ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (ΔΙΓΛΩΣΣΟ)

Writer: ΑΝΔΡΕΑΔΗ ΓΙΑΝΝΑ

Published by: ΑΓΡΑ

Be the first to review this product

Summary - Η ματιά ενός ανθρώπου δεν θα μπορούσε να δει ποτέ, έτσι, μέσα από όλα αυτά τα παράθυρα. Αυτή η αλήθεια δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει αντιληπτή από το μάτι ενός. Αυτό είναι communal art. Το πλαίσιο το ορίζει ένας καλλιτέχνης αλλά μετέχουν ισότιμα πλήθος δημιουργοί που ενεργώντας συνεισφέρουν στο τελικό αποτέλεσμα που είναι χρωματισμένο από εκατ......

Retail Price: €25.00

Web Price: 17.20 (Discount amount: €7.80)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΑΝΔΡΕΑΔΗ ΓΙΑΝΝΑ

writer
ΑΝΔΡΕΑΔΗ ΓΙΑΝΝΑ
Η Γιάννα Ανδρεάδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε ζωγραφική και λιθογραφία στην École Nationale Supérieure des Beaux-Arts του Παρισιού. Zει στην Γαλλία από το 1978. Εικαστικός, εκφράζεται με τη ζωγραφική, το σχέδιο, τη φωτογραφία, τα βιβλία και τα συμμετοχικά έργα. Εκθέτει τακτικά ζωγραφικά ή φωτογραφικά της έργα στη Γαλλία και εκδίδει βιβλία φωτογραφίας ή σχεδίων στη Γαλλία, το Μεξικό και την Ινδία. Το 2015 πραγματοποιήθηκε αναδρομική έκθεση της δουλειάς της στη Lorient της Βρετάνης και παράλληλα εκδόθηκε ο κατάλογος με τίτλο Geographies. Μεταξύ των συμμετοχικών έργων ξεχωρίζουν Η ζωή συνεχίζεται (Θέα από παράθυρα του Αλγερίου), Espace Elektra, Παρίσι 2003 (επιμελητής Jean-Louis Pradel), Ο κόσμος γύρω από μία φλόγα (Φωτογραφίες από φλόγες σε όλο τον κόσμο), Αθήνα, 2004, με παγκόσμια συμμετοχή, στο πλαίσιο του Athina by Art (επιμελήτρια Βασια Καρκαγιάννη- Καραμπελιά). Η προηγούμενη παρουσία της στην Αθήνα ήταν τον Οκτώβριο 2012 όταν στην οικία Κατακουζηνού, στο πλαίσιο του Printfest, εξέθεσε την εκδοτική δουλειά των τελευταίων 19 χρόνων.

Summary

Η ματιά ενός ανθρώπου δεν θα μπορούσε να δει ποτέ, έτσι, μέσα από όλα αυτά τα παράθυρα. Αυτή η αλήθεια δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει αντιληπτή από το μάτι ενός. Αυτό είναι communal art. Το πλαίσιο το ορίζει ένας καλλιτέχνης αλλά μετέχουν ισότιμα πλήθος δημιουργοί που ενεργώντας συνεισφέρουν στο τελικό αποτέλεσμα που είναι χρωματισμένο από εκατοντάδες διαφορετικές προσωπικότητες. Λαμπρό έργο, εύθραυστο, ευαίσθητο, δημιουργικό, αληθινό, ευθύ, δραματικό, ονειροπόλο, δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την Αθήνα αυτών των εποχών, που δεν είναι αρκετά καθαρή και γυάλινη για να είναι σύγχρονη, αλλά κάποτε προσπαθούσε να είναι, ούτε έχει την πατίνα της παρακμής για να είναι εξωτική-ρομαντική. Δυνατή, βρόμικη, βίαιη, όμορφη στο πέσιμό της και την παρακμή, και όλα αυτά είναι εύθραυστα-τόσο εύθραυστα σαν τις ευαισθησίες και ταμπεραμέντο των κατοίκων της. Η Γιάννα Ανδρεάδη ενορχηστρώνει τέλεια με το δικό της μάτι τις προσωπικές ευαισθησίες των πολλών φωτογράφων-σολίστ σε ένα χορωδιακό κομμάτι που δεν είναι ομαδική έκθεση (καθόλου) αλλά ένα ενιαίο συν-φωνικό έργο για την Αθήνα.

Product Details

 • SKU:
  0389694
 • ISBN:
  978-960-505-267-6
 • ISBN2:
  9789605052676
 • Publisher:
  ΑΓΡΑ
 • Writer:
  ΑΝΔΡΕΑΔΗ ΓΙΑΝΝΑ
 • Curator:
  ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑ ΣΟΦΙΑ
 • Release Year:
  2016
 • Pages:
  220
 • Dimensions:
  21x17
 • Weight:
  0.5600 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews

: Mythos - Motif