ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ

Writer: ΚΑΦΚΑ ΦΡΑΝΤΣ

Published by: ΔΑΜΙΑΝΟΣ

Be the first to review this product

Subtitle - ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΡΑΝΤΣ ΚΑΦΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ-ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΓΡΑΦΗ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜ
Summary - Με ρώτησε πρόσφατα γιατί ισχυρίζομαι πως σε φοβάμαι. Όπως συμβαίνει συνήθως δεν μπόρεσα να σου απαντήσω... Δούλευες σταθερά και επίπονα σ' όλη τη ζωή σου, θυσιάζοντας τα πάντα για τα παιδιά σου, πιο πολύ όμως για μένα.. Εσύ δεν ζήταγες ευγνωμοσύνη για όλα αυτά, αναγνωρίζοντας την "ευγνωμοσύνη των παιδιών".... Αντί για κάτι τέτοιο, κάποια ανταπόκριση, σε......

Retail Price: €8.48

IANOS Price: 7.63 (Discount amount: €0.85)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΚΑΦΚΑ ΦΡΑΝΤΣ

writer
ΚΑΦΚΑ ΦΡΑΝΤΣ
Ο Φραντς Κάφκα γεννήθηκε στην Πράγα το 1883. Η οικογένειά του είχε εβραϊκή καταγωγή. Ήταν ο μεγαλύτερος από 6 αδέρφια. Οι δύο αδελφοί του πέθαναν σε μικρή ηλικία και οι τρεις αδερφές του εκτελέστηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Το επίθετο Κάφκα στα τσέχικα σημαίνει κάργια. Ο Φραντς από μικρή ηλικία έδειξε μια αποστροφή προς τους ανθρώπους. Δεν ήταν καθόλου κοινωνικός και προτιμούσε να απομονώνεται στο δωμάτιο του και να διαβάζει λογοτεχνικά έργα. Ο φιλάσθενος Φραντς περιγράφει τον πατέρα του σαν έναν τυραννικό και ευέξαπτο χαρακτήρα. Σε όλη του τη ζωή, προσπάθησε να διαχειριστεί την αδιαφορία και τα νεύρα του γονιού του. Μάλιστα, η «Μεταμόρφωση», που μιλά για έναν άνθρωπο που μεταμορφώνεται σε μια αποκρουστική κατσαρίδα κι όλος ο κόσμος τον αποφεύγει, πηγάζει από αυτή την προβληματική σχέση. Η μητρική γλώσσα του Κάφκα ήταν τα γερμανικά στα οποία έγραψε όλα τα έργα του. Όμως, γνώριζε και άπταιστα τσέχικα. Μετά το λύκειο, φοίτησε στο πανεπιστήμιο της Πράγας. Αρχικά σπούδασε Χημεία, που σύντομα τη βρήκε αδιάφορη. Γι’ αυτό εμπλούτισε τις σπουδές του με αρχαία ελληνικά και λατινικά. Τελικά πήρε το πτυχίο της Νομικής. Εκεί γνώρισε και τον Μαξ Μπροντ, έναν από τους ελάχιστους φίλους που απέκτησε. Όλα τα χρόνια η ντελικάτη παρουσία του και ο φιλάσθενος χαρακτήρας του τον ταλαιπωρούσαν. Είχε ήδη μπει δύο φορές για θεραπεία σε σανατόρια της Πράγας. Το 1923, μετακόμισε στο Βερολίνο για να αποφύγει την επιρροή της οικογένειάς του και να αφοσιωθεί στο συγγραφικό του έργο. Πριν όμως από την οριστική του μετακόμιση, ο Κάφκα κατάφερε να αρραβωνιαστεί δύο φορές. Όμως δεν προχώρησε ποτέ σε γάμο. Το 1912, γνώρισε την Φελίτσε Μπάουερ. Ύστερα από δύο χρόνια συνεχούς αλληλογραφίας ορίστηκε ο αρραβώνας του ζευγαριού. Παράλληλα, ο Κάφκα ξεκίνησε να στέλνει γράμματα και στην καλύτερη φίλη της μνηστής του. Όταν η Φελίτσε το έμαθε, ο γάμος ακυρώθηκε. Ο έρωτας του ζευγαριού, όμως, αναζωπυρώθηκε. Αυτή την φορά ήταν τα προβλήματα υγείας που δεν επέτρεψαν στον Κάφκα να παντρευτεί. Από το 1912 μέχρι το 1923, ο Κάφκα συγγράφει το μεγαλύτερο και πιο αντιπροσωπευτικό μέρος του έργου του. Η επιδείνωση της υγείας του Κάφκα ήταν μη αναστρέψιμη. Διαγνώστηκε ότι έπασχε από φυματίωση. Το 1923, επέστρεψε στην Πράγα και για άλλη μια φορά μπήκε σε σανατόριο. Στις 3 Ιουνίου 1924, καταπονημένος, πεθαίνει. Ήταν μόλις 41 ετών. Σε όλη του τη ζωή έπασχε από κλινική κατάθλιψη και αγοραφοβία. Υπέφερε από αϋπνίες και ημικρανίες. Στη διαθήκη του είχε γράψει ότι δεν επιθυμούσε τίποτα από ότι είχε συγγράψει, να διαβαστεί και να εκδοθεί. Ευτυχώς, ο καλός του φίλος Μαξ, δεν πραγματοποίησε το αίτημά του και έτσι τα έργα του μοντερνιστή συγγραφέα συνεχίζουν να επηρεάζουν την παγκόσμια λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και τη μουσική.

Summary

Με ρώτησε πρόσφατα γιατί ισχυρίζομαι πως σε φοβάμαι. Όπως συμβαίνει συνήθως δεν μπόρεσα να σου απαντήσω... Δούλευες σταθερά και επίπονα σ' όλη τη ζωή σου, θυσιάζοντας τα πάντα για τα παιδιά σου, πιο πολύ όμως για μένα.. Εσύ δεν ζήταγες ευγνωμοσύνη για όλα αυτά, αναγνωρίζοντας την "ευγνωμοσύνη των παιδιών".... Αντί για κάτι τέτοιο, κάποια ανταπόκριση, σε απόφευγα.

Product Details

 • Series:
  ΚΛΑΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
 • SKU:
  0008967
 • ISBN:
  978-960-6678-72-1
 • ISBN2:
  9789606678721
 • Language:
  Greek
 • Publisher:
  ΔΑΜΙΑΝΟΣ
 • Writer:
  ΚΑΦΚΑ ΦΡΑΝΤΣ
 • Translator:
  ΣΑΡΔΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
 • Release Year:
  1961
 • Pages:
  75
 • Dimensions:
  14x21
 • Weight:
  0.1500 kg
 • Country:
  ΤΣΕΧΙΑ

Reviews