Το νέο βιβλίο του Φώντα Ξενιού από τις Εκδόσεις ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ

April 28, 2017

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός το βιβλίο του Φώντα Ξενιού με τίτλο  «Οριακό σημείο».  Μια σύγχρονη νουβέλα των µητροπόλεων, ένα σκοτεινό παραµύθι για την απώλεια, για την οργή γύρω και µέσα µας. 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Σε µια πόλη εχθρική και αφιλόξενη µια γυναίκα οχυρώνεται πίσω από τη µοναξιά της για να επιβιώσει. Μοναδικό της όνειρο να επιστρέψει κάποια µέρα στη φωτεινή γη της ουτοπίας της

Το κτήµα του παππού είναι κατηφορικό. Στα χαµηλά µαζεύονται νερά και σχηµατίζουν µια ρηχή λιµνούλα που µόλις χωράει το πέλµα. Μια άνοιξη που ζεµατούσε ο ήλιος, πέρασα κάτω απ’ τον ξύλινο φράχτη για να εξερευνήσω τα µυστικά της. 

Θυµάµαι ακόµη την αύρα της αιωνιότητας καθώς περπατούσα για πρώτη φορά ελεύθερη. Κάθε βήµα ιερό, κάθε σπιθαµή γης κι ένα παρθένο βασίλειο. Στην επιφάνεια του νερού γυρίνοι είχαν βγει περίπατο, γιόρταζαν γιατί κανείς τους δεν θα γινόταν πρίγκιπας ποτέ. 

Όπου κι αν κοίταξα φως κι ο ορίζοντας άπειρος κι ανέπαφος απ’ τα σηµάδια που αφήνουν πίσω οι ανθρώπινες γενιές. 

Έφτασε ο καιρός. Πρέπει να φύγω.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ονοµάζοµαι Φώντας Ξενιός και γεννήθηκα στην Αθήνα το 1963. Από τον Χιώτη πατέρα µου κληρονόµησα την αγάπη για τη θάλασσα και τα ταξίδια, από την Αθηναία µητέρα µου την πίστη σ’ έναν κόσµο ανθρώπινο. Ανάµεσα σ’ επιλεγµένα µέρη του λόγου και της µουσικής ισορροπώ και συντονίζοµαι. Με συναρπάζουν οι µύθοι των µεγαλουπόλεων. Έναν απ’ αυτούς θα σας διηγηθώ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Φώντας Ξενιός