ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ ΒΙΖΥΗΝΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΡΟΙΔΗΣ

Writer: ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΥ ΛΕΝΑ

Published by: ΔΡΟΜΩΝ

Be the first to review this product

Subtitle - ΟΙ ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ
Summary - Το βιβλίο αυτό ασχολείται με τη ζωή και το έργο δυο κορυφαίων Ελλήνων λογίων, του Γεωργίου Μ. Βιζυηνού και του Εμμανουήλ Ροΐδη -ο Βιζυηνός, υπήρξε και ποιητής- που άφησαν το στίγμα τους στην ελληνική πεζογραφία και ποίηση του 19ου αιώνα. Ο Βιζυηνός, μετά από λαμπρές σπουδές στην Ευρώπη, διαπρέπει στα γράμματα, αλλά πολεμάται άγρια από το αθηναϊκό λογοτεχνικό......

Retail Price: €12.72

IANOS Price: 11.45 (Discount amount: €1.27)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΥ ΛΕΝΑ

writer
ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΥ ΛΕΝΑ
Η Λένα Κωνσταντέλλου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε ιστορία και αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Μέχρι το 2006, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε, εργαζόταν ως αρχαιολόγος στο Μουσείο Μπενάκη. Μετέφρασε σε συνεργασία με τις εκδόσεις "Κέδρος" την "Θεωρία του Μαρξ για την αλλοτρίωση" του Ούγγρου συγγραφέα Ίστβαν Μέσαρος και με τις εκδόσεις της "Οδού Πανός' το αφιέρωμα για τον Αντρέι Ταρκόφσκι και τις βιογραφίες της Μάρλεν Ντήτριχ και της Τζάνις Τζόπλιν. Εξέδωσε μια ποιητική συλλογή και ένα τόμο δοκιμίων όπου ασχολείται με το έργο του Γιώργου Χειμωνά, την Γενιά του '70, τον υπερρεαλισμό κ.λ.π. Έχει δημοσιεύσει άρθρα της στην "Οδό Πανός", τα "Αιολικά Γράμματα", την "Πνευματική Ζωή", τη "Νέα Σκέψη", την "Πάροδο", το "Ένεκεν" κ.α.

Summary

Το βιβλίο αυτό ασχολείται με τη ζωή και το έργο δυο κορυφαίων Ελλήνων λογίων, του Γεωργίου Μ. Βιζυηνού και του Εμμανουήλ Ροΐδη -ο Βιζυηνός, υπήρξε και ποιητής- που άφησαν το στίγμα τους στην ελληνική πεζογραφία και ποίηση του 19ου αιώνα. Ο Βιζυηνός, μετά από λαμπρές σπουδές στην Ευρώπη, διαπρέπει στα γράμματα, αλλά πολεμάται άγρια από το αθηναϊκό λογοτεχνικό κατεστημένο. Η έντονη πολεμική που δέχεται, η αποτυχία στα σχέδιά του για το ορυχείο του Σαμακόβου και τέλος ο παράφορος έρωτάς του για μια παιδούλα, την Μπετίνα Φραβασίλη, τον οδηγούν στην φρενοβλάβεια και τον εγκλεισμό στο Δρομοκαΐτειο όπου και πεθαίνει. Ο Ροΐδης εξάλλου, προκλητικός και δηκτικός, ταράσσει τα νερά με το ρομαντικό, σατιρικό αριστούργημά του, η "Πάπισσα Ιωάννα" καθώς και το δόγμα του "Περί περιρρέουσας ποιητικής ατμόσφαιρας εν Ελλάδι", επηρεασμένο από τις ιδέες του Ιππόλυτου Ταιν. Και οι δυο τους δεν υπήρξαν μόνο αντίποδες αλλά και θύματα της απνευμάτιστης Αθηναϊκής κοινωνίας του 19ου αιώνα.

Product Details

 • SKU:
  0448737
 • ISBN:
  978-960-694-366-9
 • ISBN2:
  9789606943669
 • Publisher:
  ΔΡΟΜΩΝ
 • Writer:
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΥ ΛΕΝΑ
 • Curator:
  ΜΠΕΝΑΡΔΟΣ ΖΩΗΣ
 • Release Year:
  2018
 • Pages:
  222
 • Dimensions:
  14x21
 • Weight:
  0.3600 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews