ΕΙΔΩΛΑ ΚΑΜΟΝΤΩΝ

Writer: ΜΠΟΤΣΟΓΛΟΥ ΧΡΟΝΗΣ

Published by: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Be the first to review this product

Subtitle - ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΝΕΚΥΙΑ
Summary - Το βιβλίο Είδωλα καμόντων. Μια προσωπική Νέκυια περιλαμβάνει είκοσι έξι μεγάλους πίνακες του ζωγράφου Χρόνη Μπότσογλου, οι οποίοι με τον ενιαίο τίτλο Μια προσωπική Νέκυια εκτέθηκαν τον Δεκέμβριο του 2002 στο Μουσείο Μπενάκη. Η λέξη Νέκυια, που περιλαμβάνεται στον τίτλο, μας παραπέμπει στην ενδέκατη ραψωδία της Οδύσσειας, στην οποία ο Οδυσσέας, δασκαλεμένος από την......

Retail Price: €35.50

IANOS Price: 31.95 (Discount amount: €3.55)

Upon availability in the publisher. Shipping within 2-5 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΜΠΟΤΣΟΓΛΟΥ ΧΡΟΝΗΣ

writer, illustrator
ΜΠΟΤΣΟΓΛΟΥ ΧΡΟΝΗΣ
Ο Χρόνης Μπότσογλου γεννήθηκε το 1941 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στην Ecole Supérieure des Beaux-Arts στο Παρίσι. Το 1989 εκλέχτηκε καθηγητής ζωγραφικής στην Α.Σ.Κ.Τ. της Αθήνας. Εκτός από τη ζωγραφική, έχει ασχοληθεί με τη χαρακτική και τη γλυπτική. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από είκοσι ατομικές εκθέσεις των έργων του και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από πενήντα ομαδικές στις σημαντικές πόλεις της Ελλάδας. Επίσης, έργα του έχουν εκτεθεί στη Γαλλία, στη Βραζιλία, στη Γερμανία, στην Ιταλία, στο Βέλγιο, στη Σουηδία, στην Ιρλανδία, στη Γιουγκοσλαβία, στην Κύπρο, στην Ισπανία, στο Ισραήλ. Από το 1964 συμμετέχει σε διάφορες καλλιτεχνικές και πολιτικές ομάδες, ως συμπλήρωμα της καλλιτεχνικής του δράσης. Παράλληλα, έχει γράψει κείμενα για την τέχνη σε περιοδικά και εφημερίδες, τα οποία συγκεντρώθηκαν σε δύο βιβλία: Ημερολόγια Ταξίδια, εκδόσεις Γαβριηλίδη, 1994, και Ψευτοδοκίμια, εκδόσεις Καστανιώτη, 2000. Επίσης, έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή Σπουδή στο μαύρο, εκδόσεις ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ, 1998.

Summary

Το βιβλίο Είδωλα καμόντων. Μια προσωπική Νέκυια περιλαμβάνει είκοσι έξι μεγάλους πίνακες του ζωγράφου Χρόνη Μπότσογλου, οι οποίοι με τον ενιαίο τίτλο Μια προσωπική Νέκυια εκτέθηκαν τον Δεκέμβριο του 2002 στο Μουσείο Μπενάκη. Η λέξη Νέκυια, που περιλαμβάνεται στον τίτλο, μας παραπέμπει στην ενδέκατη ραψωδία της Οδύσσειας, στην οποία ο Οδυσσέας, δασκαλεμένος από την Κίρκη, πηγαίνει στον Άδη για να ρωτήσει την ψυχή του μάντη Τειρεσία σχετικά με την επιστροφή στην Ιθάκη. Στον Άδη ο Οδυσσέας συναντά αγαπημένα του πρόσωπα, συγγενείς και φίλους. Στη Νέκυια του Μπότσογλου, ο δημιουργός ανακαλεί στους πίνακές του μέλη της οικογένειάς του και φιλικά πρόσωπα, ομότεχνους, όλους όσοι σημάδεψαν μια στιγμή της ζωής του. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται τέσσερα κείμενα, του Άγγελου Δεληβορριά, του Δημήτρη Μαρωνίτη, της Μάρθας-Έλλης Χριστοφόγλου και του Χρήστου Λάζου, οι οποίοι μιλούν για το συγκεκριμένο έργο του ζωγράφου. Την έκδοση ολοκληρώνει ένα εκτενές κείμενο του ίδιου του δημιουργού, το οποίο αποτελεί ένα χρονικό-ντοκουμέντο της πορείας που ακολούθησε ο καλλιτέχνης στη δημιουργία του συγκεκριμένου έργου.

Product Details

 • SKU:
  0038696
 • ISBN:
  960-375-471-4
 • ISBN2:
  9603754714
 • Publisher:
  ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
 • Writer:
  ΜΠΟΤΣΟΓΛΟΥ ΧΡΟΝΗΣ
 • Release Year:
  2002
 • Pages:
  152
 • Dimensions:
  21x28
 • Weight:
  0.6300 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews