ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΝΙΟΤΗΣ ΜΑΣ

Writer: ΣΙΜΙΤΖΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Published by: UNIVERSITY STUDIO PRESS

Be the first to review this product

Summary - Καμβάς για το βιβλίο αυτό είναι η εποχή όχι πολύ μακρινή, που η κοινωνική ζωή και τα κοινωνικά δρώμενα, ήταν πολύ διαφορετικά από τα σημερινά. Μάλιστα υπάρχουν τομείς και περιπτώσεις που δεν έχουν την παραμικρή συνάφεια και σχέση με τα σημερινά, γι' αυτό και προκαλούν το ενδιαφέρον, αλλά και την έκπληξη των νεοτέρων.'Ενα είναι βέβαιο. η γειτονιά όπως τη γ......

Retail Price: €17.00

Web Price: 13.60 (Discount amount: €3.40)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΣΙΜΙΤΖΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

writer
ΣΙΜΙΤΖΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
Ο Στράτος Σιμιτζής εισήλθε στην οικογένεια του τύπου το 1961 όταν νυμφέφθηκε την ιδιοκτήτρια και εκδότρια της εφημερίδας "Ελληνικός Βορράς" Τέσα Λεβαντή. Ως συνιδιοκτήτης-διευθυντής του "Ελληνικού Βορρά" εισήγαγε στον ελληνικό ημερήσιο τύπο τη φωτοσύνθεση και την εκτύπωση offset. Από το 1967-1969 διετέλεσε εκδότης της απογευματινής εφημερίδας "Εσπερινή ώρα". Στην αρχή του 1976 απεχώρησε από τον "Ελληνικό Βορρά". Το 1964 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος -πρώτος σε σταυρούς- με την παράταξη του γιατρού Αθαν. Καζινάρη. Το 1967 επαύθη από τη δικτατορία και επέστρεψε στο Δήμο Θεσσαλονίκης το 1974. Το 1965-66 εξελέγη Αντιπρόεδρος στον ΠΑΟΚ και την περίοδο 1972-73 εξελέγη Πρόεδρος. Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου "Ανατόλια", μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, παλαιότερα του Rotary Club και του Propeller Club. Είναι μέλος της Ενώσεως Συντακτών Περιοδικού Τύπου και μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού. Διετέλεσε σχολιογράφος (μέχρι πρότινος) στην εφ. "Ελληνικός Βορράς" συνεργάτης του περιοδικού Επιλογές και του περιοδικού Φιλοξενία και Τουρισμός και Σύμβουλος τύπου και δημοσιότητας στην Ολυμπιακή Α.Α.Ε. και Ολυμπιακή-Victoria. Σήμερα είναι ανταποκριτής της μηνιαίας οικονομικής επιθεώρησης Ασφαλιστική Αγορά (έτος ιδρύσεως 1977), εκπρόσωπος της "Οικονομικής Βιομηχανικής Επιθεώρησης" (έτος ιδρύσεως, 1934) και ελεύθερος συνεργάτης εφημερίδων και περιοδικών. Έχει τιμηθεί με μετάλλιο από τον "Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας" για την προσφορά του στον ελληνικό τύπο.

Summary

Καμβάς για το βιβλίο αυτό είναι η εποχή όχι πολύ μακρινή, που η κοινωνική ζωή και τα κοινωνικά δρώμενα, ήταν πολύ διαφορετικά από τα σημερινά. Μάλιστα υπάρχουν τομείς και περιπτώσεις που δεν έχουν την παραμικρή συνάφεια και σχέση με τα σημερινά, γι' αυτό και προκαλούν το ενδιαφέρον, αλλά και την έκπληξη των νεοτέρων.'Ενα είναι βέβαιο. η γειτονιά όπως τη γνώρισαν και την έζησαν οι παλιοί, έχει οριστικά χαθεί. Πιθανόν, να επιζεί ακόμη σε συνοικισμούς και χωριά και εκεί όμως παραλλαγμένη. Αυτή τη γειτονιά που χάθηκε επιχειρεί να ζωντανέψει το βιβλίο αυτό.

Product Details

 • SKU:
  0237235
 • ISBN:
  978-960-12-1876-2
 • ISBN2:
  9789601218762
 • Language:
  Greek
 • Publisher:
  UNIVERSITY STUDIO PRESS
 • Writer:
  ΣΙΜΙΤΖΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
 • Release Year:
  2010
 • Pages:
  228
 • Dimensions:
  18x24
 • Weight:
  0.5000 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews