Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑ (3 ΤΟΜΟΙ)

Writer: ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Published by: ΙΩΛΚΟΣ

Be the first to review this product

Summary - Η «Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών» γιορτάζει τα 80 χρόνια από την ίδρυσή της (1934-2014). Στο διάστημα αυτό πέρασε από διαδοχικές φάσεις ακμής και δοκιμασιών. Αντιμετώπισε τη ναζιστική Κατοχή, αναστολή λειτουργίας επί Χούντας, διασπάσεις κι άλλα προβλήματα. Παρ’ όλα αυτά επέζησε και συνεχίζει να προσφέρει στην πολιτιστική ζωή του τόπου. Ο Γιώργος Σταυρά......

Retail Price: €45.00

IANOS Price: 40.50 (Discount amount: €4.50)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

writer
ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο Γιώργος Σταυράκης γεννήθηκε στην συνοικία "Απόλλων" του Πειραιά. Ο πατέρας του κατάγεται από το νησί Ίο, των Κυκλάδων και η μητέρα του από την Σμύρνη. Παρουσιάστηκε στα γράμματα το 1978 με τη ποιητική συλλογή "42 ποιήματα". Υπήρξε πάρεδρος και στη συνέχεια τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών από το 1980. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ της Ε.Ε.Λ το 1996 και Γραμματέας της επιτροπής κρίσης νέων μελών. Ασχολείται ερασιτεχνικά με την ζωγραφική σε καμβά και σε πέτρα. Από την έκδοση του βιβλίου "1902-2002 Ένας αιώνας "Σωτηρία", η εκπομπή "Παρασκήνιο" πραγματοποίησε ντοκιμαντέρ με θέμα: Νοσοκομείο "Η Σωτηρία", καθώς επίσης στοιχεία από το βιβλίο χρησιμοποίησε ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Τάσος Ψαρράς για τη ζωή του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου.

Summary

Η «Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών» γιορτάζει τα 80 χρόνια από την ίδρυσή της (1934-2014). Στο διάστημα αυτό πέρασε από διαδοχικές φάσεις ακμής και δοκιμασιών. Αντιμετώπισε τη ναζιστική Κατοχή, αναστολή λειτουργίας επί Χούντας, διασπάσεις κι άλλα προβλήματα. Παρ’ όλα αυτά επέζησε και συνεχίζει να προσφέρει στην πολιτιστική ζωή του τόπου. Ο Γιώργος Σταυράκης –μέλος της Εταιρίας– δούλεψε μ’ ενθουσιασμό για σημαντικό χρονικό διάστημα συγκεντρώνοντας στοιχεία για τους ανθρώπους που πέρασαν από τις τάξεις της, είτε στα διοικητικά της όργανα είτε ως απλά μέλη. Έτσι προκύπτει παρόν τρίτομο έργο όπου με τη μορφή περίπου λεξικού παρελαύνουν οι λογοτέχνες, μέλη. Στο έργο «Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και η διαχρονική της πορεία» του Γιώργου Σταυράκη αποφεύγονται οι αξιολογήσεις και γενικότερα τα κριτικά σχόλια. Ο αναγνώστης, μελετητής στις σελίδες του βιβλίου μπορεί να βρει τα στοιχεία συγκεκριμένου συγγραφέα και να σχηματίσει μια γενική εικόνα για όλο αυτόν τον κόσμο, που ανάμεσά του συναντάει κανείς και τα μεγαλύτερα ονόματα της Λογοτεχνίας μας. Ένας από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν το συγγραφέα να προχωρήσει στην πραγματοποίηση του έργου είναι ασφαλώς το γεγονός ότι μέχρι τώρα υπήρχε δυσκολία στο να βρεθούν άμεσα στοιχεία των μελών του ιστορικού σωματείου «Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών».

Product Details

 • SKU:
  0330006
 • ISBN:
  978-960-426-772-9
 • ISBN2:
  9789604267729
 • Publisher:
  ΙΩΛΚΟΣ
 • Writer:
  ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 • Curator:
  ΚΟΡΙΔΗΣ Ι.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 • Release Year:
  2014
 • Pages:
  1257
 • Dimensions:
  17x24
 • Weight:
  2.2900 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews