ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΕΠΗ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ

Writer: ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

Published by: ΠΝΟΕΣ ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ

Be the first to review this product

Summary - Το βιβλίο , είναι το πρώτο της σειράς . Η μορφή και το έργο του μεγάλου μαθηματικού και φιλόσοφου, αλλά και η τεράστια επίδραση που έχει ως τις μέρες μας, στάθηκαν η αφορμή για τη μετάφραση αυτή. Η αναζήτηση της αιώνιας αλήθειας, αλλά και η προσπάθεια ολοκλήρωσης του πνεύματος και της συνείδησης του ατόμου, καλλιεργήθηκε με την πυθαγόρεια φιλοσοφία. ......

Retail Price: €5.30

IANOS Price: 4.77 (Discount amount: €0.53)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

writer, translator
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ
Ο Πυθαγόρας ο Σάμιος, υπήρξε σημαντικός Έλληνας φιλόσοφος, μαθηματικός, γεωμέτρης και θεωρητικός της μουσικής. Είναι ο κατεξοχήν θεμελιωτής των ελληνικών μαθηματικών , δημιούργησε ένα άρτιο σύστημα για την επιστήμη των ουρανίων σωμάτων που κατοχύρωσε με όλες τις σχετικές αριθμητικές και γεωμετρικές αποδείξεις και ήταν ιδρυτής ενός μυητικού φιλοσοφικού κινήματος που λέγεται Πυθαγορισμός(Pythagorism ή Pythagoreanism). Επειδή οι περισσότερες πληροφορίες γράφτηκαν πολλούς αιώνες μετά τον θάνατό του, πολύ λίγες αξιόπιστες πληροφορίες είναι γνωστές γι΄αυτόν.Επίσης,επηρέασε σημαντικά την φιλοσοφία και την θρησκευτική διδασκαλία στα τέλη του 6ο αιώνα π.Χ., συχνά αναφέρεται ως σπουδαίος μαθηματικός και επιστήμονας και είναι γνωστός για το Πυθαγόρειο Θεώρημα που έχει το όνομά του. Γεννήθηκε σε χρονολογία που δεν μας είναι γνωστή, αλλά που εικάζεται πως είναι το 570 π.Χ. και ως επικρατέστερος τόπος γεννήσεως παραδίδεται η νήσος Σάμος. Ακόμη είναι πιθανό να ταξίδεψε αρκετά όταν ήταν νέος. Γύρω στο 530 π.Χ. μετακόμισε σε μία ελληνική αποικία στη νότια Ιταλία. Οι υποστηρικτές του Πυθαγόρα ακολούθησαν τις πρακτικές που ανέπτυξε και μελέτησαν τις φιλοσοφικές του θεωρίες. Τα μέρη συνάντησης των Πυθαγόρειων κάηκαν και ο Πυθαγόρας αναγκάστηκε να φύγει από την πόλη. Πέθανε στο Μεταπόντιον της Ιταλικής Λευκανίας σε μεγάλη ηλικία, περί το 500 - 490 π.Χ.

Summary

Το βιβλίο <<διαβάζοντας τα Χρυσά Έπη τον Πυθαγόρα>>, είναι το πρώτο της σειράς <<Περιήγηση στην Αρχαία Ελλάδα>>. Η μορφή και το έργο του μεγάλου μαθηματικού και φιλόσοφου, αλλά και η τεράστια επίδραση που έχει ως τις μέρες μας, στάθηκαν η αφορμή για τη μετάφραση αυτή. Η αναζήτηση της αιώνιας αλήθειας, αλλά και η προσπάθεια ολοκλήρωσης του πνεύματος και της συνείδησης του ατόμου, καλλιεργήθηκε με την πυθαγόρεια φιλοσοφία. Η μεταφραστική προσέγγισή μου στα Χρυσά Έπη, με οδήγησε σε μία βαθύτερη εξερεύνησή τους, φωτίζοντας εκείνα τα ξεχωριστά σημεία που τα απαρτίζουν σε μεταφυσικό και φιλοσοφικό επίπεδο. Στην σύντομη αυτή περιήγηση, ήρθα σε στενότερη επαφή με τον τεράστιο πλούτο των εννοιών και των αξιών που πρεσβεύουν. Πιστεύω ότι, αυτά τα κείμενα, είναι μία κιβωτός αυτογνωσίας και ηθικής ολοκλήρωσης που οδηγεί στην ανώτατη σφαίρα των ιδεών, χρήσιμη τόσο στη θεωρία, όσο και στις πράξεις της ζωής των ανθρώπων.

Product Details

 • Series:
  ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
 • SKU:
  0251172
 • ISBN:
  978-960-99291-0-3
 • ISBN2:
  9789609929103
 • Publisher:
  ΠΝΟΕΣ ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ
 • Writer:
  ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ
 • Translator:
  ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
 • Curator:
  ΓΚΙΩΝΑΚΗ ΑΡΕΤΗ, ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
 • Release Year:
  2010
 • Pages:
  46
 • Dimensions:
  12x17
 • Weight:
  0.0800 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews