x
NEW IANOS E-SHOP
return to new ianos.gr
 

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΤΟΜΟΣ Β

Writer: ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Published by: ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Σ.Ι.

Be the first to review this product

Summary - "Η Επανάσταση του 1821" του Δημήτρη Φωτιάδη είναι ένα μεγαλόπνοο έργο της εθνικής μας αυτογνωσίας. Σταθμός στη νεοελληνική ιστοριογραφία, ανατρέπει μύθους και υπηρετεί πιστά την ιστορική αλήθεια. Φωτίζει την πορεία του έθνους από το βαθύ σκοτάδι της σκλαβιάς μέχρι το ξέφωτο της εθνικής αναγέννησης. Ξεκινώντας από το πάρσιμο της Πόλης, καλύπτει τριακόσια......

Retail Price: €31.80

IANOS Price: 28.62 (Discount amount: €3.18)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

writer, translator
ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
(1898, 1988) Ο Δημήτρης Φωτιάδης, γιος του μεγαλογαιοκτήμονα και ποιητή Αλέκου Φωτιάδη, γεννήθηκε, και πέρασε τα νεανικά του χρόνια στη Σμύρνη. Στο Μικρασιατικό Πόλεμο, υπηρέτησε ως εθελοντής και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή μετακόμισε στην Αθήνα. Εργάστηκε ως υπάλληλος ναυτιλιακού γραφείου στον Πειραιά και παράλληλα μπήκε στους λογοτεχνικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους. Στην Κατοχή, εργάστηκε ως ανταποκριτής στην Αίγυπτο, το Λονδίνο και τη Μέση Ανατολή. Στον Εμφύλιο, διώχτηκε και εξορίστηκε για τα αριστερά πολιτικά του φρονήματα στην Ικαρία, τη Μακρόνησο και στον Αι-Στράτη. Στη συνέχεια, έγινε μέλος της Διοικητικής Επιτροπής στην ΕΔΑ. Από το 1936 ως το 1941 διηύθυνε το λογοτεχνικό περιοδικό Νεοελληνικά Γράμματα και από το 1945 ως το 1948 τα Ελεύθερα Γράμματα. Στο χώρο της λογοτεχνίας ασχολήθηκε κυρίως με το θέατρο, όπου πρωτοεμφανίστηκε επίσημα το 1931 με το έργο Μάνια Βιτρόβα, που βραβεύτηκε στον Καλοκαιρίνειο δραματικό διαγωνισμό και παραστάθηκε τον επόμενο χρόνο από το Λαικό Θέατρο του Μάνου Κατράκη. Τον ίδιο χρόνο βραβεύτηκε στο διαγωνισμό της καλλιτεχνικής λέσχης Ατελιέ για το μονόπρακτο θεατρικό του Το μαγεμένο βιολί. Έργα του ανέβηκαν επίσης από τους θιάσους της Μαρίκας Κοτοπούλη και των Ενωμένων Καλλιτεχνών, ενώ ασχολήθηκε επίσης με τη θεατρική μετάφραση, την ιστοριογραφία και το δοκίμιο. Από τα έργα του αναφέρουμε τα θεατρικά Μαγεμένο βιολί, Κατακτητές, Ο κόσμος ανάποδα, Θεοδώρα, Καραισκάκης και τα ιστοριογραφικά Μεσολόγγι, Καραισκάκης, Κανάρης, Η δίκη του Κολοκοτρώνη, Όθωνας, η μοναρχία, Όθωνας, η έξωση, Η επανάσταση του 21, Σαγγάριος, Εποποιία και καταστροφή στη Μικρά Ασία, Η 3η Σεπτεμβρίου 1843. Τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Εταιρείας Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (1939) και το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορηματικής Βιογραφίας (1982 για το έργο του Ενθυμήματα). Πέθανε στην Αθήνα.

Summary

"Η Επανάσταση του 1821" του Δημήτρη Φωτιάδη είναι ένα μεγαλόπνοο έργο της εθνικής μας αυτογνωσίας. Σταθμός στη νεοελληνική ιστοριογραφία, ανατρέπει μύθους και υπηρετεί πιστά την ιστορική αλήθεια. Φωτίζει την πορεία του έθνους από το βαθύ σκοτάδι της σκλαβιάς μέχρι το ξέφωτο της εθνικής αναγέννησης. Ξεκινώντας από το πάρσιμο της Πόλης, καλύπτει τριακόσια εβδομήντα οκτώ χρόνια και φτάνει ίσαμε την ανεξαρτησία της Ελλάδας. Ο συγγραφέας, ζυγίζοντας το υλικό του με την αδέκαστη ματιά του ιστορικού και συνάμα προσεγγίζοντάς το με τη φλόγα του ανθρώπου για τον οποίο η ιστορία αυτή δεν είναι νεκρό γράμμα, έχει σα δηλωμένο στόχο τη συμμέθεξη. Με το ζωντάνεμα, δηλαδή, των ιστορικών στιγμών, την ακριβή αλλά και δημιουργική ανάπλαση της ατμόσφαιρας της εποχής, την πλούσια εικονογράφηση, την αξιοποίηση της μαρτυρίας αυτοπτών μαρτύρων και τη χρήση έντεχνου λόγου παραδίδει στο σύγχρονο αναγνώστη ένα κυριολεκτικά συναρπαστικό ανάγνωσμα και στον ερευνητή-αναλυτή ένα κτήμα ες αεί.

Product Details

 • SKU:
  0437762
 • ISBN:
  978-960-208-872-2
 • ISBN2:
  9789602088722
 • Publisher:
  ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Σ.Ι.
 • Writer:
  ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
 • Release Year:
  2018
 • Pages:
  720
 • Dimensions:
  17x24
 • Weight:
  1.5100 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews