ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

Writer: ΛΟΡΕΝΤΣ ΚΟΝΡΑΝΤ

Published by: ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗ

Be the first to review this product

Summary - "Όποιος ενδιαφέρεται για τη ζωή των ζώων στο σπίτι, στον αγρό ή στη ζούγκλα, όποιος αντιμετωπίζει ανήσυχος το πρόβλημα των πολέμων και της εκρηκτικής ανάπτυξης του πληθυσμού, δε νοείται να μη διαβάσει το αριστούργημα του Konrad. . ." (W.H. Thorpe, The Guardian). "Λίγοι άνθρωποι είναι τόσο αρμόδιοι όσο ο καθηγητής Lorenz για να μας δείξει με ποιο ......

Retail Price: €23.38

IANOS Price: 21.04 (Discount amount: €2.34)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΛΟΡΕΝΤΣ ΚΟΝΡΑΝΤ

writer
ΛΟΡΕΝΤΣ ΚΟΝΡΑΝΤ
Ο Κόνραντ Λόρεντς (Konrad Lorenz) (1903-1989) ήταν Αυστριακός ζωολόγος, ηθολόγος και ορνιθολόγος που γεννήθηκε στην Βιέννη και έκανε σημαντκές μελέτες σχετικά με την συμπεριφορά των ζώων. Πραγματοποίησε έναν μεγάλο αριθμό πειραμάτων και παρατηρήσεων για το ένστικτο και την ικανότητα μάθησής τους, καθώς και την ερωτροπία, την αναπαραγωγή και την φροντίδα των μικρών. Η θεωρία, όμως που τον έκανε διάσημο ήταν εκείνη της εγχάραξης (imprinting), δηλαδή η διαδικασία που διενεργείται μόλις λίγες ώρες μετά την γέννηση, και μέσω της οποίας ένας νεοσσός νιώθει ενστικτωδώς την έλξη προς την μητέρα του ή το άτομο που θα δει πρώτα μπροστά του. Επιπλέον, μελέτησε την επιθετικότητα ως μέσο που βοηθά στην επιβίωση των ειδών του ζωικού βασιλείου. Το πιο γνωστό του βιβλίο είναι το: « Μιλούσα με τα θηρία, τα ψάρια και τα πουλιά », τίτλος εμπνευσμένος από τον μύθο σύμφωνα με τον οποίο ο βασιλιάς Σολομώντας, με την βοήθεια ενός δαχτυλιδιού, μιλούσε με τα ζώα. Ο Λόρεντς υποστήριζε πως μπορούσε να τους μιλήσει χωρίς να χρειάζεται το δαχτυλίδι. Το 1973, μοιράστηκε με τους συναδέλφους του, Καρλ φον Φρις και Νικολάας Τίνμπεργκεν, το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής ή Φυσιολογίας.

Summary

"Όποιος ενδιαφέρεται για τη ζωή των ζώων στο σπίτι, στον αγρό ή στη ζούγκλα, όποιος αντιμετωπίζει ανήσυχος το πρόβλημα των πολέμων και της εκρηκτικής ανάπτυξης του πληθυσμού, δε νοείται να μη διαβάσει το αριστούργημα του Konrad. . ." (W.H. Thorpe, The Guardian). "Λίγοι άνθρωποι είναι τόσο αρμόδιοι όσο ο καθηγητής Lorenz για να μας δείξει με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε να επωφεληθούμε από τη μελέτη της συμπεριφοράς των ζώων . . . Θα ήταν απογοητευτικό αν αυτό το προϊόν της απαράμιλλης γνώσης και της σπάνιας διαίσθησης γινόταν δεκτό σαν ένα ακόμα οποιοδήποτε ενδιαφέρον ιστόρημα γύρω από τη συμπεριφορά των ζώων. . ." (N. Tinbergen, The Listener).

Product Details

 • Foreign Title:
  DAS SOGENANNTE BOSE
 • SKU:
  0065633
 • Language:
  Greek
 • Publisher:
  ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗ
 • Writer:
  ΛΟΡΕΝΤΣ ΚΟΝΡΑΝΤ
 • Translator:
  ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗ Ι.Δ.
 • Release Year:
  1978
 • Pages:
  207
 • Dimensions:
  17x24
 • Weight:
  0.4300 kg
 • Country:
  ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Reviews