖΩΝΗΣ

Writer: ΜΑΡΚΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Published by: ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ

Be the first to review this product

Summary - Ενώ κάνει τις διακοπές του, ο αστυνόμος Κώστας Χαρίτος, ένας σεισμός αναστατώνει το νησί και ένα πτώμα ανακαλύπτεται, το οποίο και του το φορτώνουν, για να το πάρει μαζί του στην Αθήνα. Ξαφνικά και ενώ προσπαθεί να βρει την άκρη και ένας δεύτερος φόνος γίνεται. Όσο άγνωστο είναι το πρώτο θύμα τόσο πασίγνωστο είναι το δεύτερο: ένας ιδιοκτήτης νυχτερινών κ......

Retail Price: €20.15

Web Price: 14.00 (Discount amount: €6.15)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΜΑΡΚΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

writer, translator
ΜΑΡΚΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
Ο Πέτρος Μάρκαρης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1937. Εμφανίστηκε στα Σελληνικά γράμματα το 1965 με το θεατρικό έργο "Η ιστορία του Αλή Ρέτζο". Δραματουργός, μεταφραστής, μελετητής του έργου του Μπέρτολτ Μπρεχτ και σεναριογράφος του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Εκτός από τέσσερα θεατρικά έργα, έχει γράψει δύο αστυνομικά μυθιστορήματα, το "Νυχτερινό δελτίο" (1995) και το "Άμυνα ζώνης" (1998) [σ.σ.: ακολούθησαν τα μυθιστορήματα "Ο Τσε αυτοκτόνησε" (2003), "Βασικός μέτοχος" (2006), "Παλιά, πολύ παλιά" (2008), "Ληξιπρόθεσμα δάνεια" (2010), "Περαίωση" (2011), με τη μεσολάβηση της συλλογής διηγημάτων "Αθήνα, πρωτεύουσα των Βαλκανίων" (2004)]. Στα μυθιστορήματά του κεντρικός ήρωας είναι ο αστυνόμος Κώστας Χαρίτος, ένας συντηρητικός ως προς τις ιδέες και τις συνήθειες πενηντάρης, που έχει ως χόμπι την ανάγνωση λεξικών. Πρόκειται για έναν συνεπή επαγγελματία διώκτη του εγκλήματος που πρωταγωνιστεί σε νουάρ ιστορίες. Παντρεμένος με μιαν ήσυχη, απλοϊκή γυναίκα, πατέρας μιας ανήσυχης ερωτικά φοιτήτριας, δεν έχει καμιά σχέση ή ομοιότητα με τον Ηρακλή Πουαρό της Αγκάθα Κρίστι ούτε βέβαια με τον Φίλιπ Μάρλοου του Ρέημοντ Τσάντλερ. Θυμίζει όμως αμυδρά τον αστυνόμο Μαιγκρέ του Ζορζ Σιμενόν και είναι κατά κάποιον τρόπο ο διάδοχος του εμβληματικού αστυνόμου Μπέκα, ήρωα του Γιάννη Μαρή, του εισηγητή της αστυνομικής λογοτεχνίας στην Ελλάδα τη δεκαετία του '50, ενός σημαντικού συγγραφέα, άγνωστου στο παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό. Στα μυθιστορήματα του Μάρκαρη είναι έντονοι οι απόηχοι από την κατάρρευση των καθεστώτων της Ανατολικής Ευρώπης, καθώς κάποιοι ήρωες του, είχαν πολιτικές και οικονομικές σχέσεις με πρόσωπα των κρατικών μηχανισμών εκείνων των καθεστώτων.

Summary

Ενώ κάνει τις διακοπές του, ο αστυνόμος Κώστας Χαρίτος, ένας σεισμός αναστατώνει το νησί και ένα πτώμα ανακαλύπτεται, το οποίο και του το φορτώνουν, για να το πάρει μαζί του στην Αθήνα. Ξαφνικά και ενώ προσπαθεί να βρει την άκρη και ένας δεύτερος φόνος γίνεται. Όσο άγνωστο είναι το πρώτο θύμα τόσο πασίγνωστο είναι το δεύτερο: ένας ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων, που τον γνωρίζει όλη η Αθήνα , αλλά κανείς δεν θέλει να μιλήσει γι' αυτόν. Ο αστυνομικός θα βρεθεί μπλεγμένος στον κόσμο των νυχτερινών κέντρων, των ποδοσφαιρικών ομάδων της Γ' Εθνικής και των εταιρειών δημοσκοπήσεων.

Product Details

 • SKU:
  0004684
 • ISBN:
  978-960-336-594-5
 • ISBN2:
  9789603365945
 • Language:
  Greek
 • Publisher:
  ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
 • Writer:
  ΜΑΡΚΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
 • Release Year:
  1998
 • Pages:
  472
 • Dimensions:
  12x20
 • Weight:
  0.7300 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews