x
NEW IANOS E-SHOP
return to new ianos.gr
 

ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ο ΜΑΚΕΔΩΝ ΝΕΟ (ΑΔΕΤΟ)

Writer: ΧΑΜΜΟΝΤ ΝΙΚΟΛΑΣ

Published by: ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ

Be the first to review this product

Summary - Ο έγκριτος ιστορικός icholas Hammod αναφέρει τα ακόλουθα στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνουν κατηγορηματικά, ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες-και επομένως κάθε απόγονός τους-ήταν Ελληνικό φύλο. Ανήκαν στο ευρύτερο σύνολο των Ελληνικών φυλών, συγκεκριμένα ήταν Δωριείς. Αυτό σημαίνει ότι κάθε τι που ορίζεται ή αυτοπροσδιορίζεται ως μακεδονικό, θεωρείται ε......

Retail Price: €15.98

IANOS Price: 14.38 (Discount amount: €1.60)

Upon availability in the publisher. Shipping within 2-5 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΧΑΜΜΟΝΤ ΝΙΚΟΛΑΣ

writer
ΧΑΜΜΟΝΤ ΝΙΚΟΛΑΣ
Υπήρξε ένας από τους κλασικούς ιστορικούς της αρχαίας Ελλάδος στον 20ό αιώνα. Ηταν ο πρώτος που ταύτισε τη Βεργίνα με τις Αιγές για να δικαιωθεί λίγα χρόνια αργότερα από τα ανασκαφικά ευρήματα του Μανόλη Ανδρόνικου. Ο Αγγλος καθηγητής, Νίκολας Χάμοντ, ο «σοφός ιστορικός», όπως τον αποκαλούσε η επιστημονική κοινότητα, πέθανε το περασμένο Σάββατο από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 93 ετών, πλήρης ημερών και έργου για την αρχαία Μακεδονία, στην οποία αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ερευνητικής και συγγραφικής του δραστηριότητας, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της ιστορίας του ελληνικού χώρου. Θεμελιώδες έργο του η «Ιστορία της Μακεδονίας» που εξέδωσε σε τρεις τόμους (1972-1987), ενώ ξεχωρίζουν η «Epirus» (1967), o «Μέγας Αλέξανδρος, ένας ιδιοφυής» (Εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία), «Το Μακεδονικό Kράτος» (The Macedonian State), «Atlas of the Greek an Roman World in Antiquity», «Α History of Greece to 332 Β.C.». Ο Νίκολας Χάμοντ δεν ήταν απλώς φίλος της Ελλάδας, αλλά γνώστης αυτής κι αυτό φαίνεται όχι μόνο μέσα από το πλούσιο συγγραφικό του έργο αλλά και από την εμπειρία του τόπου», εξηγεί η καθηγήτρια Αρχαιολογίας του ΑΠΘ κ. Στέλλα Δρούγου. «Kανένας Ελληνας ή ξένος ιστορικός δεν έχει περπατήσει όσο εκείνος τα βουνά και στις πεδιάδες, από τον Αμβρακικό ώς το Ελμπασάν κι από το Ιόνιο ώς το Νέστο, τα τελευταία 60 χρόνια», σημείωνε εξάλλου η έφορος αρχαιοτήτων της Μακεδονίας Ιουλία Βοκοτοπούλου στον τόμο «Ιστορική τοπιογραφία αρχαίας Μακεδονίας και Ηπείρου» που είχε εκδοθεί απο τα πρακτικά ενος ομότιτλου συνεδρίου τον Μάιο του 1993 στον Πεντάλοφο Kοζάνης. Ο Νίκολας Χάμοντ που γεννήθηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα (1907), δίδαξε στο Kλερ Kόλετζ του Kέιμπριτζ (1930-1954), στο Kλίφτον Kόλετζ (1954-1960) και στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ (1962-1973). Οι δεσμοί του με την Ελλάδα ξεκίνησαν το 1943, όταν ως αντιστασιακός συνταγματάρχης Εγκς, έπεσε με το αλεξίπτωτο στη Μακεδονία. Το 1996, έγινε μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ το 1997 η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών εξέδωσε προς τιμήν του τόμο με τίτλο «Αφιέρωμα στον NG.L Hammond» με πορίσματα της έρευνάς του που προέκυψαν μέσα από 37 ανακοινώσεις επιστημόνων και ερευνητών για θέματα ιστορικά, αρχαιολογικά και τοπογραφικά της Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Summary

Ο έγκριτος ιστορικός icholas Hammod αναφέρει τα ακόλουθα στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνουν κατηγορηματικά, ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες-και επομένως κάθε απόγονός τους-ήταν Ελληνικό φύλο. Ανήκαν στο ευρύτερο σύνολο των Ελληνικών φυλών, συγκεκριμένα ήταν Δωριείς. Αυτό σημαίνει ότι κάθε τι που ορίζεται ή αυτοπροσδιορίζεται ως μακεδονικό, θεωρείται εγγενώς και αυτόματα Ελληνικό και δε μπορεί να εννοείται με άλλον τρόπο.

Product Details

 • Foreign Title:
  PHILIP OF MACEDON
 • SKU:
  0269225
 • ISBN:
  978-960-457-466-7
 • ISBN2:
  9789604574667
 • Language:
  Greek
 • Publisher:
  ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ
 • Writer:
  ΧΑΜΜΟΝΤ ΝΙΚΟΛΑΣ
 • Translator:
  ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΠΑΝΟΣ
 • Curator:
  ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΠΑΝΟΣ
 • Release Year:
  2012
 • Pages:
  432
 • Dimensions:
  15x21
 • Weight:
  0.7000 kg
 • Country:
  ΑΓΓΛΙΑ

Reviews