x
NEW IANOS E-SHOP
return to new ianos.gr
x
Dear customers
Please be informed that the estimated delivery time is now 5-7 days.
Due to the large volume of orders we make every effort to reduce the order execution time.
Thank you for your understanding.
 

ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ

Writer: ΣΤΡΙΝΤΜΠΕΡΓΚ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Published by: ΛΥΧΝΟΣ

Be the first to review this product

Summary - Επιλεγμένα Αποσπάσματα από το έργο: ...Γιατί γεννιέσαι με πόνο, γιατί βασανίζεις την μάνα σου, άνθρωπε, όταν πρέπει να της χαρίζεις την χαρά της γέννας, την μεγαλύτερη χαρά απ' όλες τις χαρές; Γιατί ξυπνάς στην ζωή, γιατί χαιρετάς το φως, μ' ένα ξεφωνητό μοχθηρίας και πόνου; Γιατί δεν χαμογελάς στην ζωή, άνθρωπε, όταν το δώρο της ζωής πρέπει είναι η ίδι......

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΣΤΡΙΝΤΜΠΕΡΓΚ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

writer
ΣΤΡΙΝΤΜΠΕΡΓΚ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Ο Αουγκούστ Στρίντμπεργκ (1849-1912) ήταν πολυγραφότατος Σουηδός συγγραφέας και δραματουργός, πατέρας – κατά τον Ο' Νήλ – του σύγχρονου θεάτρου. Δύσκολη παιδική ηλικία, παράφορη φύση και ασταθής, οργισμένος ατομικισμός, βίαιος ενίοτε μισογυνισμός και διαρκής αναζήτηση του απόλυτου χαρακτηρίζουν τον Στρίντμπεργκ αλλά και τα πρόσωπα των έργων του, κατά το μάλλον ή ήττον αυτοβιογραφικών (Ο γιός της δούλας). Η σκέψη του, επηρεασμένη από τον Kierkegaard, τον Nietzsche, τον Rousseau και τον Fourier, τον οδηγεί εκείθεν του ρομαντισμού, στον αθεϊσμό και τον μυστικισμό. Δεινός ερμηνευτής της συμπεριφοράς των ανθρώπων και των μυστηρίων του υποσυνείδητου, περνάει με θαυμαστή ευχέρεια από τον πιο σκληρό νατουραλισμό στον πλέον αέρινο συμβολισμό. Καταγγέλλει τον θρίαμβο της βίας στις διαπροσωπικές σχέσεις και την αδυναμία επικοινωνίας του ενός με τον άλλο, όσο και του ενός με τους πολλούς, έχοντας ο ίδιος φτάσει στα πρόθυρα της τρέλας ύστερα από τις οδυνηρές αποτυχίες των τριών γάμων του. Ο αριθμός τρία σηματοδοτεί και το έργο του, που διαιρείται σε ισάριθμες περιόδους. Η νατουραλιστική περίοδος σημαδεύεται με επιρροές από τον Valles και τον Zola και περιλαμβάνει έργα όπως: Το κόκκινο δωμάτιο (μυθιστόρημα που θα προκαλέσει κοινωνικό σκάνδαλο), τα τρία θεατρικά Ο πατέρας (Κέδρος, 2007) Μεταφραστική Ομάδα του Θεάτρου Στοά, (πιθανώς, νατουραλιστική παραλλαγή του κλασικού μύθου του Αγαμέμνονα και της Κλυταιμνήστρας), Δεσποινίς Τζούλια και Οι δανειστές, οι σουηδικές ιστορικές τραγωδίες Ο κύρ Ούλοφ, Γουσταύος Βάσα και Γουσταύος Αδόλφος και, τέλος, το δράμα "Ο χορός του θανάτου". Ακολουθεί η περίοδος του μυστικισμού, ενός γαληνεμένου μυστικισμού, εμπνευσμένου από τον θεόσοφο Swedenborg (Ονειρόδραμα). Η τρίτη περίοδος φωτίζεται από ένα διαυγές ουμανιστικό φως χάρη στο Intima Teatern (1907), ένα μικρό θέατρο το οποίο ο ίδιος ο Στρίντμπεργκ δημιουργεί και διευθύνει για να παρουσιάσει εκεί την Καταιγίδα, τον Πελεκάνο, τη Σονάτα των φαντασμάτων, έργα δωματίου διαποτισμένα με σκληρότητα και απόγνωση. Σε αυτήν την περίοδο ανήκει και το έργο Προς Δαμασκόν (Πρώτο μέρος: Κέδρος, 2008, Δεύτερο μέρος: Κέδρος, 2012, Τρίτο μέρος: Κέδρος, 2013) σε μετάφραση της Μαργαρίτας Μέλμπεργκ.

Summary

Επιλεγμένα Αποσπάσματα από το έργο: ...Γιατί γεννιέσαι με πόνο, γιατί βασανίζεις την μάνα σου, άνθρωπε, όταν πρέπει να της χαρίζεις την χαρά της γέννας, την μεγαλύτερη χαρά απ' όλες τις χαρές; Γιατί ξυπνάς στην ζωή, γιατί χαιρετάς το φως, μ' ένα ξεφωνητό μοχθηρίας και πόνου; Γιατί δεν χαμογελάς στην ζωή, άνθρωπε, όταν το δώρο της ζωής πρέπει είναι η ίδια η χαρά; Γιατί γεννιόμαστε σαν τα ζώα, εμείς από θεϊκό γένος και ανθρώπινη γενιά; ...Το μυστήριο της ζωής δεν έχει λυθεί ακόμα!... Κι έτσι αρχίζει η περιπλάνηση πάνω σε ακανθώδεις θάμνους, σε αγκάθια, σε πέτρες· κι όποτε βρίσκεσαι σε στρωμένο δρόμο αποκαλείται πάραυτα απαγορευμένος· κόβεις ένα λουλούδι, αμέσως σου ανακοινώνουν ότι κατέχεται από έναν άλλον· κλείνεται ο δρόμος από έναν αγρό και συ πρέπει να τον περάσεις για να συνεχίσεις το ταξίδι σου, ποδοπατάς την σοδιά άλλων· άλλοι θα ποδοπατήσουν αργότερα την δική σου, για να εξισωθούν τα πράγματα! Κάθε χαρά που απολαμβάνεις φέρνει στους άλλους θλίψη, αλλά η θλίψη σου δεν φέρνει καμία θλίψη, γιατί είναι θλίψη πάνω στην θλίψη! ...Έτσι πάει το ταξίδι μέχρι το θάνατό σου που δυστυχώς γίνεται το ψωμί άλλων!

Product Details

 • Foreign Title:
  ETT DROMSPEL
 • SKU:
  0448992
 • ISBN:
  978-618-83085-3-4
 • ISBN2:
  9786188308534
 • Publisher:
  ΛΥΧΝΟΣ
 • Writer:
  ΣΤΡΙΝΤΜΠΕΡΓΚ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
 • Translator:
  ΚΑΝΤΖΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
 • Release Year:
  2018
 • Pages:
  230
 • Dimensions:
  16x24
 • Weight:
  0.4700 kg
 • Country:
  ΣΟΥΗΔΙΑ

Reviews

: Gianmaria Testa - Manacore