Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ

Writer: ΑΛΒΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Published by: IANOS

Be the first to review this product

Summary - Το βιβλίο αυτό είναι μια παρουσίαση του Ελληνικού Πολιτεύματος, όπως αυτό ισχύει με το Σύνταγμα του 1975/1986, σε σύγκριση με τα Συντάγματα άλλων Δημοκρατιών. Ορισμένα από τα θέματα που θίγει ο διακεκριμένος νομικός στο βιβλίο του είναι η κομματική - περιορισμένη εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας, το ασταθές εκλογικό σύστημα, η υποβάθμιση της Β......
IANOS Price: 1.00

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΑΛΒΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

writer
ΑΛΒΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ο Χρήστος Αλβανός είναι δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου της Χάγης και σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα με αντικείμενο το Δημόσιο, Συνταγματικό, Ποινικό και Διεθνές Δίκαιο. Έχει δημοσιεύσει βιβλία, μελέτες και άρθρα για συνταγματικά και νομικά θέματα σε επιστημονικά περιοδικά και τον ημερήσιο τύπο. Γνωστός απ΄ τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση όπου καλείται να εκθέσει απόψεις, να παρουσιάσει και να αναλύσει δικαστικά, κοινωνικά και άλλα γεγονότα. Πραγματοποίησε σειρά διαλέξεων σε διάφορες Οργανώσεις,Συλλόγους και Κοινωνικούς φορείς με θέματα νομικά, κοινωνικά και ιστορικά. Θεωρείται ιδιαίτερα ευαίσθητος σε θεματα ατομικών ελευθεριών, στην ορθή εφαρμογή του Νόμου και την απονομή της Δικαιοσύνης και έχει οριστεί κατ’ επανάληψη μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Έχει χειριστεί υποθέσεις που προκάλεσαν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και πέραν της Ελλάδας και έχει αποσπάσει ευμενή σχόλια από τα Μ.Μ.Ε. τόσο τα εγχώρια όσο και από την Ολλανδική Τηλεόραση, καθώς και από ξένες εφημερίδες και περιοδικά. Υπερασπιστής υποθέσεων που απασχόλησαν τα Μ.Μ.Ε. όπως: Εισαγγελέως Χρυσ. Γιαταγάνα – Βασανισμών στις Φυλακές, Κακομεταχείρισης Σπουδαστών Σ.Σ.Σ. – Προσφυγής της Ολλανδέζας Πετρονέλας Βαν Κάικ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Διαφθορά στον Τομέα Υγείας – Νονοί και λέσχες της Θεσσαλονίκης – Λεξικό Μπαμπινιώτη – εκκλησιαστικές διαμάχες Λαρίσης – Προστασία Περιβάλλοντος και πολλών υποθέσεων, όπου ως συνήγορος υπερασπίστηκε αρχές και ιδανικά.

Summary

Το βιβλίο αυτό είναι μια παρουσίαση του Ελληνικού Πολιτεύματος, όπως αυτό ισχύει με το Σύνταγμα του 1975/1986, σε σύγκριση με τα Συντάγματα άλλων Δημοκρατιών. Ορισμένα από τα θέματα που θίγει ο διακεκριμένος νομικός στο βιβλίο του είναι η κομματική - περιορισμένη εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας, το ασταθές εκλογικό σύστημα, η υποβάθμιση της Βουλής και η υφαρπαγή των αρμοδιοτήτων της από την εκτελεστική εξουσία, η υποταγή στον κομματισμό και το κομματικό κράτος, για να καταλήξει με τις προτάσεις του για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που επιβάλλεται να γίνουν για ένα πιο Δημοκρατικό Ελληνικό Σύνταγμα.

Product Details

 • Series:
  ΜΕΛΕΤΕΣ
 • SKU:
  0054190
 • ISBN:
  960-7771-41-9
 • ISBN2:
  9607771419
 • Language:
  Greek
 • Publisher:
  IANOS
 • Writer:
  ΑΛΒΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 • Release Year:
  2000
 • Pages:
  179
 • Dimensions:
  14x20
 • Weight:
  0.3300 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews