ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Writer: ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Published by: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Be the first to review this product

Summary - Πάντα φωτογράφιζα τα παιδιά, ίσως γιατί είναι εύκολο. Είναι εύκολο να γίνεις φίλος τους, να σε εμπιστευτούν, να διδαχτείς απ' αυτά. Είναι εύκολο να παίξεις μαζί τους και η φωτογραφική πράξη τι άλλο μπορεί να είναι αν όχι ένα παιχνίδι; Ένα παιχνίδι διαπραγμάτευσης με τα μάτια, με τις αισθήσεις και τα συναισθήματα, με τα λόγια ή και χωρίς αυτά. Αγαπώ τα πα......

Retail Price: €37.53

Web Price: 25.50 (Discount amount: €12.03)

Upon availability in the publisher. Shipping within 2-5 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

writer, illustrator, artist
ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Ο Νίκος Οικονομόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1953. Σπούδασε νομικά και εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά για πολλά χρόνια. Άρχισε να φωτογραφίζει το 1979 και έως το 1988 ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία. Τη χρονιά εκείνη παραιτήθηκε από την εφημερίδα όπου εργαζόταν για να αφιερώσει όλο του το χρόνο στη φωτογραφία. Τα επόμενα δύο χρόνια ταξιδεύει και φωτογραφίζει στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Το 1990 ψηφίζεται δόκιμο μέλος του MAGNUM και οι φωτογραφίες του αρχίζουν να δημοσιεύονται σε εφημερίδες και περιοδικά σε ολόκληρο τον κόσμο. Την ίδια χρονιά αρχίζει να φωτογραφίζει στις υπόλοιπες Βαλκανικές χώρες. Για τη δουλειά αυτή βραβεύεται το 1992 με το «Mother Jones Award» (Σαν Φρανσίσκο). Το 1994 ψηφίζεται μόνιμο μέλος του MAGNUM και ολοκληρώνει τη δουλειά του στα Βαλκάνια. Φωτογραφίζει επίσης τους τσιγγάνους στην Ελλάδα, στο πλαίσιο ενός πανευρωπαϊκού project για τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό που του ανατέθηκε από τη γαλλική φιλανθρωπική οργάνωση “Les petits frères des Pauvres”. Το 1995 εκδίδεται το βιβλίο του In the Balkans στη Νέα Υόρκη και στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια των ετών 1995-96 του ανατίθεται να φωτογραφίσει τους λιγνιτωρύχους στην Ελλάδα, τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και την πόλη του Τόκιο. Επίσης, φωτογραφίζει στο Ισραήλ, στη Μολδαβία, στα Αραβικά Εμιράτα, στην Ισπανία, στη Σερβία. Το 1997-98 φωτογραφίζει τους κατοίκους της πράσινης γραμμής στην Κύπρο, τους λαθρομετανάστες στην Ελληνοαλβανική μεθόριο, τους νέους στην Ιαπωνία. Φωτογραφίζει στη FYROM, στην Αλβανία, στην Ίμβρο, στην Κορσική, στην Ελληνοτουρκική μεθόριο, ενώ ξεκινάει το νέο το μακροχρόνιο project σχετικά με την ελληνική διασπορά σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Το 1999-2000 καλύπτει τη μαζική φυγή των Αλβανών από το Κόσοβο και φωτογραφίζει στην Τσεχία, τη Γαλλία, τη Σκοτία και την Κωνσταντινούπολη. Το 2000 ολοκληρώνει το project για ένα βιβλίο, για το οποίο φωτογράφισε περίπου 70 αφηγητές/παραμυθάδες σε 25 νησιά του Αιγαίου. Παράλληλα ξεκινά ξανά να φωτογραφίζει στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρώσει ένα μακροχρόνιο προσωπικό έργο για τη χώρα. Οι φωτογραφίες του Νίκου Οικονομόπουλου έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά, μεταξύ των οποίων The New York Times, The Independent, Die Zeit, El Pais, Liberation, Le Monde, De Morgen, The Guardian, The Observer, ενώ έχουν εκτεθεί στις Η.Π.Α., στο Μεξικό, στη Γαλλία, στην Ιαπωνία, στη Σουηδία, στη Δανία, στην Ιταλία, στο Βέλγιο, στην Ισπανία, στην Ελλάδα κ.λπ.

Summary

Πάντα φωτογράφιζα τα παιδιά, ίσως γιατί είναι εύκολο. Είναι εύκολο να γίνεις φίλος τους, να σε εμπιστευτούν, να διδαχτείς απ' αυτά. Είναι εύκολο να παίξεις μαζί τους και η φωτογραφική πράξη τι άλλο μπορεί να είναι αν όχι ένα παιχνίδι; Ένα παιχνίδι διαπραγμάτευσης με τα μάτια, με τις αισθήσεις και τα συναισθήματα, με τα λόγια ή και χωρίς αυτά. Αγαπώ τα παιδιά γιατί μου δίνουν με γενναιοδωρία τη χαρά του παιχνιδιού που πάντα τους περισσεύει. Νομίζω πως τα αγαπώ λίγο περισσότερο απ' ό,τι τους μεγάλους.

Product Details

 • Foreign Title:
  ABOUT CHILDREN
 • SKU:
  0039048
 • ISBN:
  960-375-177-4
 • ISBN2:
  9603751774
 • Language:
  Greek
 • Publisher:
  ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
 • Writer:
  ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
 • Release Year:
  2001
 • Pages:
  101
 • Dimensions:
  24x30
 • Weight:
  0.5800 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews