ΕΓΩ Η ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ

Writer: ΒΑΜΒΑΚΑ ΜΑΡΙΝΑ

Published by: ΛΙΒΑΝΗΣ

Be the first to review this product

Summary - Η συναρπαστική συνέχεια του "Σεκερίμ" Η Ελισάβετ, γυναίκα με σθεναρότητα, παρρησία και αυτοπεποίθηση, χειρίστηκε με επίγνωση και κουράγιο το δύσκολο γραμμάτιο της ζωής της. Αναμετρήθηκε θαρρετά με πολλές δοκιμασίες, που άρχισαν το 1922 με το φιρμάνι του Κεμάλ για υποχρεωτική αναχώρηση από την Καππαδοκία. Εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στην Κωνσταντινούπ......

Retail Price: €16.90

IANOS Price: 6.00 (Discount amount: €10.90)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΒΑΜΒΑΚΑ ΜΑΡΙΝΑ

writer
ΒΑΜΒΑΚΑ ΜΑΡΙΝΑ
Η Μαρίνα Βαμβακά γεννήθηκε στη Λάρισα και είναι εγκατεστημένη από το 1983 στις Βρυξέλλες. Από μικρή είχε κλίση στις τέχνες και στη συγγραφή. Σπούδασε ιστορία της τέχνης στη Σορβόννη και ζωγραφική και γλυπτική στις Βρυξέλλες. Πραγματοποίησε πολλές εκθέσεις και έλαβε πολλές τιμητικές διακρίσεις σε διεθνείς μπιενάλε. Το 2000 τιμήθηκε από τη RAI. Ενίοτε ασχολείται με τη δημοσιογραφία. Υπηρέτησε επί 12 συνεχή έτη στο Σώμα Ελληνίδων Οδηγών. Είναι διπλωματούχος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και μέλος πολλών φιλανθρωπικών, πολιτιστικών και οργανώσεων και σωματείων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2000 μπήκε στην πολιτική ζωή του Βελγίου. Ταξίδεψε σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι παντρεμένη με το Δρα Κωστή Βαμβακά, ανώτερο στέλεχος στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα και καθηγητή του Πανεπιστημίου της Γάνδης.

Summary

Η συναρπαστική συνέχεια του "Σεκερίμ" Η Ελισάβετ, γυναίκα με σθεναρότητα, παρρησία και αυτοπεποίθηση, χειρίστηκε με επίγνωση και κουράγιο το δύσκολο γραμμάτιο της ζωής της. Αναμετρήθηκε θαρρετά με πολλές δοκιμασίες, που άρχισαν το 1922 με το φιρμάνι του Κεμάλ για υποχρεωτική αναχώρηση από την Καππαδοκία. Εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στην Κωνσταντινούπολη, ζώντας πλέον μέσα σε κλίμα τρόμου και καθημερινών επιθέσεων. Με την ανταλλαγή των ελληνοτουρκικών πληθυσμών το 1924 βρέθηκαν πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στη Χαλκίδα. Στην καυτή εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ταξίδεψαν στη Θεσσαλία, για να επιζήσουν από την πείνα που μάστιζε τις πόλεις. Οι αγκαλιές των συγγενών άνοιξαν διάπλατα, όμως δυστυχώς από την πόρτα της χαράς πέρασαν στριμωγμένες οι καινούριες δοκιμασίες για την Ελισάβετ. Και τέλος ήρθε η μοναξιά. Οι φίλοι και οι απόγονοί της σκορπίστηκαν σε τρεις ηπείρους. Η εγγονή της Μαρίνα άνοιξε τις πόρτες της μνήμης των πονεμένων συγγενών της για να αφηγηθούν μετά από τρεις γενιές τη ζωή της.

Product Details

 • SKU:
  0407812
 • ISBN:
  978-960-14-3164-2
 • ISBN2:
  9789601431642
 • Publisher:
  ΛΙΒΑΝΗΣ
 • Writer:
  ΒΑΜΒΑΚΑ ΜΑΡΙΝΑ
 • Curator:
  ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΛΕΝΙΑ
 • Release Year:
  2017
 • Pages:
  768
 • Dimensions:
  14x21
 • Weight:
  0.7600 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews