NEW IANOS E-SHOP
go to new ianos.gr
 

e-book Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ (epub)

Writer: ΜΠΕΝΓΙΑΜΙΝ ΒΑΛΤΕΡ

Published by: ΠΑΤΑΚΗΣ

Be the first to review this product

Summary - Η σκέψη του Βάλτερ Μπένγιαµιν είναι καρπός των χρόνων του Μεσοπολέµου. Ήταν η εποχή που η Ευρώπη ταλαντευόταν µεταξύ του ονείρου ενός καλύτερου κόσµου και της φρίκης του επερχόµενου πολέµου. Το όνοµα και το έργο του συγγραφέα και φιλοσόφου περιβάλλονται από µια αίγλη. Το περίγραµµά της έχει χαραχτεί από τις ανήσυχες διαδροµές του λόγου σε συνθήκες κρίσης και εκτά......
IANOS Price: 4.49

In stock

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΜΠΕΝΓΙΑΜΙΝ ΒΑΛΤΕΡ

writer
ΜΠΕΝΓΙΑΜΙΝ ΒΑΛΤΕΡ
Ο Βάλτερ Μπένγιαμιν γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου 1892 στο Βερολίνο και αυτοκτόνησε στις 26 Σεπτεμβρίου 1940 στα ισπανικά σύνορα, για να μην πέσει στα χέρια της Γκεστάπο. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους στοχαστές του 20ου αιώνα. Τα κυριότερα έργα του είναι: - "Goethes wahlverwandtschaften" ("Οι εκλεκτικές συγγένειες του Γκαίτε") - "Ursprung des deutschen trauerspiels" ("Προέλευση της γερμανικής τραγωδίας") - "Das kunstwerk im zeitalter seiner technischen reproduzierbarkeit" ("Το έργο τέχνης στην εποχή της τεχνικής αναπαραγωγιμότητάς του") - "Einbahnstrasse" (Μονόδρομος") - "Berliner kindheit um neunzehnhundert" ("Η παιδική ηλικία του Βερολίνου γύρω στα 1900") Και διάφορα δοκίμια, που ανήκουν στην ημιτελή και αποσπασματική εργασία του "Paris, die haupstadt des 19. Jahr hunderts" ("Παρίσι, η πρωτεύουσα του 19ου αιώνα").

Summary

Η σκέψη του Βάλτερ Μπένγιαµιν είναι καρπός των χρόνων του Μεσοπολέµου. Ήταν η εποχή που η Ευρώπη ταλαντευόταν µεταξύ του ονείρου ενός καλύτερου κόσµου και της φρίκης του επερχόµενου πολέµου. Το όνοµα και το έργο του συγγραφέα και φιλοσόφου περιβάλλονται από µια αίγλη. Το περίγραµµά της έχει χαραχτεί από τις ανήσυχες διαδροµές του λόγου σε συνθήκες κρίσης και εκτάκτου ανάγκης. Το τέλος του εβραϊκής καταγωγής διανοητή σφραγίστηκε µε την αυτοκτονία του ενόψει της σύλληψής του από τους ναζιστές. Η µαγεία της γραφής του παραµένει ωστόσο ζωντανή ως σήµερα. Η γλώσσα και η µαγεία της δεν είναι µόνο ο φορέας αλλά και το κύριο θέµα του συγγραφικού του έργου. Το κατεξοχήν περιεχόµενο της γλώσσας είναι η γλώσσα η ίδια, που διαρκώς µεταφράζει τον εαυτό της στη µορφή της. Σε αυτές τις λαβυρινθώδεις διαδροµές της γλώσσας και της γραφής είναι επενδεδυµένο το ηθικό, πολιτικό και µεταφυσικό όραµα του Μπένγιαµιν. Τα κείµενα που παρουσιάζει η παρούσα έκδοση µας καλούν να τον ακολουθήσουµε ως το αδιάβατο όριο που η σκέψη του ζητά να υπερβούμε.

Product Details

 • Series:
  ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΛΙΘΟΙ
 • SKU:
  0329565
 • Publisher:
  ΠΑΤΑΚΗΣ
 • Writer:
  ΜΠΕΝΓΙΑΜΙΝ ΒΑΛΤΕΡ
 • Translator:
  ΣΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 • Curator:
  ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
 • Release Year:
  2014
 • Pages:
  207
 • Weight:
  kg
 • Country:
  ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Reviews