ΦΥΣΙΚΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Writer: ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Published by: ΠΑΤΑΚΗΣ

Be the first to review this product

Summary - Φίλε μαθητή, Καλώς ήρθες στον κόσμο της φυσικής. Έναν κόσμο μαγικό, που θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις πολλά από τα φυσικά φαινόμενα που συναντάς καθημερινά στη ζωή σου. Έχεις αναρωτηθεί γιατί ένα σώμα που αφήνεται από κάποιο ύψος κινείται προς το έδαφος; Τι είναι αυτό που μας βοηθάει να περπατάμε και να σταματάμε; Γιατί φορώντας χιονοπέδιλα δε βουλιάζου......

Retail Price: €17.70

Web Price: 13.10 (Discount amount: €4.60)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

writer
ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
Ο Νεκτάριος Πρωτοπαπάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε σε θέματα εκπαίδευσης. Από το 1999 και για τρία χρόνια εργάστηκε στις εκδόσεις Πατάκη ως υπεύθυνος έκδοσης σχολικών βοηθημάτων των θετικών επιστημών. Τον Απρίλιο του 2000 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Χημεία Γ΄ Γυμνασίου» από τις Εκδόσεις Πατάκη. O απλοποιημένος τρόπος γραφής βοήθησαν ώστε τα βιβλία του να σημειώσουν γρήγορα μεγάλη επιτυχία. Σήμερα εργάζεται ως καθηγητής σε ιδιωτικό σχολείο.

Summary

Φίλε μαθητή, Καλώς ήρθες στον κόσμο της φυσικής. Έναν κόσμο μαγικό, που θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις πολλά από τα φυσικά φαινόμενα που συναντάς καθημερινά στη ζωή σου. Έχεις αναρωτηθεί γιατί ένα σώμα που αφήνεται από κάποιο ύψος κινείται προς το έδαφος; Τι είναι αυτό που μας βοηθάει να περπατάμε και να σταματάμε; Γιατί φορώντας χιονοπέδιλα δε βουλιάζουμε στο χιόνι; Γιατί τα παγάκια, όταν βγουν από το ψυγείο, λιώνουν; Πώς το καλοριφέρ ζεσταίνει το δωμάτιό μας; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα για τα οποία θα μάθεις τις απαντήσεις στη Φυσική της Β' Γυμνασίου. Μέσα λοιπόν από το βοήθημα αυτό (όπως και μέσα από το αντίστοιχο βοήθημα που έγραψα για τη Χημεία της Β' Γυμνασίου) θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω να κατανοήσεις πλήρως όλες τις νέες έννοιες που θα μάθεις και να μπορείς να αντεπεξέλθεις στην αντιμετώπιση των ασκήσεων. Για να σε διευκολύνω, σού προτείνω έναν τρόπο για να μπορέσεις να Ι μελετήσεις το βιβλίο και να μην αντιμετωπίσεις δυσκολίες. 1. Για να μην ψάχνεις τι ακριβώς πρέπει κάθε φορά να διαβάσεις, χώρισα την ύλη σε ενότητες ακολουθώντας τις παραγράφους του σχολικού σου βιβλίου. Επίσης, στην αρχή κάθε ενότητας μπορείς να δεις συνοπτικά τα στοιχεία που μελετάμε. 2. Μελέτησε προσεκτικά τη θεωρία της ενότητας, που δίνεται με τη μορφή ερωτήσεων. Μέσα από πολλά παραδείγματα και από κατάλληλα σχήματα προσπάθησα να απλοποιήσω τις έννοιες της φυσικής, για να μπορέσεις να τις κατανοήσεις πλήρως. 3. Αφού είσαι σίγουρος ότι κατάλαβες τη θεωρία, προχώρησε στη μελέτη των λυμένων εφαρμογών. Στην αρχή κάθε εφαρμογής θα βρεις τον σκοπό για τον οποίο εξετάζεται. Αμέσως μετά την εκφώνηση ακολουθούν σχόλια και παρατηρήσεις, για να μπορέσεις να δεις τα δύσκολα σημεία της άσκησης, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται παρόμοια προβλήματα. Προσπάθησε, διαβάζοντας την εκφώνηση της άσκησης, να τη λύσεις. Χρησιμοποίησε τα σχόλια που θα σε διευκολύνουν. Αν δεν τα καταφέρεις, δες την αναλυτική απάντηση που ακολουθεί.

Product Details

 • SKU:
  0410959
 • ISBN:
  978-960-16-7179-6
 • ISBN2:
  9789601671796
 • Publisher:
  ΠΑΤΑΚΗΣ
 • Writer:
  ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
 • Release Year:
  2017
 • Pages:
  464
 • Dimensions:
  17x24
 • Weight:
  0.7600 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews