ΔΡΑΠΕΤΗΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Writer: ΣΑΝΟΥΔΑΚΗΣ - ΣΑΝΟΥΔΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Published by: ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ

Be the first to review this product

Summary - Ο «Δραπέτης των ημερών» είναι μια συλλογή με «Μυθογραφίες» από πεζά, λογοτεχνικά κείμενα, δημοσιευμένα και ανέκδοτα, για διαχρονικούς και αιώνια έφηβους. Δείγματα εξαιρετικής λογοτεχνικής γραφής, φαντασίας, γλώσσας και ύφους αποτελούν, ταυτοχρόνως και μια πρωτότυπη δοκιμή σύγχρονης «Μυθογραφίας»,στηριγμένης σε ανανεωμένη, αλλά διαχρονική «Παραλογή» ή «Παρα......

Retail Price: €13.18

IANOS Price: 11.86 (Discount amount: €1.32)

Upon availability in the publisher. Shipping within 2-5 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΣΑΝΟΥΔΑΚΗΣ - ΣΑΝΟΥΔΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

writer, translator
ΣΑΝΟΥΔΑΚΗΣ - ΣΑΝΟΥΔΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Ο Αντώνης Σανουδάκης Σανούδος γεννήθηκε στη Χερσόνησο Ηρακλείου. Σπούδασε Θεολογία και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επίκουρος καθηγητής στην Α.Ε.Α.Κρήτης. Έχει εκδώσει δέκα ποιητικές συλλογές, δυο σειρές διηγημάτων, είκοσι εννέα μαρτυρίες αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, μελέτες για την ιστορία και λογοτεχνία. Τιμήθηκε το 1993 με το λογοτεχνικό βραβείο του Δήμου Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης", την Ένωση Συντακτών και Δημοσιογράφων Ελλάδος και, με πρόταση του Π. Πρεβελάκη, τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών.Λογοτεχνικά και ιστορικά αποσπάσματα των έργων του εμπεριέχονται σε σχολικά βιβλία Γυμνασίου-Λυκείου και σε ποιητικές ανθολογίες. Βιβλία και ποιήματά του έχουν μεταφρασθεί στα γερμανικά και ιταλικά. Ποιήματά του έχουν μελοποιήσει ο Χριστόδουλος Χάλαρης, ο Παν. Φουρναράκης και ο Μπάμπης Πραματευτάκης. Το ορατόριο "Φαέθοντος Επιφάνεια", σε ποίησή του, που κυκλοφόρησε σε δίσκο και CD, διηύθυνε ο Θόδωρος Αντωνίου. Από το 1991 ως το 2007 υπήρξε τακτικός επιφυλλιδογράφος της εφ. Τα Νέα. Είναι αντεπιστέλλον μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός", μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, του Συνδέσμου Θεολόγων Κρήτης και της Ένωσης Φιλολόγων Ν. Ηρακλείου.

Summary

Ο «Δραπέτης των ημερών» είναι μια συλλογή με «Μυθογραφίες» από πεζά, λογοτεχνικά κείμενα, δημοσιευμένα και ανέκδοτα, για διαχρονικούς και αιώνια έφηβους. Δείγματα εξαιρετικής λογοτεχνικής γραφής, φαντασίας, γλώσσας και ύφους αποτελούν, ταυτοχρόνως και μια πρωτότυπη δοκιμή σύγχρονης «Μυθογραφίας»,στηριγμένης σε ανανεωμένη, αλλά διαχρονική «Παραλογή» ή «Παρακαταλογή» και στον σύγχρονο και ποιοτικό υπερρεαλισμό, στο φανταστικό και το υπέρλογο.

Product Details

 • SKU:
  0177631
 • ISBN:
  960-8365-57-0
 • ISBN2:
  9608365570
 • Language:
  Greek
 • Publisher:
  ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ
 • Writer:
  ΣΑΝΟΥΔΑΚΗΣ - ΣΑΝΟΥΔΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
 • Release Year:
  2006
 • Pages:
  103
 • Dimensions:
  14x21
 • Weight:
  0.1900 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews