• Το βραβευμένο έργο «Τσάρλι Τσάπλιν» για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ

  Το βραβευμένο έργο «Τσάρλι Τσάπλιν» για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ

  Τη Δευτέρα 23/10 στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί στο ΙΑΝΟS CAFÉ  συνέντευξη Τύπου για την παράσταση «Tσάρλι Τσάπλιν»  του Θεάτρου ΑΚΡΟΠΟΛ με την παρουσία των συντελεστών.

 • Αλέξανδρος-Φαίδων Λαγόπουλος|Κάριν Boklund-Λαγοπούλου

  Αλέξανδρος-Φαίδων Λαγόπουλος|Κάριν Boklund-Λαγοπούλου

  Οι εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ το βιβλίο των Αλέξανδρου-Φαίδωνα Λαγόπουλου και της Κάριν Boklund-Λαγοπούλου με τίτλο Θεωρία σημειωτικής. Η παράδοση του Ferdinand de Saussure. Θα μιλήσουν οι: π. Γεώργιος Βασιλάκης Υποψ. Δρ ΑΠΘ Ερμηνευτικής και Σημειωτικής Ανάλυσης Αγίας Γραφής-Ερευνητής στο Κέντρο Ανάλυσης Θρησκευτικού Λόγου, Φιλοσοφική Σχολή, Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λυών, Χαρίκλεια Γυιόκα Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας Τέχνης, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ, Ευάγγελος Κουρδής Αναπληρωτής Καθηγητής Σημειολογίας και Μετάφρασης, Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ, Αναπληρωτής Διευθυντής του Εργαστηρίου Σημειωτικής ΑΠΘ και Αντιπρόεδρος Ελληνικής Σημειωτικής Εταιρίας, Γρηγόρης Πασχαλίδης Καθηγητής Πολιτισμικών Σπουδών, Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ και Πρόεδρος Ελληνικής Σημειωτικής Εταιρίας, Μιχάλης Χρυσανθόπουλος Καθηγητής Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας, Τμήμα Φιλολογίας, Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ και οι συγγραφείς. Συντονιστής: Γρηγόρης Πασχαλίδης Καθηγητής.

 • Πηγή Λυκούδη | «Ο πόνος όλου του Κόσμου»

  Πηγή Λυκούδη | «Ο πόνος όλου του Κόσμου»

  Οι εκδόσεις Μετρονόμος παρουσιάζουν το βιβλίο – cd «Ο πόνος όλου του Κόσμου» που περιλαμβάνει μελοποιημένη ποίηση των Γιωσέφ Ελιγά και Πάουλ Τσελάν από την Πηγή Λυκούδη. Τραγουδά η Νένα Βενετσάνου και αφηγητής ο Γρηγόρης Βαλτινός.

  Για την έκδοση θα μιλήσουν οι:

   Ιωάννα Αβραμίδου φιλόλογος-μεταφράστρια

  Δρ Ελένη Κουρμαντζή φιλόλογος-καθηγήτρια Πανεπ.

  Γιώργος Μονεμβασίτης κριτικός-ιστορικός μουσικής

  Κατερίνα Σχινά κριτικός λογοτεχνίας-μεταφράστρια

  Θα ακουστούν ζωντανά τα τραγούδια του άλμπουμ.

  Είσοδος ελεύθερη

  Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30

  Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo IANOS RADIO

 • Παρουσίαση-ενημέρωση θεματικών κύκλων των Εργαστηρίων στην Αθήνα

  Παρουσίαση-ενημέρωση θεματικών κύκλων των Εργαστηρίων στην Αθήνα

  Ύστερα από εννέα επιτυχημένους κύκλους σεμιναρίων δημιουργικής γραφής, διόρθωσης-επιμέλειας κειμένων και εικονογράφησης η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι διδάσκοντες παρουσιάζουν τις θεματικές ενότητες του νέου κύκλου σεμιναρίων (Φθινόπωρο 2017) στην Αθήνα.

  Κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές του δέκατου κύκλου σπουδών μας, να πληροφορηθεί λεπτομέρειες για το σεμινάριο που τον ενδιαφέρει και να λύσει οποιεσδήποτε απορίες του. Σας περιμένουμε!

  Είσοδος ελεύθερη

  Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr

 • «Από το αμπέλι στο θέατρο» | Ο Κώστας Καζαμιάκης ομιλεί αλλά και συνομιλεί με καλλιτέχνες

  «Από το αμπέλι στο θέατρο» | Ο Κώστας Καζαμιάκης ομιλεί αλλά και συνομιλεί με καλλιτέχνες

  Ο Κώστας Καζαμιάκης συνομιλεί με τον ζωγράφο Μίλτο Γκολέμα. Μια συζήτηση για το έργο του σπουδαίου αυτού ζωγράφου και τη δομική ζωγραφική του.

  Είσοδος ελεύθερη

  Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά στο ianos.gr

 • Δήμητρα Χ. Χριστοδούλου

  Δήμητρα Χ. Χριστοδούλου

  Οι εκδόσεις Μελάνι και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο Παράκτιος οικισμός της Δήμητρας Χ. Χριστοδούλου.

  Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι ποιητές Γιώργος Βέης, Κώστας Παπαγεωργίου και Αργύρης Παλούκας.

  Ποιήματα θα διαβάσει η Δήμητρα Χ. Χριστοδούλου.

  Κατά την εκδήλωση θα παρουσιαστεί μέρος του έργου «Θα πρέπει να αναπτύξεις φτερά» σε ποίηση Δήμητρας Χ. Χριστοδούλου και μουσική Σπύρου Μάζη.

  Ερμηνεύουν:

  Πιάνο για 4 χέρια, Αλέξανδρος Μακρής, Ιωάννα Μαρία Αβραάμ.

  Τραγούδι: Μαριλένα Στριφτόμπολα, σοπράνο

  Στο πιάνο ο Σπύρος Σουλαδάκης

 • Τηλέμαχος Χυτήρης

  Τηλέμαχος Χυτήρης

  Οι εκδόσεις Μελάνι και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο Το ημερολόγιο μιας επιστροφής του Τηλέμαχου Χυτήρη.

  Θα μιλήσουν οι:

  Έλενα Χουζούρη  συγγραφέας

  Παύλος Τσίμας δημοσιογράφος

 • Βαγγέλης Τρίγκας | «Όπτιμα»

  Βαγγέλης Τρίγκας | «Όπτιμα»

  Ο σολίστ του μπουζουκιού-καθηγητής και μελετητής Βαγγέλης Τρίγκας παρουσιάζει στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ το νέο του δίσκο «ΟΠΤΙΜΑ» που περιλαμβάνει δικές του οργανικές συνθέσεις, καθώς και τα μουσικά βιβλία που ο ίδιος έχει γράψει και εκδώσει. Την παρουσίαση θα προλογίσουν ο μελετητής του Ρεμπέτικου Παναγιώτης Κουνάδης και ο δημοσιογράφος Πάρης Μήτσιου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία από το μουσικό σύνολο «Βαγγέλης Τρίγκας».

  Είσοδος ελεύθερη

  Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

  Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO

 • Θεραπεύοντας το αναπτυξιακό τραύμα

  Θεραπεύοντας το αναπτυξιακό τραύμα

  Οι εκδόσεις Π. Ασημάκης παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ το βιβλίο Θεραπεύοντας το αναπτυξιακό τραύμα σε επιστημονική επιμέλεια της ψυχολόγου- ψυχοθεραπεύτριας και αντιπροέδρου της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος, Ζωής Σίλλατ.

  Θα μιλήσουν οι:

  Μαριλένα Κόμη Ψυχοπαιδαγωγος-ψυχοθεραπεύτρια- Πρόεδρος του Κέντρου ψυχοθεραπείας & συμβουλετικής "Βίλχελμ Ράιχ"

  Παύλος Ζαρογιάννης ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής-εκπαιδευτής-επόπτης στην Προσωποκεντρική και Focusing-βιωματική προσέγγιση- συνιδρυτής και συνυπεύθυνος του Ελληνικού Κέντρου Focusing.

  Την συζήτηση θα συντονίσει η Ζωή Σίλλατ

 • Ο Πασχάλης Τόνιος μελοποιεί και ερμηνεύει Γιώργο Σουρή | ‘’Σουρής ο προφητικός’’

  Ο Πασχάλης Τόνιος μελοποιεί και ερμηνεύει Γιώργο Σουρή | ‘’Σουρής ο προφητικός’’

  Με αφορμή την μελοποίηση και συμμετοχή με τρία τραγούδια σε ποίηση Σουρή στο πρόσφατο CD με τίτλο "Ευθέως" με ερμηνευτή τον ίδιο και τους: Γιώργο Νταλάρα, Γλυκερία και Γιάννη Ζουγανέλη, ο Πασχάλης Τόνιος ολοκληρώνει και παρουσιάζει τον κύκλο 10 τραγουδιών σε στίχους του προφητικού Γιώργου Σουρή.
  Θα μιλήσει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος και θα αφηγηθεί ο Γρηγόρης Βαλτινός.
  Θα ακουστούν ζωντανά 10 συνθέσεις. Στο πιάνο ο Γιώργος Παγιάτης, στο μπουζούκι ο Μανώλης Καραντίνης, στην κιθάρα ο συνθέτης.

  Είσοδος ελεύθερη

  Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

  Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo IANOS RADIO

 • Alain Leguy, «Αθήνα - Παρίσι, χθες και σήμερα»

  Alain Leguy, «Αθήνα - Παρίσι, χθες και σήμερα»

  Ο IANOS παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας  του Alain Leguy, με τίτλο «Αθήνα - Παρίσι, χθες και σήμερα» | «Athènes - Paris, hier et aujourd'hui».

  Τα εγκαίνια της έκθεσης θα συνοδεύσουν μουσικά, ερμηνεύοντας ελληνική και γαλλική μουσική ο κόντρα τενόρος Νίκος Σπανάτης, η μεσόφωνος Έλενα Μαραγκού και η πιανίστα Αλεξάνδρα Νομίδου.

  Διάρκεια έκθεσης : 31 Οκτωβρίου – 30 Νοεμβρίου 2017

 • Ζυράννα Ζατέλη

  Ζυράννα Ζατέλη

  Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο IANOS σας προσκαλούν να συναντήσετε τη Ζυράννα Ζατέλη με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου Τετράδια ονείρων. Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

 • Πηνελόπη Βλαχογιάννη | art & fashion event

  Πηνελόπη Βλαχογιάννη | art & fashion event

  O IANOS σας προσκαλεί στο art & fashion event της Πηνελόπης Βλαχογιάννη στο IANOS ART SHOP @GOLDEN HALL. Καμβάς της δημιουργού γίνεται το μεταξωτό φουλάρι. Είδος απόλυτα προσωπικό και φορτισμένο.

  Διάρκεια έκθεσης: 31/10 έως 10/11

  Η έκθεση πραγματοποιείται στο IANOS ARTSHOP στο ισόγειο του Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι)

 • 30ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου - Masterclass με τον Krzysztof Zanussi

  30ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου - Masterclass με τον Krzysztof Zanussi

  Στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα 30 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ο πολυβραβευμένος Πολωνός σκηνοθέτης Krzysztof Zanussi, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της European Film Academy, θα βρεθεί στην Αθήνα ως καλεσμένος του 30ού Πανοράματος για να δώσει στον ΙΑΝΟ ένα μοναδικό masterclass και να δεχτεί τις ερωτήσεις του κοινού.

  Είσοδος ελεύθερη

 • Αλέξανδρος Βέλιος: Η τελευταία απόφαση

  Αλέξανδρος Βέλιος: Η τελευταία απόφαση

  Ο IANOS σας προσκαλεί στην προβολή του συγκλονιστικού ντοκιμαντέρ του Αντώνη Τολάκη, «Αλέξανδρος Βέλιος: Η τελευταία απόφαση». Επίσης, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση πάνω στο ζήτημα της ευθανασίας με τους: Τάσο Αβραντίνη, δικηγόρο, Αναστάσιο Καντιάνη, Δρ. Δικαίου- δικηγόρο, Γιώργο Αμυρά, βουλευτή Β’ Αθηνών-Ποτάμι και Πάνο Μαυρίδη, δημοσιογράφο.

  Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Κρικόρ Τσακιτζιάν.

   

 • Σύλλογος Αποφοίτων Α.Π.Θ.

  Σύλλογος Αποφοίτων Α.Π.Θ.

  Ο Σύλλογος Αποφοίτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο IANOS πραγματοποιούν ανοιχτή διάλεξη με θέμα: Διακοπή καπνίσματος: νέες προσεγγίσεις. Εισήγηση: Παναγιώτης Μπαμίδης, καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ.

 • Συναντήσεις Απρόβλεπτες | Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα

  Συναντήσεις Απρόβλεπτες | Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα

  Η Μαργαρίτα Πουρνάρα φιλοξενεί στις "Απρόβλεπτες Συναντήσεις" τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα. Μία συζήτηση για τη ζωή της, την τέχνη και βέβαια για το νέο κτίριο που θα στεγάσει το Μουσείο.

  Είσοδος ελεύθερη

  Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr

   

 • Oμάδα κουκλοθεάτρου ΠΑΙΔΙΚΟΡΑΜΑ

  Oμάδα κουκλοθεάτρου ΠΑΙΔΙΚΟΡΑΜΑ

  Η ομάδα κουκλοθεάτρου του Παιδικού Σταθμού-Νηπιαγωγείου ΠΑΙΔΙΚΟΡΑΜΑ και ο Παιδικός IANOS σας προσκαλούν στην παράσταση με τίτλο Ένας καβαλιέρος, τέσσερις ντάμες κι ένας χορός!!! Ελάτε να δούμε όλοι μαζί το κουκλοθέατρο και να κατασκευάσουμε τη δική μας "Παμπόνηρη αλεπού".

 • Gestalt Foundation

  Gestalt Foundation

  Το Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation και ο IANOS πραγματοποιoύν ανοιχτή διάλεξη με θέμα Τι συμβαίνει όταν η κανονικότητα συναντά την ποικιλότητα;. Συντονισμός: Ειρήνη Κουτελά, M.Sc.Psychology, Ψυχοθεραπεύτρια, απόφοιτη Gestalt Foundation, Επιστημονική συνεργάτης στη γραμμή ψυχολογικής στήριξης 11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, I-MBA, D.E.A.

 • «Από το Μάρκο στο Στέλιο»

  «Από το Μάρκο στο Στέλιο»

  Από τα «Ματόκλαδά σου λάμπουν» και την «Πολίτισσα», στη «Φαντασία στην εξουσία» και τα ντουζένια με τα «Μπλουζ του Στέλιου». Ένα μουσικό αφιέρωμα στον Μάρκο και τον Στέλιο Βαμβακάρη θα παρουσιαστεί για δύο μοναδικές βραδιές στον ΙΑΝΟ.

  Τα τραγούδια ερμηνεύουν, ο Στέλιος Βαμβακάρη, η Εβελίνα Αγγέλου και ο Νίκος Γραίγος.

  Φιλική  Συμμετοχή:   

  Παρασκευή  3/11: Ζωή Παπαδοπούλου  

  Παρασκευή  10/11: Βαγγέλης Γερμανός  

  Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Λίνα Νικολακοπούλου

  Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Καραγιάννης

  Παρουσίαση: Βίκυ Χαϊνά

  Οργάνωση  Παραγωγής: Απόηχος Δημόσια Θεάματα

  Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 16€

  Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

  Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo IANOS RADIO

 • Μαρία Γουλή

  Μαρία Γουλή

  Μαρία Γουλή παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ τα δύο παιδικά θεατρικά της έργα Η Πριγκίπισσα και το Μπιζέλι και Όνειρα γλυκά, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Σοκόλη. Θα μιλήσουν οι: Κάτια Χατζηλάκου Ψυχοθεραπεύτρια - Εκπαιδεύτρια και Επόπτρια Gestalt, Γιάννης Ρήγας Σκηνοθέτης, Διευθυντής της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε., Nατάσσα Καψάλη Eκπαιδευτικός στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης.

 • Βάσια Παρασκευοπούλου

  Βάσια Παρασκευοπούλου

  Οι εκδόσεις Πατάκη και ο Παιδικός ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο Το φτεράκι της Βάσιας Παρασκευοπούλου. Η συγγραφέας μαζί με την εικονογράφο Πέρσα Ζαχαριά θα μας ταξιδέψουν στις σελίδες του βιβλίου.

  Για παιδιά από 4 ετών

  Είσοδος ελεύθερη

 • "ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΓΥΜΝΕΣ στον ΙΑΝΟ" | Μπέττυ Χαρλαύτη & Γιάννης Μπελώνης

  Με τον ολοκαίνουργιο δίσκο «Στον Κόσμο του Μίκη Θεοδωράκη», στα χέρια και επιστρέφοντας από μια ακόμα εμφάνιση στην Γερμανία, η Μπέττυ Χαρλαύτη με τον Γιάννη Μπελώνη στο πιάνο, ερμηνεύουν στον ΙΑΝΟ τον διεθνή μας συνθέτη όπως τον παρουσιάζουν στις συναυλίες τους στην Ευρώπη.

  Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 16€

  Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

  Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo IANOS RADIO

 • Διονυσίος Καλαμβρέζος

  Διονυσίος Καλαμβρέζος

  Οι εκδόσεις Παπαζήση και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο Ο Ελληνισμός στη Ρωσία και στις άλλες χώρες της τ. ΕΣΣΔ του Διονυσίου Καλαμβρέζου.

  Θα μιλήσουν οι:

  Σπύρος Φλογαΐτης καθηγητής Παν. Αθηνών

  Αντώνιος Κόντης καθηγητής Παν. Αθηνών

  Βλάσης Αγτζίδης ιστορικός-συγγραφέας

  Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Καπόπουλος.

 • Μαριέττα Πεπελάση

  Μαριέττα Πεπελάση

  Οι εκδόσεις Καστανιώτη και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο της Μαριέττας Πεπελάση με τίτλο Φωτεινή. Όλα είναι μνήμη.

  Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  Ελένη Γκίκα δημοσιογράφος-συγγραφέας

  Βαγγέλης Γεωργακόπουλος ψυχοθεραπευτής Gestalt-φυσιοθεραπευτής

  Άσπα Τομπούλη σκηνοθέτρια

  Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Δημήτρης Παπανικολάου

 • Παρουσίαση της νέας σειράς βιβλίων της Αγγελικής Δαρλάση «Ιστορίες Νεοελληνικής Μυθολογίας»

  Παρουσίαση της νέας σειράς βιβλίων της Αγγελικής Δαρλάση «Ιστορίες Νεοελληνικής Μυθολογίας»

  Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο ΙΑΝΟS σας προσκαλούν στην παρουσίαση της νέας σειράς «Ιστορίες Νεοελληνικής Μυθολογίας» της Αγγελικής Δαρλάση που περιλαμβάνει τα βιβλία Οι μοίρες, Το πετροκάραβο, Η γοργόνα, Η ελιά.

  Για τα βιβλία θα μιλήσουν η αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη, η Διδάκτωρ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Εμμανουέλα Κατρινάκη και η συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση.

  Αποσπάσματα από τα βιβλία θα διαβάσει ο ηθοποιός Κώστας Δαρλάσης.

  Η Ιφιγένεια Κακριδώνη και η Μαρία Τερζάκη θα παρουσιάσουν με συνοδεία ζωντανής μουσικής  μέρος της δραματοποιημένης αφήγησης για παιδιά «Παραμυθένια λόγια στο μαντίλι» που βασίζεται στα βιβλία της σειράς.

  Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Πελιώ Παπαδιά.

  Σε συνεργασία με το περιοδικό ΤΑΛΚ

 • Δέσποινα Χατζοπούλου

  Δέσποινα Χατζοπούλου

  Η συγγραφέας Δέσποινα Χατζοπούλου παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ το βιβλίο της ΑΝΤΥΠΑΣ - Η ιστορία της οικογένειας μου μέσα από τον ξεριζωμό και τον εμφύλιο. Θα μιλήσουν οι: Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Θ. Λουκατάρης, Παντελής Σαββίδης δημοσιογράφος και η συγγραφέας.

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
: Unknown
: Unknown