Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ΟΥ ΑΙΩΝΑ (ΔΙΓΛΩΣΣΟ)

Writer: ΚΑΜΜΙΤΣΗ ΑΙΓΛΗ

Published by: ΙΩΛΚΟΣ

Be the first to review this product

Subtitle - ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ 1988-1989
Summary - …Προτιμήσαμε εντούτοις να αναζητήσουμε αναφορές στην Κύπρο μέσα στα έργα των λογοτεχνών του 19ου αιώνα, μεταβατική εποχή για τις πηγές έμπνευσης, κλασικές και μοντέρνες. Ο 19ος αιώνας είναι το πέρασμα από το μυστικιστικό ρομαντισμό στην παρνάσσια αισθητική και στον πλέον ακριβή ρεαλισμό. Εάν οι γάλλοι λόγιοι ενδιαφέρθηκαν για την Κύπρο, ποια εικόνα......

Retail Price: €12.00

IANOS Price: 10.80 (Discount amount: €1.20)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΚΑΜΜΙΤΣΗ ΑΙΓΛΗ

writer
ΚΑΜΜΙΤΣΗ ΑΙΓΛΗ
Η Αίγλη Θεοχαρίδου Καμμίτση γεννήθηκε στο Ιδάλιον Λευκωσίας. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας και συνέχισε τις σπουδές της στη Σορβόννη – License ès Lettres Modernes – (B.A.) και στην Ορλεάνη της Γαλλίας την Maitrise ès Lettres Modernes (M.A.). Εργάσθηκε ως εκπαιδευτικός μετέρχοντας όλα τα επίπεδα της Μέσης Εκπαίδευσης ως βοηθός διευθύντρια και κατόπιν ως διευθύντρια. Μεγάλη υπήρξε η προσφορά και αξιοσημείωτη η συμβολή της στην άνοδο του στάτους των καθηγητών της Γαλλικής Γλώσσας, ως πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Καθηγητών της Γαλλικής Γλώσσας επί 15 χρόνια. Ταυτόχρονα συμμετείχε ενεργά στην κοινωνική, πνευματική και πολιτιστική ζωή του τόπου. Το 2001 εξελέγη δημοτική σύμβουλος του Δήμου Λευκωσίας ως άτομο ευρείας αποδοχής. Από τη θέση αυτήν υπηρέτησε τον πολιτισμό σε όλες του τις εκφάνσεις μέχρι το 2011. Από το 2006 μέχρι το 2011 υπήρξε μέλος της Σχολικής Εφορείας Λευκωσίας. Επίσης συμμετείχε σε πλειάδα ευρωπαϊκών και διεθνών συνεδρίων. Δημοσίευσε άρθρα και μελέτες επάνω σε εκπαιδευτικά και πολιτιστικά θέματα. Τιμήθηκε με τις ακόλουθες διακρίσεις: Chevalier dans l’Ordre des Palmes Académiques, 1982 Chevalier dans l’Ordre National du Mérite, 1983 Officier dans l’Ordre National du Mérite, 2013.

Summary

…Προτιμήσαμε εντούτοις να αναζητήσουμε αναφορές στην Κύπρο μέσα στα έργα των λογοτεχνών του 19ου αιώνα, μεταβατική εποχή για τις πηγές έμπνευσης, κλασικές και μοντέρνες. Ο 19ος αιώνας είναι το πέρασμα από το μυστικιστικό ρομαντισμό στην παρνάσσια αισθητική και στον πλέον ακριβή ρεαλισμό. Εάν οι γάλλοι λόγιοι ενδιαφέρθηκαν για την Κύπρο, ποια εικόνα της θα μας κατέλειπαν; Θα αντιστοιχούσε αυτή η εικόνα στην ιστορική ή στην ανθρώπινη πραγματικότητα; Ο 19ος αιώνας προσφέρει, από ιστορική και θεωρητική σκοπιά, ένα πεδίο ανάλυσης αρκετά πλατύ… ( από το οπισθόφυλλο του βιβλίου )

Product Details

 • Foreign Title:
  L'IMAGE DE CHYPRE A TRAVERS LES AUTERS FRANCAIS DU XIXe SIECLE
 • SKU:
  0351283
 • ISBN:
  978-960-426-828-3
 • ISBN2:
  9789604268283
 • Publisher:
  ΙΩΛΚΟΣ
 • Writer:
  ΚΑΜΜΙΤΣΗ ΑΙΓΛΗ
 • Curator:
  ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΔΑΝΑΗ, ΚΟΡΙΔΗΣ Ι.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 • Release Year:
  2015
 • Pages:
  248
 • Dimensions:
  14x20
 • Weight:
  0.3900 kg
 • Country:
  ΓΑΛΛΙΑ

Reviews