ΑΘΕΝΣ ΣΠΕΣΙΑΛ 2

Writer: ΚΑΛΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Published by: ΠΑΤΑΚΗΣ

Be the first to review this product

Subtitle - ΛΕ ΤΟΥΡ
Summary - Από το Παρίσι βρέθηκα στου Γκύζη με τα μπαγκάζια, τις χελώνες με τη γούρνα τους και ένα δυάρι ρετιρέ με γιγάντια κοινόχρηστα και χεσμένη, από τα περιστέρια, όλη τη βεράντα. Το ταξίδι της ανακάλυψης ξεκίνησε εκείνο το πρώτο βράδυ. «Πεινάω· σουβλάκια» σκέφτηκα και πήρα τους δρόμους να βρω κάτι να φάω. Κάπως έτσι, από ανάγκη να στρώσω τη νέα μου ζωή, ξεκίνη......

Retail Price: €17.90

IANOS Price: 7.50 (Discount amount: €10.40)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΚΑΛΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

writer
ΚΑΛΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ο Βασίλης Καλλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 και μεγάλωσε σε μία οικογένεια που αγαπούσε το καλό φαγητό. Σπούδασε Μάγειρας στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης και τελείωσε τις σπουδές του στην Αγγλική & τη Γαλλική γλώσσα. Δούλεψε σε μεγάλα ξενοδοχεία στη Σκιάθο και τη Μύκονο και, μετά τη στρατιωτική του θητεία, αποφάσισε να γυρίσει όλο τον κόσμο. Με έδρα του το Παρίσι για 4 χρόνια, ταξίδεψε σε πολλές χώρες. Πιστεύει πως τα ταξίδια είναι το καλύτερο σχολείο για να βελτιώσει την τέχνη του, αλλά και γενικότερα για τη ζωή. Λατρεύει να μαγειρεύει παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, αλλά, ως ένας από τους πρωτοπόρους της νέας ελληνικής κουζίνας, από το 2004 και μετά, προτείνει στο κοινό του και σύγχρονες ελληνικές συνταγές. Το 2005 ανοίγει στο Μαρούσι, μαζί με τον καλύτερό του φίλο, το εστιατόριο «Άνετον», που δέχτηκε άριστες κριτικές, έγινε θέμα στο διεθνή τύπο και 8 χρόνια μετά συνεχίζει να προτείνει στους γκουρμέ Αθηναίους νόστιμα και σύγχρονα ελληνικά πιάτα. Από το 2005 μαγειρεύει σε τηλεοπτικές εκπομπές και παρουσιάζει την επιτυχημένη μαγειρική εκπομπή “Food and the City”. Τα 3 τελευταία χρόνια, τον παρακολουθούμε να μαγειρεύει στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στον Alpha και παράλληλα, στο ίδιο κανάλι, παρουσιάζει την ταξιδιωτική – μαγειρική εκπομπή «Νόστιμη γη». Έχει, επίσης παρουσιάσει την αμερικάνικη γαστρονομική εκπομπή «A slice of real Greece», που γυρίστηκε στα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας. Τέλος, έχει εκδώσει 2 βιβλία: το best seller «Η Νέα Ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές» & το «Άθενς Σπεσιάλ» και αρθρογραφεί σε γαστρονομικά περιοδικά.

Summary

Από το Παρίσι βρέθηκα στου Γκύζη με τα μπαγκάζια, τις χελώνες με τη γούρνα τους και ένα δυάρι ρετιρέ με γιγάντια κοινόχρηστα και χεσμένη, από τα περιστέρια, όλη τη βεράντα. Το ταξίδι της ανακάλυψης ξεκίνησε εκείνο το πρώτο βράδυ. «Πεινάω· σουβλάκια» σκέφτηκα και πήρα τους δρόμους να βρω κάτι να φάω. Κάπως έτσι, από ανάγκη να στρώσω τη νέα μου ζωή, ξεκίνησα ένα ταξίδι στην πόλη που κρατάει χρόνια τώρα. Έχω πάει παντού, μα σαν την Αθήνα δεύτερη δεν έχει. Είναι σαν να κατοχύρωσε κάποιος τα δικαιώματα, να έχουμε εμείς μόνο τα κοπιράιτ. Πράσινες τέντες ντουμπλ φας με μπανανόφυλλα, περίπτερα, κίτρινα ταξί, πράσινα κάγκελα, στούντιο νέον, φωταγωγοί με μπαλκονάκια αντικρινά, ηλιακοί θερμοσίφωνες, είσοδοι φίφτιζ επικές, άχρηστα ξύλινα θυρωρεία, παντού γιούκες και μπέντζαμιν, αδέσποτα και νεράντζια. Γι’ αυτό μου αρέσει η Αθήνα και αγαπώ που μένω εδώ. Στην πιο κουλοριεντάλ πρωτεύουσα της Δύσης.

Product Details

  • SKU:
    0354351
  • ISBN:
    978-960-16-6448-4
  • ISBN2:
    9789601664484
  • Publisher:
    ΠΑΤΑΚΗΣ
  • Writer:
    ΚΑΛΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
  • Release Year:
    2015
  • Pages:
    320
  • Dimensions:
    16x24
  • Weight:
    0.7400 kg
  • Country:
    ΕΛΛΑΔΑ

Reviews

: Medwyn Goodall - The White Dragon