ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ

Writer: ΝΤΑΓΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Published by: LITERATUS

Be the first to review this product

Subtitle - ΟΙ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ 1945-1991
Summary - Η εμπλοκή του ιστορικού στοιχείου στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής , τόσο για την Ελλάδα, αλλά ιδίως για την Αλβανία, παρείχε ενίοτε μια επικίνδυνη γοητεία αλλά γενικά έθετε σε περιπέτειες τη χώρα.Πάντα η Αλβανία εκδήλωνε μια άκρατη ιστορική αισιοδοξία,πίστευε ότι ανήκει στα έθνη με μακρά και ευκλεή ιστορία αλλά ποτέ δεν μπορούσε να το αποδείξει.Η βα......

Retail Price: €25.00

IANOS Price: 22.50 (Discount amount: €2.50)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΝΤΑΓΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

writer, translator
ΝΤΑΓΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Ο Σταύρος Ντάγιος γεννήθηκε στο Αργυρόκαστρο και είναι διδάκτωρ ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το ερευνητικό και επιστημονικό ενδιαφέρον εστιάζεται στη μελέτη των διαβαλκανικών σχέσεων και ειδικότερα στον αλβανικό παράγοντα στις βαλκανικές εξελίξεις. Είναι συγγραφέας της μονογραφίας: "Η διεθνής διάσταση της ρήξης E. Hoxha - J. B. Tito και η λήξη του ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου 1945-1949", Θεσσαλονίκη 2004, και της συλλογής με δημοτικά τραγούδια "Αποκληρωμένο έθνος, Η λαϊκή λογοτεχνία των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου", Θεσσαλονίκη 1997. Συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια και σε συλλογικά επιστημονικά έργα για την ιστορία και τη λογοτεχνία των βαλκανικών χωρών, με πλούσιο βιβλιογραφικό έργο. Ως μεταφραστής λογοτεχνίας, μετέφρασε με ιδιαίτερη επιτυχία έργα της ελληνικής λογοτεχνίας στα αλβανικά και αντίστροφα με κυριότερο το "Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά". Μεταφράσεις στα αλβανικά: "Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά", Α' έκδοση, Τίρανα 1996, Β'έκδοση, Τίρανα2005. "Ανθολογία της Κυπριακής ποίησης", Τίρανα 2000. "Ανθολογία της Κυπριακής πεζογραφίας", Τίρανα 2003.

Summary

Η εμπλοκή του ιστορικού στοιχείου στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής , τόσο για την Ελλάδα, αλλά ιδίως για την Αλβανία, παρείχε ενίοτε μια επικίνδυνη γοητεία αλλά γενικά έθετε σε περιπέτειες τη χώρα.Πάντα η Αλβανία εκδήλωνε μια άκρατη ιστορική αισιοδοξία,πίστευε ότι ανήκει στα έθνη με μακρά και ευκλεή ιστορία αλλά ποτέ δεν μπορούσε να το αποδείξει.Η βασανιστική αυτή αντίφαση έμελλε να γίνει συνοδοιπόρος της πολιτικής της,αλλά και το κύριο πρόβλημά της.Η αποστεωμένη αλβανική διπλωματία ήταν ένα κράμα ιδεολογικού κομουνισμού δογματισμού και άκρατου εθνικιστικού παροξυσμού.Η Ελλάδα,από την άλλη,εκδήλωνε ένα πλέγμα αλαζονείας και κενόσοφης ανωτερότητας.ενίοτε υποβάθμιζε την υψηλή διπλωματία σε ευτελές παζάρι,διεκδικώντας το ύψιστο και απολαμβάνοντας το ελάχιστο,άτολμη και αμφίσημη.

Product Details

 • Series:
  ΙΣΤΟΡΙΑ
 • SKU:
  0358419
 • ISBN:
  9786188211407
 • ISBN2:
  9786188211407
 • Publisher:
  LITERATUS
 • Writer:
  ΝΤΑΓΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
 • Curator:
  ΜΠΑΛΑΜΑΤΣΗ ΡΟΜΙΝΑ
 • Release Year:
  2015
 • Pages:
  497
 • Dimensions:
  17x24
 • Weight:
  0.9000 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews

: Positivity Experts - Verdurous mountains