ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ARCGIS 10 ΜΕ CD

Be the first to review this product

Subtitle - ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ
Summary - Το "Γ.Σ.Π: Θεωρία και πράξη" γράφηκε για να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην ελληνική βιβλιογραφία των ΓΣΠ. Είναι ένα βιβλίο που αποτυπώνει και επανακαθορίζει τον πλούτο και την ποικιλία των ΓΣΠ με έναν ευκολονόητο τρόπο. Αποτελεί μια σαφώς καθορισμένη δίοδο προς το θαυμαστό κόσμο των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών. Το "Γ.Σ.Π: Θεωρία και πράξη" είναι ......

Retail Price: €35.00

IANOS Price: 31.50 (Discount amount: €3.50)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΗΣ

writer
ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΗΣ
Ο Κωστής Κουτσόπουλος μετά τις προπτυχιακές σπουδές του στην Ελλάδα μετέβη στις ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, από όπου έλαβε τα πτυχία MSc και Ph.D, καθώς και μεταδιδακτορικό δίπλωμα από τα τμήματα γεωγραφίας και πολιτικών μηχανικών. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Αιόβας, μέχρι το 1980, οπότε και εξελέγη καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πανεπιστήμιο. Είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωγραφίας και Ανάλυσης Χώρου (από το 1981), υπήρξε διευθυντής του Τομέα Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού (1982-1998) και διετέλεσε Πρόεδρος της Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών (1988-1990). Είναι μέλος πολλών επιστημονικών και ακαδημαϊκών οργανισμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό και σήμερα είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών. Υπήρξε ο πρώτος που εισήγαγε τα Γ.Σ.Π. στην Ελλάδα, με τα οποία ασχολείται ενεργά από το 1971 τόσο στην έρευνα όσο και στη διδασκαλία μαθημάτων και σεμιναρίων και τελευταία εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου. Έχει παρουσιάσει 120 εργασίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει 117 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία.

Summary

Το "Γ.Σ.Π: Θεωρία και πράξη" γράφηκε για να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην ελληνική βιβλιογραφία των ΓΣΠ. Είναι ένα βιβλίο που αποτυπώνει και επανακαθορίζει τον πλούτο και την ποικιλία των ΓΣΠ με έναν ευκολονόητο τρόπο. Αποτελεί μια σαφώς καθορισμένη δίοδο προς το θαυμαστό κόσμο των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών. Το "Γ.Σ.Π: Θεωρία και πράξη" είναι μοναδικό στην ελληνική και ξένη βιβλιογραφία γιατί: - Βασίζεται στην επιστημονική προσέγγιση της ανάδρασης που οδηγεί στη λογική των διαδοχικών βημάτων κατά την εξέταση επιστημονικών περιοχών. Πιο συγκεκριμένα, η παράθεση της ύλης του βιβλίου ακολουθεί το γνωστό μεθοδολογικό πλαίσιο για τα Γ.Σ.Π.: Είσοδος Δεδομένων, Διαχείριση Δεδομένων, Χωρική Ανάλυση και Χαρτογραφική Απόδοση. - Η φιλοσοφία του διαφοροποιείται από την απλοϊκή και μονοδιάστατη προσέγγιση των υπόλοιπων βιβλίων που αντιμετωπίζουν τα Γ.Σ.Π. ως ένα καθαρά τεχνοκρατικό αντικείμενο. Θεωρούμε ότι η πράξη δεν μπορεί να δικαιολογηθεί χωρίς την ύπαρξη της θεωρίας, με τον ίδιο τρόπο που η θεωρία δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει τη χρησιμότητά της χωρίς την αψεγάδιαστη εφαρμογή της. Επομένως, το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου, όπως και το πρώτο τμήμα κάθε κεφαλαίου, είναι αφιερωμένο στην επιστημονική τεκμηρίωση όσων έπονται. - Έχει ως βασική αρχή ότι τα ΓΣΠ αποτελούν ένα βασικό και αναπόσπαστο συστατικό του χωρικού σχεδιασμού, με τον ίδιο τρόπο που η επίλυση των σύγχρονων προβλημάτων πρέπει να θεωρείται πλέον ως διαδικασία διαχείρισης και ανάλυσης χωρικών δεδομένων.

Product Details

 • SKU:
  0407781
 • ISBN:
  978-960-491-030-4
 • ISBN2:
  9789604910304
 • Publisher:
  ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ
 • Writer:
  ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΗΣ
 • Release Year:
  2017
 • Pages:
  656
 • Dimensions:
  17x24
 • Weight:
  1.1000 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews