x
NEW IANOS E-SHOP
return to new ianos.gr
 

Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΛΔΑΙΟΙ

Writer: ΜΠΟΣΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Published by: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ

Be the first to review this product

Summary - Ένα παράξενο βιβλίο με έναν ακόμα πιο παράξενο τίτλο, που δύσκολα μπορεί να καταλάβει κανείς τι λέει, αν δεν γυρίσει στο οπισθόφυλλο ή αν δεν το φυλλομετρήσει έστω πρόχειρα. Η έκπληξη του αναγνώστη είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν, αφού ρίξει μια πρόχειρη έστω ματιά, διαπιστώσει ότι το σκωπτικό αυτό περιεχόμενο δεν συνάδει και πολύ με τα ως τώρα γνωστά ενδιαφέρο......

Retail Price: €11.90

IANOS Price: 10.71 (Discount amount: €1.19)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΜΠΟΣΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

writer
ΜΠΟΣΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ο Δημήτρης Μπόσκου είναι ομότιμος καθηγητής Χημείας του ΑΠΘ. Είναι ειδικός στη Χημεία τροφίμων, διπλωματούχος του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ και Philosophy Doctor του πανεπιστημίου του Λονδίνου. Κατά τη διάρκεια της μακράς θητείας του διετέλεσε μέλος της Επιτροπής για τις Λιπαρές Ύλες της Διεθνούς ΛΕνωσης Καθαρής και Εφαρμοσμένης Χημείας ( IUPAC ), του Ανώτατου Χημικού Συμβουλίου, εμπειρογνώμων στην Επιστημονική Επιτροπή για τα Τρόφιμα και στην Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων ( EFSA ) και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΦΕΤ. Έχει δημοσιεύσει 100 επιστημονικές εργασίες και άρθρα επισκόπησης. Είναι συγγραφέςας είκοσι τεσσάρων κεφαλαών σε διεθνείς εκδόσεις, με αντικείμενο τα φυσικά προϊόντα και συντάκτης ( editor ) οκτώ βιβλίων που τυπώθηκαν στις ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Ινδία, Ισπανία και Κροατία. Έχει γράψει επίσης λήμματα σε διαεθνείς και ελληνικές εγκυκλοπαίδειες. Στο δημοσιευμένο έργο του κ. Μπόσκου υπάρχουν περίπου 5.000 αναφορές ( citations ). Το 2016, το Καναδικό Συμβούλιο Ακαδημιών ( Council of Canadian Academies ) ανακοίνωσε στον κ. Μπόσκου ότι για το έτος αυτό, με βάση ανάλυση περιοδικών του ιδίου πεδίου, άρθρο του βρίσκεται στο κορυφαίο παγκοσμίως 1% όσον αφορά στις αναφορές. Το βιβλίο του κ. Μπόσκου Olive Oil, Constituents, Quality, Health properties ans Bioconversions ( Intech, 2011 ) έχει σήμερα 150.000 λήψεις ( downloads).

Summary

Ένα παράξενο βιβλίο με έναν ακόμα πιο παράξενο τίτλο, που δύσκολα μπορεί να καταλάβει κανείς τι λέει, αν δεν γυρίσει στο οπισθόφυλλο ή αν δεν το φυλλομετρήσει έστω πρόχειρα. Η έκπληξη του αναγνώστη είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν, αφού ρίξει μια πρόχειρη έστω ματιά, διαπιστώσει ότι το σκωπτικό αυτό περιεχόμενο δεν συνάδει και πολύ με τα ως τώρα γνωστά ενδιαφέροντα του συγγραφέα, αφού είναι γραμμένο από έναν, απολύτως καταξιωμένο άνθρωπο σε κάτι εντελώς διαφορετικό, καθηγητή του πανεπιστημίου στον τομέα της «τεχνολογίας τροφίμων»! Φαίνεται πως μερικοί συγγραφείς, μερικά βιβλία, μερικοί αναγνώστες και μερικοί άνθρωποι γενικά – κάποιοι ίσως έτσι γεννιούνται – κάποια στιγμή χτυπιούνται από κάποιες παράξενες ιώσεις και μικροοργανισμούς και παρουσιάζουν μη προβλέψιμη συμπεριφορά. Ξαφνικά αγαπούν το χιούμορ, αποκτούν κριτικό πνεύμα, συμπαθούν τον ορθολογισμό, την αξιοκρατία και πολλά άλλα παράξενα. Φλερτάρουν επιτυχώς με την εντιμότητα, δεν διστάζουν να γελάσουν με το γελοίο, γίνονται φιλαλήθεις, αδιαφορούν για τα «συμφέροντά» τους και άλλα πολλά. Έχουν αναφερθεί έως και περιπτώσεις ανιδιοτέλειας, φιλανθρωπίας ακόμα και αυτοθυσίας σε ακραίες περιπτώσεις. Χειρότερη εκδοχή της συγκεκριμένης «πάθησης» είναι εκείνη η μορφή προσφοράς – δια της συγγραφής – που εύστοχα ο σημαντικός και ως εκ τούτου άγνωστος συγγραφέας Γ. Μανιάτης χαρακτήρισε ως «άμισθο πατριωτισμό»! Αφού μόνον κάπως έτσι θα μπορούσαμε να προσεγγίσουμε τον λόγο για τον οποίο ο Δ. Μπόσκου μας προσφέρει αυτό το βιβλίο. Καυστικός με κόσμιο τρόπο, στηλιτεύει με ευφυές χιούμορ όλα εκείνα τα στοιχεία που συνιστούν την κακή εκδοχή της σύγχρονης Ελλάδας και του νεοέλληνα.

Product Details

 • SKU:
  0429972
 • ISBN:
  978-960-599-240-8
 • ISBN2:
  9789605992408
 • Publisher:
  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ
 • Writer:
  ΜΠΟΣΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 • Release Year:
  2018
 • Pages:
  130
 • Dimensions:
  14x21
 • Weight:
  0.2200 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews